![]() |
Løk
Fant dette på nettet:
"Karbohydrater i løk lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som spaltes først i tykktarmen, og gir derfor ikke noen økning i blodsukkeret. Forsker Ingunn Vågen ved Bioforsk Øst Landvik er leder for forskningsprosjektet «Karbohydrater og polyfenoler i løk». Prosjektet er et samarbeid mellom Larvik Løk, Dybesland gård, ScandTech Pharma AS, Universitetet i Agder, Matforsk, Universitetet i Oslo og Sveriges lantbruksuniversitet. " Betyr dette at løk ikke er så "farlig" ? Har alltid hørt at løk inneholder en del karber og at man må være litt forsiktig.... |
Sv: Løk
Litt løk brukes :ja: har 5,7 karber pr. 100 Og man bruker ikke så masse om gangen :) Karbene skal telles med :)
|
Sv: Løk
Kvifor skal karbohydrater frå løk reknast med, om det fyst splittast i tykktarmen, og ikkje auker blodsukkeret?
I følge forsker Ingunn Vågen trengs det absolutt ikkje reknast med. Kan Gerd forklare nærmare kvifor karbohydrater frå løk skal reknast med? Change |
Sv: Løk
Sitat:
Litt ned på siden i denne tråden finner du svar på det!:) |
Sv: Løk
Dette har vært diskutert før! I denne tråden!
|
Sv: Løk
Jamen har vi like god hukommelse, Nellie!:)
|
Sv: Løk
Hehe, ja, jeg mintes at det hadde blitt diskutert før:)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:56. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no