![]() |
Sukrin, splenda, natreen osv – hva er best?
Tenkte jeg skulle kjøpe meg kunstig søtningsmiddel i dag, for å kunne bruke det f.eks i pisket krem de dagene søtsuget er som verst:)
Men er helt "grønn" når det gjelder disse sukkererstatningene..hvilken bruker dere/ hvilken er "best" når en er på ketolyse? Lette egentlig etter sukrin, men fant ikke dette så endte opp med en boks splenda. Er det greit å bruke dette som søtningsmiddel? |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Har du boken? Der står det flere alternativ til søtningsmiddel og litt informasjon om hver. :)
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Det blir vel en smakssak, når det gjelder hvilke av de tre du velger. Selv synes jeg sukrin er overlegen på smak. Også er vel sukrin det eneste av de tre alternativene du nevner som ikke er kunstig søtning. Altså, et naturlig søtningsmiddel. Det er jo også et pluss.
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Stevia kan du også bruke. Det er også naturlig. Kan være vanskelig å få tak i da men.....
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Mange som mener sukrin ikke smaker så godt, at det har en kald ettersmak.. Så har man jo også stevia som heller ikke er kunstig :) men stevia er nok litt vanskelig å få tak i, og dyyrt
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Jeg sverger til Sukrin, synes det var bra til (jule)baksten. Og så er det naturlig og uten karber. Ellers så bruker jeg Natreen i teen. Anna søtning har jeg ikke behov for, er "avvendt" med søtsug :)
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Splenda er min favoritt. Sukrin gir en isene smak, mens natreen blir veldig fort besk synes jeg. Splenda er det jeg synes ligner mest på sukker.
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Meeen, jeg har hørt at Natreen ikke er så veldig egnet på ketsoe ??
da det omdanner seg i magen og øker insulinnivået (og dermed fungerer som sukker) ? hmmm, noen som vet bedre? |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Det blir jo en smakssak hvilke du velger. Noen boikotter Splenda fordi det sies at det brukes klor i fremstillingen (om dette er korrekt vet jeg ikke). Jeg personlig har brukt både splenda og natreen tidligere, men har nå gått over til sukrin fordi det er naturlig. Dog er jeg enig i at sukrin kan smake litt kaldt. Sukrin kjøper du forøvrig på helsekost.
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
jeg bruker kun stevia og er fornøyd. :)
det er 35ganger søtere enn sukker (står på boksen) så man bruker veeldig lite omgangen. synd det er så dyrt |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Stevia er vel strengt tatt ikke dyrt, med tanke på at en boks til trehundre kroner varer bortimot evig. Jeg har i allefall hatt min boks i to år, og spiser stort sett blåbær med stevia hver dag, det er sikkert fortsatt 2/3 igjen av boksen.......
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sukrin bruker jeg som strø... sammen med kanel og smør på en lapp føles ikke det kalde og man kjenner at man tygger noe som ligner sukker. Herlig for det, men kun det for mitt vedkomne.
Alt tørt, bortsett fra Sukrin, i pulverform er enten umulig å dosere eller blandet med maltodextrin for at volumet skal komme på nivå med sukker. De fleste karbene (som du skal telle) kommer fra det så jeg bruker flytende søtning og suketter fra Natreen isteden. Overdose av dette gir kreft, men det får du av å spise for mye rødt kjøtt og så jeg tar det med en klype salt. Atkins Induksjon, som er ganske lik Ketolysekuren, setter en grense på 3 poser, hvor en pose tilsvarer 1,5ts, men dette er jo pakker med maltodextrin og teller 1 karbe per pakke. Å boykotte en type kontra en annen er tull siden det er ingen sukker, kunstig eller ikke, som kommer naturlig så rent som vi spiser det så ALT er gift, selv Stevia. At det kommer fra en plante betyr ikke at det er naturlig og skal spises. Mange typer gift som dreper deg finnes i naturen så det er ikke et argument. |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
holder meg til sukrin jeg :)
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
Jeg har lagd meg en hjemmelaget miks jeg. ;D Jeg har i sukrin for å få knasingen fra sukker, splenda fordi jeg liker smaken best, og stevia for å holde det så naturlig som mulig. :D Synes stevia gir en merkelig smak hvis man skal lage noe som skal være ganske søtt. Har alt i en boks og liker den miksen best. :)
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
Edit: Fryktelig kronglete forklart av meg, men regner med dere skjønner hva jeg mener :p |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
Jeg kjøpte sukrin sånn rett før jul og syntes det var helt fantastisk. Kjente ikke noe av "kuldefølelsen" som folk forteller om. Men etter et par gangers bruk så synes jeg det er helt uspiselig, pga nettopp den ekle kuldefølelsen/smaken.
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
Har lagt merke til at Nannah ofte bruker en blanding av natreen og sukrin i kakene sine. Jeg baker ikke selv, men smakte en som hun hadde bakt en gang og da kjente jeg ikke noe til den kalde sukrinsmaken. Så kanskje en blanding er tingen :)
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
Tror sukrinmelisen er verre enn strø-sukrinen..
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv. – hva er best?
Kuldesmaken på sukrinen er veldig avhengig av mengde synes jeg. Med mindre sukrin slår ikke kuldesmaken gjennom på samme måten,. Etterhvert blir man mer var på søtsmaken når man spiser lavkarbo, og da kan man minske mengden søtt uten at det gjør noe. Det er også lurt å bruke rikelig med vanilje eller kanel der det passer inn. Det er kryddere som bidrar til søtsmaken, og som kamuflerer evt. bismak på det søtningsmiddelet man bruker.
|
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
Nå er sikkert alle disse, i moderate mengder, bedre enn sukker/appelsinjuice, men jeg vil ikke si at en av de har helt rent mel i posen. |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
Jeg har testet alle søtstoff som er i normalt salg i butikker/nettbutikker og har ikke funnet noe som er perfekt erstatning for sukker. Det er enten bismak eller konsistens eller begge deler. Men bismak er en smaks- og vanesak og man kan venne seg til det meste hvis søtsuget er sterkt nok. Når det er sagt er alle kunstige søtstoff akkurat det - "kunstige". Og selv om det er stoffer som er naturlige og kommer fra planter betyr det ikke at det er sunnere enn annet, spesielt ikke om det inntas i store mengder. Det beste er vel å venne seg av med søtsmak i det hele tatt. Men er man som jeg, sukkeravhengig, - eller karbojunkie, så betyr det også at man ikke kan ta bare en liten bit av noe søtt uten å risikere å gå på en total smell med etegilde som resultat. Det er en avhengighet faktisk på linje med alkoholisme. Heldigvis har sukkeravhengighet ikke de samme skadelige effektene, men det kan være ille nok allikevel :) PS Fluesopp vokser i naturen, men jeg tror neppe jeg ville spist den for det ;) |
Sv: Sukrin, splenda, natreen, osv.. hva er best?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no