Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39527)

babym 15-01-11 00:14

Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Dette er en tyrksik rett og betyr rett og slett "den splittede mage" - Karniyarik..

Du trenger til 6 personer

* 1 aubergine per pers (to hvis de er små)
* 300 g kjøttdeig
* 2 ss hakket persille
* salt
* pepper
* 2 løk
* 2-3 fedd hvitløk
* 2 tomater eller 2 ss tomatpure
* raspet ost
* 6 tomatbåter
* lunket vann
* litt tomatpure


Skrell auberginen på den ene siden med en potetskreller (den skalløse delen skal komme opp og skall-delen skal ligge ned)
legg de i saltet vann i 30 min. Legg de over i et dørslag.
Nå kan du velge om du vil fritere de i olje eller "bake" de i ovnen. Jeg bruker ovnen. Alt etter hva slags ovn du har skal de hvertfall bli myke. Ikke svidd eller helt uttørka :p

Ha smør, kjøttdeig, løk, krydder, hvitløk i en panne og stek

Ha i tomat og persille til slutt

Legg auberginene over i en ildfast form med skall-løse siden oppover. Dytt "fruktkjøttet" forsiktig til siden med en skje og fyll opp auberginene. Legg tomatbåter øverst.

Ta et halvt glass lunket vann og bland oppi litt tomatpure og held det i formen... så blir det saus etter de er stekt :D

Stek i 20 min på 180 grader. Strø på ost de siste 4-5 min.

Ved siden av serverer jeg tyrkisk yohurt blandet med presset hvitløk, salt og agurk i små biter..

Nerthus 15-01-11 21:29

Sv: Tyrksik lavkarbomat - splittet mage
 
Så kult - dette har jeg pleid å lage uten å vite at det er en tyrkisk rett! :)

Skaver ut mesteparten av kjøttet først jeg da, med en skje, og steker opp halvparten. Og fyller med kjøttdeig, hvitløk, tomatpure, litt creme fraiche osv osv. Så litt ost på toppen og inn i ovnen til ferdig :) Dette er KNALLGODT! (og genial dagen etterpå til lunsj om det da blir rester igjen ;) )

babym 15-01-11 21:55

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Ja er det ikke godt? :D Skal prøve meg på din variant også... hørtes godt ut. Man kan fylle med det man liker egentlig. :)

Chunky 15-01-11 21:59

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Veldig bra! Kom gjerne med flere tyrkiske oppskrifter hvis du har. Det må ikke være fullstendig lavkarbo. Er flere av oss som lever moderat, og vi trenger flere spennende internasjonale retter her :)

Kanskje 21-01-11 18:59

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Hva smaker egentlig aubergin?? har aldri spist det, kan det sammenlignes med noen annen sort grønnsak?

Finnes tyrkisk Osmansk gryte og på ketolysekuren, og har noen oppskrift?

Nerthus 21-01-11 22:35

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanskje (Innlegg 1008054)
Hva smaker egentlig aubergin?? har aldri spist det, kan det sammenlignes med noen annen sort grønnsak?

Finnes tyrkisk Osmansk gryte og på ketolysekuren, og har noen oppskrift?

Smaker vel egentlig lite og ingenting *ler*. Skåret i skiver og grillet med litt olje og salt og pepper smaker det vel ganske ålreit som tilbehør til grillmat :)

Den er dog PERFEKT til å hule ut og bruke til å holde godt fyll på plass :)

Kanskje 21-01-11 23:15

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nerthus (Innlegg 1008214)
Smaker vel egentlig lite og ingenting *ler*. Skåret i skiver og grillet med litt olje og salt og pepper smaker det vel ganske ålreit som tilbehør til grillmat :)

Den er dog PERFEKT til å hule ut og bruke til å holde godt fyll på plass :)

Ok, så da bare stapper man oppi fyll, og koser seg med det, og kaster resten? Hehe. Må prøve.

LineJM 21-01-11 23:18

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Auberginer er veldig gode til å trekke til seg smak, så om du har god saus så smaker de av den. :)

Nerthus 21-01-11 23:35

Sv: Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanskje (Innlegg 1008256)
Ok, så da bare stapper man oppi fyll, og koser seg med det, og kaster resten? Hehe. Må prøve.

Neeeei - du må spise auberginen OGSÅ da! Som Line sier - de trekker godt til seg smak. jeg spiser den med skinn og alt etter at den har gratinert i ovnen med fyll og ost på toppen :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:14.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no