Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Sukrin, splenda, natreen osv – hva er best? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39948)

Nesly 26-01-11 19:38

Sukrin, splenda, natreen osv – hva er best?
 
Tenkte jeg skulle kjøpe meg kunstig søtningsmiddel i dag, for å kunne bruke det f.eks i pisket krem de dagene søtsuget er som verst:)

Men er helt "grønn" når det gjelder disse sukkererstatningene..hvilken bruker dere/ hvilken er "best" når en er på ketolyse?

Lette egentlig etter sukrin, men fant ikke dette så endte opp med en boks splenda.

Er det greit å bruke dette som søtningsmiddel?

Lotski 26-01-11 19:59

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Har du boken? Der står det flere alternativ til søtningsmiddel og litt informasjon om hver. :)

Kari Marita 26-01-11 20:08

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nesly (Innlegg 1012228)
Tenkte jeg skulle kjøpe meg kunstig søtningsmiddel i dag, for å kunne bruke det f.eks i pisket krem de dagene søtsuget er som verst:)

Men er helt "grønn" når det gjelder disse sukkererstatningene..hvilken bruker dere/ hvilken er "best" når en er på ketolyse?

Lette egentlig etter sukrin, men fant ikke dette så endte opp med en boks splenda.

Er det greit å bruke dette som søtningsmiddel?

Det er sikkert greit,jeg syns natreen er best på smak.:)

trillian78 26-01-11 20:09

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Det blir vel en smakssak, når det gjelder hvilke av de tre du velger. Selv synes jeg sukrin er overlegen på smak. Også er vel sukrin det eneste av de tre alternativene du nevner som ikke er kunstig søtning. Altså, et naturlig søtningsmiddel. Det er jo også et pluss.

Jabba 26-01-11 20:11

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Stevia kan du også bruke. Det er også naturlig. Kan være vanskelig å få tak i da men.....

senorita 26-01-11 20:13

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Mange som mener sukrin ikke smaker så godt, at det har en kald ettersmak.. Så har man jo også stevia som heller ikke er kunstig :) men stevia er nok litt vanskelig å få tak i, og dyyrt

LiMe 26-01-11 20:31

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Jeg sverger til Sukrin, synes det var bra til (jule)baksten. Og så er det naturlig og uten karber. Ellers så bruker jeg Natreen i teen. Anna søtning har jeg ikke behov for, er "avvendt" med søtsug :)

marjusen 26-01-11 21:07

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Splenda er min favoritt. Sukrin gir en isene smak, mens natreen blir veldig fort besk synes jeg. Splenda er det jeg synes ligner mest på sukker.

Tinkiwinki 26-01-11 21:17

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Meeen, jeg har hørt at Natreen ikke er så veldig egnet på ketsoe ??
da det omdanner seg i magen og øker insulinnivået (og dermed fungerer som sukker) ? hmmm, noen som vet bedre?

LiMe 26-01-11 21:22

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tinkiwinki (Innlegg 1012308)
Meeen, jeg har hørt at Natreen ikke er så veldig egnet på ketsoe ??
da det omdanner seg i magen og øker insulinnivået (og dermed fungerer som sukker) ? hmmm, noen som vet bedre?

Bruker veldig lite av det, men synes det er godt med litt søtsmak på teen (kveldskosen). Har gått fint for meg :)

Cyan 26-01-11 21:38

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Det blir jo en smakssak hvilke du velger. Noen boikotter Splenda fordi det sies at det brukes klor i fremstillingen (om dette er korrekt vet jeg ikke). Jeg personlig har brukt både splenda og natreen tidligere, men har nå gått over til sukrin fordi det er naturlig. Dog er jeg enig i at sukrin kan smake litt kaldt. Sukrin kjøper du forøvrig på helsekost.

alexsandra 26-01-11 21:46

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
jeg bruker kun stevia og er fornøyd. :)
det er 35ganger søtere enn sukker (står på boksen)
så man bruker veeldig lite omgangen. synd det er så dyrt

trillian78 26-01-11 22:15

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cyan (Innlegg 1012332)
Noen boikotter Splenda fordi det sies at det brukes klor i fremstillingen (om dette er korrekt vet jeg ikke).

