Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Pizzabunn... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39896)

ninasov 25-01-11 15:04

Pizzabunn...
 
vi skal jo ikke ha hvetemel, men hvorfor bytter man ikke ut hvetemelet i deigen med glutenmel? vil ikke det bli bra? samme med brød osv da... om vi kan spise glutenmel, så går det vel bra å bare bytte ut hvetemelet, og så skal det vel smake ordentlig pizzabunn/brød osv... jeg har ikke prøvd altså, bare lurer om det er en grunn til at ingen gjør det?

marjusen 25-01-11 15:22

Sv: pizzabunn...
 
Du kan ikke bytte ut hvetemel med glutenmel da den nesten bare har proteiner. Dessuten er det jo 20 kh pr 100 gram i det melet også. Så det er jo begrensa hvor mye glutenmel du kan bruke. Men uansett vil ikke glutenmelet heve så godt. Anbefalt er vel å bruke ca 20% glutenmel i stede for hvetemel

ninasov 25-01-11 17:08

Sv: Pizzabunn...
 
ok... da lærte jeg noe nytt i dag også. :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:32.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no