![]() |
Hjemmelaget yoghurt
Man trenger:
1 L helmelk 3 ss biola yogurt eller yogurt starter pulver 1 gryte 1 visp 1 glass http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/1.jpg 2 glass på 1 L 1 "kjøleboks" Et varmt teppe Evt et elektronisk termometer Hell melken oppi gryten og varm dem opp til den neste koker. (Bruker man termometer stoppes det når den når 80C) Avkjølk melken til ca 42 grader, det vil si "tørr gjær" temperatur. Ikke varmere, da kan man drepe bakteriene som lager yogurten. Et tips for å få det til å gå fortere er å sette den i vasken med kaldt vann rundt. http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/4.jpg Ta 2-3 dl av melken i et glass og rør inn 3 ss biola yogurt eller start kultur pulver http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/5.jpg Hell melken tilbake i gryten og rør rundt http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/6.jpg Hell melken over på glasset og lukk lokket http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/8.jpg Hell varmt vann på det andre glasset http://i3.photobucket.com/albums/y61.../yoghurt/9.jpg Legg teppet i bunnen av "kjølebaggen" og sett begge glassene oppi http://i3.photobucket.com/albums/y61...yoghurt/10.jpg Lukk lokket http://i3.photobucket.com/albums/y61...yoghurt/11.jpg La den stå i 6-10 timer. Sett glasset med yogurt i kjøleskapet. Etter 6 timer har yogurten satt seg og du kan spise nydelig hjemmelaget ekstremt probiotisk yogurt! Yogurtstarter kan kjøpes på iherb Termometer har jeg kjøpt på ebay Man kan selvfølgelig bruke hvilke som helst termometer! |
Sv: Hjemmelaget yogurt
Hvor mange KH pr 100 gram får denne?
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Blir ca 5 karb pr 100 gram da? Om jeg ikke har regna feil;) hehe
Men da er det vel mindre i tyrkisk yoghurt og skyr, men hvis denne smaker som skikkelig yoghurt er det jo verdt forsøket:D |
Sv: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Det er 5,1 i tyrkisk yogurt og 3,3 i skyr.
Kommer ikke karbohydratene fra laktosen? Laktosen blir "spist" av bifisu og aci bakteriene i yogurten.. |
Re: Hjemmelaget yogurt
kan man bruke annen yoghurt også? kanskje litt sent å spør siden jeg er mitt i oppvarmingen av melka og bare har vanlig tine yoghurt naturell, men takknemmelig for svar!
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Spennende - du må ikke bruke upasturisert melk, altså?
Jeg antar at man bruker biola fordi de kanskje ennå har levende bakterier i seg? Andre typer youghurt er ofte "drept" etter produksjon.... ? |
Sv: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
Nå har jeg derimot fått tak i melk fra kua/geita :) syns den blir enda bedre da. |
Sv: Re: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Men kan man lage av fløte i stedet for melk? Eller må bakteriene ha nok melkesukker?
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Hm, må testes :)
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Hadde jeg vært deg, hadde jeg prøvd halvt om halvt med melk og fløte. Jeg har prøvd den kombinasjonen og det var over the top for meg.. Det som funker best er 2dl fløte på 8dl melk, men jeg har fint fått til 7dl melk og 3dl fløte, men det er fetere enn tyrkisk yoghurt. Uten å ta høyde for hvor mye melkesukker bakteriene spiser opp så:
7+3 gir 15g fett/100g og 4.1g karbo/100g. 9+1 gir 7.3g fett og 4.4g karbo 8+2 gir 10g fett og 4.2g karbo. |
Sv: Hjemmelaget yogurt
Takk Imse :)
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Hvor lenge holder yogurten seg?
|
Sv: Hjemmelaget yogurt
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no