![]() |
Flettebrød
Heihei!
Dette er en oppskrift lånt fra : http://home.online.no/~hijman/kokebok2.htm Jeg har et spørsmål til dere her inne. Kanskje noen drevne vet om det er mulig å erstatte melet i denne oppskriften med ett eller annet..? Merk at det må være mulig å flette brødet, så det må liksom henge sammen.. Om det da er mulig uten hvetemel spekket med gluten....? Takker for svar :) ½ kopp olje 4 ts salt 1 ss SUKRIN 1 kopp kokende vann ½ kopp kaldt vann 2 pk gjær 3 egg 7 kopper mel litt sesamfrø (til minne om mannaen fra himmelen) Bland olje, salt og sukker i en bolle. Bland i det kokende vannet og så det kalde vannet. Bland gjæren ut i ½ kopp vann og ha det i. Visp eggene og bland med olje og vann. Bland i melet og kna godt. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 12 like store deler, og rull ut til lange strimler. Lag 4 flette- brød av strimlene, 3 i hver flette. Etterhev flettebrødene og smør dem med litt av eggene. Dryss til slutt sesamfrø over. Brødene stekes ved 200 °C i ca 20 min, nederst i ovnen. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:05. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no