Jeg har forøvrig også hørt at Splenda (sucralose) ikke brytes ned, og at man har gjenfunnet store mengder av stoffet i hav og innsjøer. Man er visst usikker på hvilken effekt det har på fisk og annet dyreliv, men en teori er at sjødyr kan bli underernærte fordi de blir "lurt" til å tro at det er næring (naturlig nok, i og med at det er søtt). Hvorvidt dette med at fisken blir lurt, vet jeg ikke om stemmer. Men det er uansett betenkelig at det ikke brytes ned.

Alkazelters 26-01-11 22:19

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Stevia er vel strengt tatt ikke dyrt, med tanke på at en boks til trehundre kroner varer bortimot evig. Jeg har i allefall hatt min boks i to år, og spiser stort sett blåbær med stevia hver dag, det er sikkert fortsatt 2/3 igjen av boksen.......

sylwester 26-01-11 22:24

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sukrin bruker jeg som strø... sammen med kanel og smør på en lapp føles ikke det kalde og man kjenner at man tygger noe som ligner sukker. Herlig for det, men kun det for mitt vedkomne.

Alt tørt, bortsett fra Sukrin, i pulverform er enten umulig å dosere eller blandet med maltodextrin for at volumet skal komme på nivå med sukker. De fleste karbene (som du skal telle) kommer fra det så jeg bruker flytende søtning og suketter fra Natreen isteden. Overdose av dette gir kreft, men det får du av å spise for mye rødt kjøtt og så jeg tar det med en klype salt.

Atkins Induksjon, som er ganske lik Ketolysekuren, setter en grense på 3 poser, hvor en pose tilsvarer 1,5ts, men dette er jo pakker med maltodextrin og teller 1 karbe per pakke.

Å boykotte en type kontra en annen er tull siden det er ingen sukker, kunstig eller ikke, som kommer naturlig så rent som vi spiser det så ALT er gift, selv Stevia. At det kommer fra en plante betyr ikke at det er naturlig og skal spises. Mange typer gift som dreper deg finnes i naturen så det er ikke et argument.

Tinkiwinki 26-01-11 22:48

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
holder meg til sukrin jeg :)

wevi 26-01-11 23:19

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
Jeg har lagd meg en hjemmelaget miks jeg. ;D Jeg har i sukrin for å få knasingen fra sukker, splenda fordi jeg liker smaken best, og stevia for å holde det så naturlig som mulig. :D Synes stevia gir en merkelig smak hvis man skal lage noe som skal være ganske søtt. Har alt i en boks og liker den miksen best. :)

Cyan 27-01-11 09:29

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sylwester (Innlegg 1012382)
Å boykotte en type kontra en annen er tull siden det er ingen sukker, kunstig eller ikke, som kommer naturlig så rent som vi spiser det så ALT er gift, selv Stevia. At det kommer fra en plante betyr ikke at det er naturlig og skal spises. Mange typer gift som dreper deg finnes i naturen så det er ikke et argument.

Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at det er tull å boikotte en type foran en annen? Dersom dette med splendaen er korrekt, både det jeg nevnte og det trillian nevnte, og det ikke er tilfelle for de andre søtstoffene så er vel det en like god grunn til å boikotte splenda som noe annet? Det er jo det som er hele poenget med boikotting, at man er uenige med noen av faktorene som ligger bak et produkt, det være seg politisk styring, fremstillingsprosessen, etikk, religiøs overbevisning osv.

Edit: Fryktelig kronglete forklart av meg, men regner med dere skjønner hva jeg mener :p

nellie 27-01-11 09:32

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
Jeg kjøpte sukrin sånn rett før jul og syntes det var helt fantastisk. Kjente ikke noe av "kuldefølelsen" som folk forteller om. Men etter et par gangers bruk så synes jeg det er helt uspiselig, pga nettopp den ekle kuldefølelsen/smaken.

Cyan 27-01-11 09:34

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
Har lagt merke til at Nannah ofte bruker en blanding av natreen og sukrin i kakene sine. Jeg baker ikke selv, men smakte en som hun hadde bakt en gang og da kjente jeg ikke noe til den kalde sukrinsmaken. Så kanskje en blanding er tingen :)

nellie 27-01-11 09:36

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
Tror sukrinmelisen er verre enn strø-sukrinen..

trillian78 27-01-11 19:46

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
 
Kuldesmaken på sukrinen er veldig avhengig av mengde synes jeg. Med mindre sukrin slår ikke kuldesmaken gjennom på samme måten,. Etterhvert blir man mer var på søtsmaken når man spiser lavkarbo, og da kan man minske mengden søtt uten at det gjør noe. Det er også lurt å bruke rikelig med vanilje eller kanel der det passer inn. Det er kryddere som bidrar til søtsmaken, og som kamuflerer evt. bismak på det søtningsmiddelet man bruker.

