![]() |
Hvordan tilberede svinebogstek?
Jaja, så var den billig og et fint stykke kjøtt - men jeg finner kun Viestads oppskrift på 4 kg som skal i ovnen i 3-4 timer... så jeg er litt desperat etter hvordan jeg skal tilberede denne? Bare skjære ruter i svoren, krydre med salt og pepper og la den stå i ovnen til done?
Temperatur og tid hadde vært fint om noen vet... eller kanskje vet noen kjernetemperaturen svinebogen skal ha - har termometer :D Skal ikke serveres før "sjefen" kommer fra jobb i 17-tiden så jeg har god tid - langsteker gjerne ;) Tilbehør blir grønnsaker og ertestuing og muligens brunsaus... (ja faktisk ertestuing! ;)) |
Sv: Hvordan tilberede svinebog stek?
Står det ikke noe på pakken?
Tenker 125 grader, en time pr kg til kjernetemp på 70 grader. Pakkes så i folie og la hvile i ca 30 min mens du ordner ferdig det andre! |
Sv: Hvordan tilberede svinebog stek?
Sitat:
|
Sv: Hvordan tilberede svinebogstek?
Ser du har fått god hjelp, men legger ved denne som jeg konsulterer stadig vekk i forhold til kjernetemperaturer for forskjellige typer kjøtt (se høyre marg) :) Her i huset pleier vi ofte langsteke på lavere temperatur enn de anbefaler, men det kommer jo litt an på hva og når vi vil spise :)
|
Sv: Hvordan tilberede svinebogstek?
Sitat:
|
Sv: Hvordan tilberede svinebogstek?
Hei:)
Når jeg steker svinebog, ruter jeg svoren og steker den på 150 grader, men i den gamle oppskriftboka står det 175 grader en time, pluss en halv time pr kg, og da blir den god! det beste jeg vet! du har litt vann i langpanna, og når steka er ferdig, heller du stekeskyen oppi en kjele, og koker ned litt, så har du i fløte.:sikle: Den blir så god! Lykke til!:) |
Sv: Hvordan tilberede svinebogstek?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:19. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no