![]() |
Fettsyrer i meieri- og kjøttprodukter beskytter mot diabetes type II
KK og Dailymail skriver om hvordan fett i meieriprodukter som melk, smør, ost og yoghurt samt kjøttprodukter kan beskytte mot diabetes type II. Begge artiklene bygger på forskningsresultater publisert i Annals of Internal Medicine. Fra artikkelen:"Conclusion: Circulating trans-palmitoleate is associated with lower insulin resistance, presence of atherogenic dyslipidemia, and incident detailed further experimental and clinical investigation."diabetes. Our findings may explain previously observed metabolic benefits of dairy consumption and support the need for "In bivariate (unadjusted) analyses (Table 1), circulating trans-palmitoleate levels were associated with (...) less alcohol use, modestly higher total fat intake, modestly lower carbohydrate and low-fat dairy consumption, and greater consumption of whole-fat dairy foods and red meat." Godt nytt for lavkarbotilhengere. Et lite bidrag til fokus på mer inntak av fett i kampen mot livsstilssykdommene? |
Sv: Fettsyrer i meieri- og kjøttprodukter beskytter mot diabetes type II
Jeg har også hørt noe om dette tidligere. Jeg lurer veldig på om det faktisk stemmer, eller om det er bare tilfeldig korrelasjon. Det må kontrollerte studier til for å bevise slikt, men utrolig mange av studiene nå i dag er bare observasjonsstudier. Observasjonsstudier har sannsynligvis også vist at jo mindre bacon en person spiser, jo sunnere er personen. :rulleøyne Bare fordi de som går inn for å være sunne ofte holder seg unna bacon, men de gjør andre tiltak som er sunne som veier opp for lavt fettinntak og for høyt karbohydratinntak. Man kan jo også linke asfalt-meter i Norge til skilsmisser siden grafene følger hverandre. :geip:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no