Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=42736)

|Ingrrid 06-04-11 16:00

Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Med bilder her!

Disse lagde jeg til bursdagen min og de ble en kjempe-hit, selv for de som ikke spiser lavkarbo! Venninna mi med glutenallergi ble dessuten overlykkelig over å høre at det ikke var hvete i hverken muffins eller kake http://www.ingridsblogg.no/wp-includ...icon_smile.gif Jeg har brukt denne oppskriften fra Grethe B med et par småjusteringer (hovedsaklig kokkosmasse i bunnen). Det jeg liker med oppskriften er at den ikke krever en masse dyre spesialingredienser utover sukrin.

Ingredienser:
Bunn:
100 g malte hasselnøtter
100 g malte valnøtter
100 g kokkosmasse
100 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade (86 %)
1/2 dl sukrin
frøene fra en vaniljestang/vaniljeekstrakt (jeg brukte en halv vaniljestang + 5 dråper eksrakt)
150 g kremost
4 store egg (eller 5 små)
1,5 toppet ts. Bakepulver
Topping:
300 g kremost
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper natreen (kan sløyfes)
noen dråper rød konditorfarge


Fremgangsmåte:
Bunn:
Mal opp nøttene med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Jeg har bare stavmikser så nøttene blir litt grove, men det er bare godt. Visp sammen egg, kremost og sukrin mens du smelter sjokolade og smør over lav varme. Bland alle ingredienser og smak til med sukrin.
Ha i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter.
Topping:
Smelt smør og miks det med kremost, sukrin og noen dråper natreen. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat. Er toppingen veldig løs så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende! Muffinsene må være avkjølt før du kan ta på toppingen. Dekorer cupcaksene som ønsket, jeg kjøpte kakepynt i sverige, som ikke er lavkarbo. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang.


Velbekomme http://www.ingridsblogg.no/wp-includ...icon_smile.gif

marionilona 09-04-11 13:58

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Er de like gode uten det rosa fyllet på toppen?

|Ingrrid 10-04-11 09:56

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av marionilona (Innlegg 1079329)
Er de like gode uten det rosa fyllet på toppen?

De blir jo ikke like søte, og mine var litt grove så.de passet godt med et litt søtt fyll, men maler du opp nøttene skikkelig og har i litt mer søtning så blir det nok bra :)

Debussy 10-04-11 10:23

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Så deilige ut! Må nok gå til innkjøp av Sukrin. Liker ikke smaken på Splenda og Natreen, så får teste ut dette.

marionilona 10-04-11 10:32

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
De så så utrolig digge ut, så jeg måtte bare hive sammen en røre, og fulgte din oppskrift.
Jeg er ikke noe glad i glasur, så den droppet jeg, og det ble som du sa, litt lite søtt. Men kjempegode allikevel... fikk tilammen 27 muffin og regner ut at det er 2,75 kh pr muffin uten glasur.(om jeg har regnet riktig) Da er heller ikke sukrinen tatt med i beregningen.

|Ingrrid 10-04-11 17:16

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Debussy (Innlegg 1079909)
Så deilige ut! Må nok gå til innkjøp av Sukrin. Liker ikke smaken på Splenda og Natreen, så får teste ut dette.

Sukrin er bra, smaker bedre enn andre søtninger syns jeg og, ikke like skarp i smaken :) Også øker det ikke blodsukkeret og det er det beste ;)

petite fleur 15-04-11 19:14

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
De så bare kjempegode ut, tenkte å bake de i morgen. Men går det greit å bytte ut hasselnøtter med mandler? Er ingen baker, så vet ikke helt hva som går fint å bytte ut og ikke :o

Gleder meg allerede!

Titti 15-04-11 19:42

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Å, så lekre, disse kan man jo lage med gul konditorfarge nå som det er påske. :)

|Ingrrid 17-04-11 16:56

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av petite fleur (Innlegg 1084920)
De så bare kjempegode ut, tenkte å bake de i morgen. Men går det greit å bytte ut hasselnøtter med mandler? Er ingen baker, så vet ikke helt hva som går fint å bytte ut og ikke :o

Gleder meg allerede!

Jeg syns mandler er søtere, så det er nok ikke noe problem ;)

Perleblomsten 21-04-11 17:51

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av |Ingrrid (Innlegg 1076674)
Med bilder her!

Disse lagde jeg til bursdagen min og de ble en kjempe-hit, selv for de som ikke spiser lavkarbo! Venninna mi med glutenallergi ble dessuten overlykkelig over å høre at det ikke var hvete i hverken muffins eller kake http://www.ingridsblogg.no/wp-includ...icon_smile.gif Jeg har brukt denne oppskriften fra Grethe B med et par småjusteringer (hovedsaklig kokkosmasse i bunnen). Det jeg liker med oppskriften er at den ikke krever en masse dyre spesialingredienser utover sukrin.

Ingredienser:
Bunn:
100 g malte hasselnøtter
100 g malte valnøtter
100 g kokkosmasse
100 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade (86 %)
1/2 dl sukrin
frøene fra en vaniljestang/vaniljeekstrakt (jeg brukte en halv vaniljestang + 5 dråper eksrakt)
150 g kremost
4 store egg (eller 5 små)
1,5 toppet ts. Bakepulver
Topping:300 g kremost
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper natreen (kan sløyfes)
noen dråper rød konditorfarge


Fremgangsmåte:
Bunn:
Mal opp nøttene med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Jeg har bare stavmikser så nøttene blir litt grove, men det er bare godt. Visp sammen egg, kremost og sukrin mens du smelter sjokolade og smør over lav varme. Bland alle ingredienser og smak til med sukrin.
Ha i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter.
Topping:
Smelt smør og miks det med kremost, sukrin og noen dråper natreen. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat. Er toppingen veldig løs så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende! Muffinsene må være avkjølt før du kan ta på toppingen. Dekorer cupcaksene som ønsket, jeg kjøpte kakepynt i sverige, som ikke er lavkarbo. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang.


Velbekomme http://www.ingridsblogg.no/wp-includ...icon_smile.gif

NAMME skal prøves:)

solsikke123 04-05-11 15:13

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Hei,
De så utrolig fine og gode ut:)
Men kan de lages uten kokosmasse?

|Ingrrid 06-05-11 08:34

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av solsikke123 (Innlegg 1097479)
Hei,
De så utrolig fine og gode ut:)
Men kan de lages uten kokosmasse?

Originaloppskriften er uten kokkosmasse, så det går helt fint :) Ta bare litt mer av det tørre av andre ting så gjevner det seg ut ;)

solsikke123 07-05-11 23:14

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Heihei..

Takk for svar:))

Sorella 30-09-11 22:46

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Rosa!!

Tror dere det går med mandelmel?
Har barn som ikke liker biter..

|Ingrrid 01-10-11 11:25

Sv: Fantastiske rosa sjokolade-cupcakes – LCHF
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Sorella (Innlegg 1219798)
Rosa!!

Tror dere det går med mandelmel?
Har barn som ikke liker biter..



Ligger flere muffinsoppskrifter på bloggen min uten biter! Se på den med bær og sjokolade, du kan bruke samme grunnoppskrift (sjekk menyen på høyre side)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:31.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no