![]() |
Gelatin og splenda
Hei, hei..
Jeg lagde en kjempegod ostekake med en blanding av rømme, philadelpiaost, gelatin, sitron og splenda. Bunnen var mandler og smør, på toppen hadde jeg friske blåbær. Kjempegod! Problemet er at den ble ikke særlig stiv :confused: Virker ikke gelatin sammen med splenda? Noen som vet? P.S Jeg vet at sukrin er sunnere.. Liker splenda bedre :) |
Sv: Gelatin og splenda
Hvilket blandingsforhold hadde du med gelantinen da?
|
Sv: Gelatin og splenda
Du må sikkert ha litt mer gelatin i. Når man lager ostekake med sånne sukkerholdige gelepakker, brukes ca halv vann mengde for å få kaka stiv nok.
|
Sv: Gelatin og splenda
... og sukker / sukrin / splenda har ingenting å si i denne sammenheng. Det er kun for sødmen.
|
Sv: Gelatin og splenda
Sitat:
Jeg hadde 750 g rømme, 500 g philadelpiaost, 16 ss splenda (tilsvarende 200g sukker), 1 sitron (skall og saft), 2 plater gelatin |
Sv: Gelatin og splenda
Sitat:
for det er vel 1 plate til 1dl væske, mener jeg... Og det er væske både i rømme og osten.... Har ikke gelantin her nå, så får ikke sjekka.... |
Sv: Gelatin og splenda
Ops... Glemte 1 dl vann....:)
|
Sv: Gelatin og splenda
Det er nok altfor lite gelatin:) jeg ville nok brukt ihvertfall 6-8 plater selv til den mengden rømme og ost.
|
Sv: Gelatin og splenda
Du har nok hatt for lite gelantin i :ja:
Men den smaker nok godt fordi :D |
Sv: Gelatin og splenda
Her er originaloppskriften:
Ostekake med rømme, multer og granbar Ostekake med rømme er bedre enn om det bare er kremost. Dette er en enkel variant som ikke trenger å bli bakt. Denne ostekaken er også smaksatt med granbar, noe som gir en frisk rett-ut-av-skogen-smak. Pass på å ikke bruke for mye, det skal bare være et hint. Nok til en 26 cm springform 500 gram kremost 750 gram rømme Saft og skall av 1 sitron 200 gram sukker 1 spiseskje lynghonning 1 desiliter vann 2 plater gelatin 100 gram smør 12 til 15 søte havrekjeks 3 teskjeer finhakket granbar Smelt smøret over lav varme og la syde til smøret begynner å bli lyst brunt. Knus kjeksene med fingrene og bland i smøret. Tilsett granbar og bland godt. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i en 26 centimeter springform. Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann noen minutter. Ha sukker, honning, vann og sitronskall i en gryte, kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Ha i gelatinen og rør til den er helt oppløst. Ha ost og rømme i en bolle og rør til blandingen er glatt. Ha i sukkerlaken og bland godt. Hell osteblandingen over i springformen, dekk til og sett kaldt over natten. Server med et lokk av multer. Som dere ser så harAndreas Viestad bare brukte 2 plater gelatin men det var sammen med 200 g sukker... |
Sv: Gelatin og splenda
Hm, når han lager den i "En bit av Norge" så sier han at man skal ha oppi 3 gelatinplater til mengdene beskrevet over. Høres fortsatt lite ut, men i hvert fall bedre enn to:)
|
Sv: Gelatin og splenda
Sukker/honning er med på å gjøre ostemassen tykkere når den er avkjølt, så når du bruker splenda i stedet trenger du mer gelatin for å kompensere for det.
|
Sv: Gelatin og splenda
Sitat:
Kanskje 4 plater er passe? Vanskelig å vite hvor mye man skal bruke. Med to plater ble det ikke stivt i det hele tatt.. Men veldig godt likevel, da :) |
Sv: Gelatin og splenda
Sitat:
|
Sv: Gelatin og splenda
Ja, litt sløvt av dem, men godt det var prøvebaking! Lykke til med neste forsøk:)
|
Sv: Gelatin og splenda
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:46. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no