![]() |
Eplekake med syltetøy og vaniljekrem
Oppskrift med bilder her
Ingredienser: Bunn: 200 g smør, romtemperert og mykt 1 1/2 dl sukrin 1 dl splenda 3 egg 150 g mandelmel 1 ss fiberhusk 1 ts bakepulver 1 ts vaniljepulver 1 ts kardemomme Vaniljekrem: 1 1/2 dl kremfløte 1/2 ts johannesbrødkjernemel (JBKM) 2 eggeplommer 1/2 dl sukrin 1 vaniljestang Topping: eplesyltetøy uten sukker bringebærsyltetøy uten sukker mandelflak Fremgangsmåte: Start med vaniljekremen; rør ut JBKM i litt av fløten i en liten kjele. Tilsett deretter resten av fløten gradvis men du hele tiden rører. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha både frø og stilk i kjelen. Tilesett resten av ingrediensene til vaniljekremen i kjelen og varm opp under omrøring. Fortsett å røre til kremen tykner, den må ikke koke. Ta ut vaniljestangen og avkjøl kremen i kaldt vannbad. Mens vaniljekremen kjølner forbereder du bunnen. Pisk smør, sukrin og splenda til en jevn krem. Visp inn eggene, ett om gangen. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland til en fin, jevn deig. Kle bunnen i en kakeform (ca 25 cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen jevnt ned i formen. Smør deretter først et lag med eplesyltetøy og så et lag med bringebærsyltetøy på kakebunnen. Bre så vaniljekremen jevnt over syltetøyet og strø mandelflak over kaka til slutt. Stek ved 180 grader i ca 45 minutter. Ca næringsinnhold i bunnen: Protein: 84 g - 15% Karbohydrat: 18 g - 3% Fett: 199 g - 82% Kcal: 2200 Ca næringsinnhold i vaniljekremen: Protein: 9 g - 5% Karbohydrat: 4 g - 3% Fett: 68 g - 92% Kcal: 666 |
Sv: Eplekake med syltetøy og vaniljekrem
Ser nydelig ut! Tusen takk for nok en spennende oppskrift! :D
|
Sv: Eplekake med syltetøy og vaniljekrem
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no