Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Annen mat (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Ekte Guacamole (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39196)

Carisma 06-01-11 11:56

Ekte Guacamole
 
Dette er ekte guacamole, med et lite sting. Og ikke minst, verden beste!

2 store avocado
1 ss finhakket løk
1 stor tomat, flådd hakket og uten frø (eller 1 ss ketchup/tomatpure)
1 hakket hvitløksfedd
1 ss limesaft
1 ss hakket koriander
Salt og pepper

Skal egentlig knuses og blandes med gaffel, men jeg hiver alt i miksebollen til stavmikseren (inkl hel tomat og helt hvitløksfedd) og blander det godt.

Smaker nesten best etter en dag eller to. :sikle:

TrillTrall 06-01-11 12:23

Sv: Ekte Guacamole
 
Kan den stå en stund altså? Leste nettopp om guacamole og der sto det at avocadoen begynner forrånelsesprosessen med en gang og at dersom man lar den stå over natten så er den nesten svart dagen etter. Derfor burde man spise opp alt med en gang sto det.

Da la jeg fra meg tanken på det prosjektet, men om den kan stå i kjøleskapet et par dager blir det jo noe annet...

Carisma 06-01-11 12:24

Sv: Ekte Guacamole
 
Den blir betydelig mørkere i fargen dag 2, men det er ikke noe farlig med den bare pga det. Dessuten hjelper innholdet av lime på å senke dette.

TrillTrall 06-01-11 12:47

Sv: Ekte Guacamole
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 994487)
Den blir betydelig mørkere i fargen dag 2, men det er ikke noe farlig med den bare pga det. Dessuten hjelper innholdet av lime på å senke dette.

Må det være lime, kan jeg ikke bruke sitronsaft? Har av en eller annen grunn to flasker sitronsaft...

Carisma 06-01-11 12:52

Sv: Ekte Guacamole
 
Det kan være sitron, men smaken blir helt klart best med fersk lime :ja:

Kira71 06-01-11 15:30

Sv: Ekte Guacamole
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TrillTrall (Innlegg 994486)
Kan den stå en stund altså? Leste nettopp om guacamole og der sto det at avocadoen begynner forrånelsesprosessen med en gang og at dersom man lar den stå over natten så er den nesten svart dagen etter. Derfor burde man spise opp alt med en gang sto det.

Da la jeg fra meg tanken på det prosjektet, men om den kan stå i kjøleskapet et par dager blir det jo noe annet...

Jeg fikk tips om å la steinen i avocadoen ligge i guacomolen. Da blir den senere mørk. Jeg fikk tipset av en "ekte" søramerikaner :) .. og det funker veldig bra. Samme hvis du kun bruker en halv avocado til noe, legg den andre halve i en boks i kjøleskapet med steinen på.

Gracella 06-01-11 15:35

Sv: Ekte Guacamole
 
Avokado og avokado-mos-produkter kan fryses :).
Har ikke prøvd det selv enda, men jeg leste inne på en slik mathjelp-side at man kunne fryse f.eks guacamole.
Utseendemessig ble det ikke helt som ferskt, men smaken var den samme.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:12.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no