![]() |
MATVARER - Tips til handlelisten!
Jeg bor for meg selv og er såpass priviligert at jeg selv bestemmer over mine
matskap og min handleliste (selv om jeg av og til krangler med meg selv). Jeg har to regler hva angår matinnkjøp, og jeg følger de virkelig til punkt og prikke: 1) Jeg handler kun når jeg er skikkelig mett. 2) Jeg kjøper ikke inn produkter med høyt karbohydratinnhold i forhold til mengde. Med det siste mener jeg at jeg aldri ville kjøpt inn en kg av noe som inneholder 12 gram karbohydrater per 100 gram, men jeg kan fint tillate meg en kaviartube med 12 gram krabohydrater per 100 gram. Altså totalt sett så få karbohydrater som mulig! Ved å være fokusert og til en vær tid bevist på hva jeg handler, sørger jeg for at "lageret" mitt hjemme er minimalt preget av karbohydrater. Når jeg så skal lage mat MÅ det bli karbohydratfri mat. Jeg har "Atkins-listen" i hodet, og er godt kjent med hvilke grønnsaker jeg skal holde meg til og hvor mye. Jeg vet at rent kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og egg er supert - og handler dette i store mengder. Det jeg derimot skulle vist litt mer om, er alle disse andre ferdigproduktene man finner i butikken. Det blir jo også bare fler og fler, og mye er uprøvd. Jeg er ikke mannen som du finner på knærne mellom to butikkhyller som tråler opp og ned og leser varedeklarasjoner. Jeg leter ikke etter karbohydratfri mat. Jeg regner med at dere andre heller ikke besøker butikkene i timesvis for å kartlegge karbohydratinnhold (burde kansje gjort det?). Vel, ut i fra dette håper jeg at vi kan skape litt aktivitet og hjelpe hverandre. Jeg ser for meg en tråd her på forumet hvor vi poster opplysninger om ferdigprodukter. Hvis tråden blir hyppig brukt og andre finner den nyttig kommer jeg til å sette sammen en systematisk liste av resultatet og poste det på forumet. Jeg forslår at vi følger følgende regler: 1) Vi poster kun mat på listen som er ferdigprodukter, ikke produkter som ferske grønnsaker, rent kjøtt, fugl, fisk og skalldyr. 2) Produktet må inneholde mindre enn 5g karbohydrater per 100 gram og/eller være et produkt hvor man får i seg mindre enn 5g karbohydrater per porsjon. (Burde vi utvide eller stramme inne disse reglene får dere skrike ut...) Dere forstår sikkert tegningen. Rett og slett hjelp til å finne produserte produkter med lavt karbohdratinnhold. Jeg kaster meg ut og opplyser om følgende: RSy |
Eldorado - Sjampimjonger på boks (hele) - 2,6 g / 100 g
Stabburet - Makrell i tomat - 3,2 g / 100 g Stabburet - Picnic bogskinke på boks - 1 g / 100 g RSY |
Tine - Seter Rømme - 1,6 g / 100 g
Tine - Krem Fløte - 2,9 g / 100 g RSy |
Stabburet - Fun Light Ice Tea (Peach) - 0,2 g / 100 g
Stabburet - Fun Light Bringebær - 0,2 g / 100 g (husk at det blir veldig fort mange ganger 100 g når man drikker: 1 dl = 100 g) RSy |
TACOSAUS
Fant en tacosaus med bare 3,5 g karbohydrater! Det vanlige er 5,5 g. Sausen er av Icas eget merke, heter "Tacosås". Så den i både hot og medium. |
Bra initativ rsy! http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_55.gif
Har ikke noe "innkjøpstips" å komme med for øyeblikket, men ville bare si at det var et supert forslag!Gleder meg til å følge med videre i tråden. |
waldorfsalat fra "matmesteren" - 3,2 g kh pr. 100 g
|
Ops..Så ikke at innlegget var av litt "eldre årgang"-rart det ikke har kommet inn flere forslag siden februar...:rolleyes:
|
Sitat:
Produkttips: Barilla bolognese saus 4,8 g kh pr 100 g. Og man spiser jo ikke en halv kilo saus av gangen. Godt med kjøttdeig og salat! Knorr soppsaus: 2,5 g kh pr. 100 g. Tror den andre typen (ham and cheese) har ca like mye kh pr 100 g. |
Sitat:
Sitat:
|
Sitat:
Men vi på ketolyse/atkins induksjon må jo virkelig begrense oss. Jeg gidder ikke bruke opp alle mine tillatte karber på saus! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no