![]() |
En variant av lapper med kokosmel
2 Vedlegg
Jeg er veldig glad i dingser til kjøkkenet mitt:o og har nå anskaffet meg ett pannekakejern,:) dette måtte jo testes og jeg har laget en variant av lappene jeg fant her: http://fristendelavkarbo.wordpress.c...-med-kokosmel/
Min oppskrift er slik og den gir ca 10 lapper og karboinneholdet i hele røren er på ca 8. 5 egg 3 ss sukrin 5 dråper vanilje stevia 55 g kokosmel 1-2 ts fiberhusk 1/2 ts vaniljepulver 1/2 ts kanel 1 dl fløte 1,5 dl vann 50 g smeltet virgin kokosolje (Cocosa kan også brukes, men brukte selv den på Iherb) Pisk egg, sukrin og stevia sammen. Bland inn kokosmel, fiberhusk, vaniljepulver, kanel, fløte og vann. Bland til slutt inn kokosoljen. La røren stå å svelle litt. Stekes så i liten stekepanne, eller som meg i mitt nye pannekakejern:D Kjempegode med sukkrin eller syltetøy på:p, bruker selv sukkerfritt fra Lerum. Har linket til produktene jeg har brukt, mye kan kjøpes andre steder også, som i helsekostbutikker og i dagligvarer med mye utvalg (se på Ultra og Meny butikkene, de har ofte bedre utvalg). |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Korleis er konsistensen på desse, blir dei veldig lause? Berre lurer, for ei pannekakene eg har prøvd å lage på lavkarbo blir ofte veldig vanskeleg å snu. Derfor veldig praktisk jern du har kjøpt! :D
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
Som du sier var det praktisk med jernet, det tar bare litt lang tid å steke dem, så en må ha tålmodighet:) |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Oh, det er jo den kjedeligaste delen med å lage slikt, ventinga, aldeles enig!
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
kan man bruke mandelmel istedetfor fiberhusk? hva er forskjellen? :p
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
Klippet fra Matvareguiden om hva det er: "Glutenfri fiberblanding. Dette er vannoppløselige fiber fra en plante som heter Psyllium Husk. Brukes til baking for å gjøre deigen fyldigere, mer fiberrikt og holdbart." |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
mmmmm! De så gode ut!
KAnskje jeg skal prøve de en dag? Fiberhusk og mandelmel er ikke det samme, nei ;) Fiberhusk brukes som et "bindeledd". Og det binder nok mye mer enn mandel mel. Hadde du byttet ut kokkos med mandel, så hadde det vært noe annet... |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Disse ser veldig gode ut! Jeg kjøpte kokosmel forrige helg til en glutenfri oppskrift og har lurt litt på hva jeg skal bruke resten til.
Nå må jeg bare anskaffe stevia fra iHerb :) Sitat:
de henger helt fint sammen :) |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Jeg har kommet over flere fristende oppskrifter som inneholder diverse smakstilsatt stevia,
blant annet sjokolade med fyll som høres veldig godt ut. |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Nam nam....disse var gode...
Med det samme - er det noen som kan fortelle meg forskjellen på "arrowroot", "johannes brødkjernemel" og "fiberhusk"....skjønner at de er laget av forskjellige ting, men har de forskjellige egenskaper når man skal bruke dem? |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
Her er litt linker: Arrowroot - har jeg aldri brukt, men er en type fortykningsmiddel på samme måte som potetsmel i sauser o.l., egner seg vist ikke til baking Johannesbrødkjernemel - kan brukes som Arrowroot i sauser, men passer også i bakverk som bindingsmiddel Fiberhusk - brukes vel bare i bakverk for bedre binding, slik at den blir safrigere, mer fiberrik og ikke smuldrer for mye. |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Jeg får ofte en melete smak/konsisten på det jeg lager av lapper og pannekaker...noen som har en ide på hva jeg gjør feil
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Den jeg prøvde i går var den som står her øverst.... og den smuldret seg bare opp og smakte egentlig bare tørt og ekkelt
|
Sv: En variant av lapper med kokosmel
Sitat:
Prøv evnt. med mer fiberhusk, det skal binde sammen røren. Hvorfor den ble tørr vet jeg ikke, men prøv med mer fløte og egg og kokosolje, jeg synes den ble bra med det over. Kokosmelet trekker til seg veldig mye veske, og røren kan derfor bli for tykk, kan være en ide og ikke blade inn all vesken med en gang. Smaken på mine blir ganske mye kokos, blander du inn kardemomme f.eks. tar det bort mye av kokossmaken (er ikke selv så glad i kardemommesmaken, liker kokossmaken bedre). |
Sv: En variant av lapper med kokosmel
En ting til, pass på at kokosoljen er kjølet ned. Viss ikke skiller røren seg og da blir de for posrøse. (Opplevde det i dag, når jeg hadde litt for travelt med å ha i oljen:o)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:32. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no