sylwester 27-01-11 21:43

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cyan (Innlegg 1012534)
Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at det er tull å boikotte en type foran en annen? Dersom dette med splendaen er korrekt, både det jeg nevnte og det trillian nevnte, og det ikke er tilfelle for de andre søtstoffene så er vel det en like god grunn til å boikotte splenda som noe annet? Det er jo det som er hele poenget med boikotting, at man er uenige med noen av faktorene som ligger bak et produkt, det være seg politisk styring, fremstillingsprosessen, etikk, religiøs overbevisning osv.

Edit: Fryktelig kronglete forklart av meg, men regner med dere skjønner hva jeg mener :p

Det jeg mente var at det ikke finnes noe søtning som er bevist harmløst. Dvs. du bør ikke spise mer Stevia enn du ville spist Sakkarin eller Sukralose. De er alle unaturlige i den formen vi bruker den. Å da si at Stevia er bra siden det er en molekylbinding som likner på den som det er noe av i en plante eller at molekyler med klor, slik som salt, er farlig fordi de har benyttet klor i produksjonsprosessen eller at Sakkarin er farlig fordi noen har fått rotter som kun er proppet med dette til å få svulst betyr bare at du har et falskt bilde til den varianten du går for.

Nå er sikkert alle disse, i moderate mengder, bedre enn sukker/appelsinjuice, men jeg vil ikke si at en av de har helt rent mel i posen.

Nille 28-01-11 11:20

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av trillian78 (Innlegg 1012367)
Jeg har forøvrig også hørt at Splenda (sucralose) ikke brytes ned, og at man har gjenfunnet store mengder av stoffet i hav og innsjøer. Man er visst usikker på hvilken effekt det har på fisk og annet dyreliv, men en teori er at sjødyr kan bli underernærte fordi de blir "lurt" til å tro at det er næring (naturlig nok, i og med at det er søtt). Hvorvidt dette med at fisken blir lurt, vet jeg ikke om stemmer. Men det er uansett betenkelig at det ikke brytes ned.

Det der med hav og innsjøer var nok en "avis-and"/vandrehistorie og er en udokmentert påstand som aldri har blitt dokumentert noe sted. Dessuten produseres det ikke så mye at det kan legge igjen så store mengder det var snakk om.

Jeg har testet alle søtstoff som er i normalt salg i butikker/nettbutikker og har ikke funnet noe som er perfekt erstatning for sukker. Det er enten bismak eller konsistens eller begge deler. Men bismak er en smaks- og vanesak og man kan venne seg til det meste hvis søtsuget er sterkt nok.

Når det er sagt er alle kunstige søtstoff akkurat det - "kunstige". Og selv om det er stoffer som er naturlige og kommer fra planter betyr det ikke at det er sunnere enn annet, spesielt ikke om det inntas i store mengder.

Det beste er vel å venne seg av med søtsmak i det hele tatt. Men er man som jeg, sukkeravhengig, - eller karbojunkie, så betyr det også at man ikke kan ta bare en liten bit av noe søtt uten å risikere å gå på en total smell med etegilde som resultat. Det er en avhengighet faktisk på linje med alkoholisme. Heldigvis har sukkeravhengighet ikke de samme skadelige effektene, men det kan være ille nok allikevel :)


PS Fluesopp vokser i naturen, men jeg tror neppe jeg ville spist den for det ;)

Cyan 28-01-11 11:44

Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sylwester (Innlegg 1013203)
Det jeg mente var at det ikke finnes noe søtning som er bevist harmløst. Dvs. du bør ikke spise mer Stevia enn du ville spist Sakkarin eller Sukralose. De er alle unaturlige i den formen vi bruker den. Å da si at Stevia er bra siden det er en molekylbinding som likner på den som det er noe av i en plante eller at molekyler med klor, slik som salt, er farlig fordi de har benyttet klor i produksjonsprosessen eller at Sakkarin er farlig fordi noen har fått rotter som kun er proppet med dette til å få svulst betyr bare at du har et falskt bilde til den varianten du går for.

Nå er sikkert alle disse, i moderate mengder, bedre enn sukker/appelsinjuice, men jeg vil ikke si at en av de har helt rent mel i posen.

Da misforsto jeg deg :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no