![]() |
Peiling på øl?
jeg vet ikke helt hva jeg kan søke på for å finne svar på dette, så da bare spør jeg... :)
vil det være sånn at øll med en høyere alkoholprosent har mindre sukker og karbohydrater? hele prosessen med øll er jo at gjær spiser sukker og danner alkohol (kort fortalt), så vil det bety at jo høyere alkoholprosent jo mindre sukker er det igjen..? Det hadde jo vært veldig fint, for jeg elsker øll men er ikke noe særlig glad i disse "lite" typene som smaker utvanna. Da er det mye bedre med skikkelig pol-øll :) Er det noen som har noe informasjon om dette? har vinmonopolet noe oversikt over sukker i øll sånn som de har med vin kanskje? |
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
hm... ikke vet jeg, var derfor jeg spurte.. ;)
må undersøkes... |
Sv: Peiling på øl?
Det er nok for mye karber i øl/sterkøl til at det hører hjemme på ketolyse.
"Amerikansk light-øl inneholder like mye alkohol som vanlig norsk pils, men det har lavere sukkerinnhold. Ølet er med andre ord høyere forgjæret, noe som betyr at mer sukker er omdannet til alkohol." http://www.h-a.no/Kultur/Matdrikke/%...true&tabId=203 Lite-øl er jo ikke sterkere enn vanlig øl, så jeg tviler på at sterkøl (i klassen 8-10%??) inneholder noe særlig mindre karber enn vanlig øl. Men jeg er ikke sikker, altså. |
Sv: Peiling på øl?
men hvis en da lager light-øl ved at mer sukker omdannes til alkohol, vil ikke det si at øl med høyere alkoholprosent da har mindre sukker? feks har jo nøgne ø et øl på 15%. da trenger en jo strengt tatt ikke mer enn en halvliter. hihi.. godt er det og!
og nei, jeg tror nok heller ikke er "lov" med sånn øll på ketolyse. litt for risky... men er jo lov å håpe. :) og undersøke... |
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
http://www.nogne-o.com/contact.html |
Sv: Peiling på øl?
Sambo brygger øl.. Sånn helt fra bunn av. Jo sterkere øl, desto mer malt tilsetter man. MEN det vil alltid være malt igjen, så derfor vil jeg anta at det er like mange karber i sterkøl som i vanlig øl. Noe skal jo gi sødmen!!
|
Sv: Peiling på øl?
Selv om ølet har like mye sukker, kan det hende det totalt blir mindre, fordi du kanskje drikker mindre når alkoholprosenten er høyere.
|
Sv: Peiling på øl?
Øl er "flytende brød" og bør ikke drikkes av de som går på strengt lavkarbo kosthold i håp om å gå ned i vekt. Men ingen regel uten unntak:D
|
Sv: Peiling på øl?
flytende brød er litt å ta i. Er langt mindre karbo her enn i brød pr 100gram
|
Sv: Peiling på øl?
...og brød kan en fint leve uten, men jeg har seriøse problemer med å tro at det er meningen at en skal leve uten godt øll... :p
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
Butikkpils er dessuten omtrent vann... Som oftest smakløst med mindre det har endel bitterhumle i seg, men det har ikke butikkølet... |
Sv: Peiling på øl?
Er det noen som vet hvor "flytende brød" kommer ifra, og hva er bakgrunnen for å si noe slikt? Kona skal slanke meg noen få 20 kilo, og panikken tar meg når ølet ikke lenger kan nytes. Jeg trenger en artikkel som sier at: "selv om du er på lavkarbo, så kan du drikke øl. Bare tilpass mengden så du ikke går over x antall karbohydrater". Vet noen om en slik artikkel?
|
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
Ingenting er ulovlig, men resultatene blir deretter. |
Sv: Peiling på øl?
At kona skal slanke deg er et dårlig utgangspunkt. Du må ville legge om livsstilen selv, hvis ikke kommer du for det første til å se etter enhver anledning til å snike til deg noe ulovlig (eller hvertfall ikke slutte å tenke på det), for det andre kommer du før eller senere til å føle du mister styringa i eget liv. Å slanke seg og legge om måten man lever på er knallhard jobbing, og det er umulig uten rett motivasjon.
For det andre, det sies at det man har mest problemer med å kutte ut er det som er mest nødvendig. Mao bør du tenke over hvorfor øl er så viktig for deg, om det kanskje er det som trigger sukker/karbosug. Sett deg ordentlig inn i lavkarbo, og ta styringen i eget liv. Sambo har forsøkt å henge på meg i årevis uten å egentlig ha noe resultat. Så bestemte han seg for å finne sin egen greie og nå har han rast ned 13 kg. Han følger skaldeman som tiltaler mange menn, evt Andreas enfeldt også. |
Sv: Peiling på øl?
Jeg har drevet å brygge øl selv men måtte slutte med det da jeg fikk diabetes 2.
Når øl lages så utesetter man byggkorn for forskjellige temperaturer, dette kalles mesking. På de forskjellige temperaturene får man ut forskjellige karbohydrater i den ferdige vørteren. Ikke alle disse karbohydratene er spiselig for gjær, dvs, bare en del av disse kan bli til alkohol. Så om man prøver å maksimere alkoholstyrken vil rest karboinnholdet bli lavest mulig men det er bortimot umulig å få øl med 0 karboinnhold slik det er mulig med vin. Lavkarboøl lages med å meske mest på de temperaturene hvor det dannes karbohydrater som lar seg omdanne til alkohol, men dette ølet blir sjelden veldig bra. Avhengig av forskjellige oppskrifter tilsettes det ofte andre karboholdige ingredienser som maltsukker, hvete, mais, brunt sukker osv. Ølkjennere liker sjelden lavkarboøl, og skikkelig øl er fy fy på lavkarbo, så mitt tips er enkelt. Hold deg til vin med lavt restinnhold av karbohydrater eller til ren alkohol som f.eks vodka, gin osv. |
Sv: Peiling på øl?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no