![]() |
Utregning av "NETTOKARBS"???
Hei ;) Hvordan nøyaktig regner man ut nettokarbohydrater i en matvare??
|
Når f.eks. Atkins snakker om netto karber, betyr det karbohydrater der fiber og sukkeralkoholer kan trekkes fra. Dette er et amerikansk "fenomen". På norske og europeiske innholdsfortegnelser/næringsinnhold er fiber allerede trukket fra, så står det 10 karber, så skal du telle det - det er netto karber. Det finnes unntak, og det er altså kunstig søtstoff, som sukkeralkoholer.
Men dette gjelder ikke sukkerARTER, som er "naturlig" sukker som froktose og laktose. Dette skal tas med i karbetallet og IKKE trekkes fra ! :D |
Sitat:
|
Ja sukkeralkoholer kan trekkes fra. Mange får sjokk når de leser karboinnholdet i feks. Atkins Advantage-bars eller Cavalier-sjokoladene, men her kan du altså trekke fra sukkeralkoholene slik at nesten alle karbene forsvinner. :D
|
Du kan også få kjøpt en bok som heter Dr Atkins karboteller eller noe i den duren.
Det er en liste over ganske så mange råvarer/matvarer med både brutto og netto karbohydrater. Nyttig for nybegynnere. Boken er paperpack,og koster 75. |
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no