![]() |
Kålrotstappe m sellerirot og blomkål
Om ikke lenge er det feittirsdag. Jeg prøvde meg frem med en variant av kålrotstappe i dag, ville ha minst mulig ekstra ingredienser og mest mulig rene grønnsaker. Denne stappa ble så vellykket at den kommer til å inngå i mitt faste grønnsaksrepertoar.
700 g kålrot 600 g blomkål 175 g sellerirot 50 g smør ½ ts salt ¼ - ½ muskatnøtt Godt med nykvernet hvit pepper Grønnsakmengden er rå, ferdig rensede grønnsaker. Hvis man vil piffe opp fargen litt kan man koke med en gulrot i tillegg. Bruk en stor kasserolle, 4-5 liter. Kok opp lettsaltet vann, tilsett kålrotbiter. La koke i 10 minutter, ha i blomkålbuketter og skiver med sellerirot (ca 1 cm tykke). Kok i ytterligere 20 minutter. Tøm av vann, ha i smør og la stå under lokk til smøret har smeltet. Mos med stavmikser til puré, smak til med salt, pepper og muskat. Oppskriften ga 1360 g stappe (veid, ikke beregnet ut fra ingrediensene). Jeg trodde jeg ville bli nødt til å jevne den, men den var faktisk akkurat passe uten. Næringsinnhold pr 100 g: Karbohydrater: 4,7 g Protein: 1,5 g Fett: 3,2 g Kcal: 59 |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:01. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no