![]() |
Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Dette er verdens beste kake med sjokolade og nøtter! Og dagen etter budre du prøve å smuldre opp kakerestene over hjemmelaget iskrem og dryppe litt espresso over det hele. Denne kaken kan stekes i springform eller porsjonsvis i små kakeformer.
8 porsjoner 150 gram skåldede mandler 150 gram valnøtter uten skall 300 gram mørk sjokolade (70%) 1 toppet spiseskje kakaopulver av beste kvalitet 250 gram smør søtstoff tilsvarende 100 gram sukker 6 store egg, plomme og hvite skilt Kjør nøttene i food processor til de er finmalte. Ha deretter sjokoladen og kakaopulveret i og kjør sjokoladen i filler. Sett til side i en egen bolle. Ha smør og sukkererstatning i food processoren og kjør blandingen lys og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en av gangen. Deretter blander du i nøtte/sjokoladeblandingen. I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade/smør/nøtteblandingen. Hell alt i en form kledd med bakepapir og stek ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med pisket krem eller hjemmelaget iskrem. Enjoy! Tillegg: Vær oppmerksom på at steketiden kan variere fra ovn til ovn, og at det er mulig å legge bakepapir over kaken mot slutten av steketiden. Sjekk kaken med jevne mellomrom. |
åh my goooood,,,den hørtes bare såååå deilig ut altså...sikle-sikle
|
Får vann i munnen jeg. Denne skal jeg lage til påske. Gleder meg :)
|
Lagde denne kaken etter hukommelsen i påska, og glemte smøret. Pytt, det gjorde ingenting. Kaka var aldeles nyyyyydelig og fristet til gjentakelse. Jeg serverte is til de andre og tok krem selv, men det som virkelig gjorde susen var at jeg varmet bringebær og la en skje over hvert kakestykke. Åh, stønn....*slurp*
ANBEFALES!!! |
Ååh, dette hørtes bare namme ut! :p Går det ann å sløyfe mandlene? :rodme: Liker ikke slikt, men har veeldig lyst på litt "kosemat". Går det ann å bruke "DrLindbergs fruktose" i steden for sukker? Evt. ikke noe i det hele tatt (siden det gikk bra hos deg) ? :D Huff, så kresen jeg hørtes ut nå..*sparke*
|
Du kan bruke fruktose ja, og bytte ut mandlene med hva som helst. Har også prøvd med peanøtter og det var godt det også. Dette kan jo brukes som et utgangspunkt, og så erstatter du det du ikke liker med andre lovlige varer.
|
oj! såg denne kaken i dag.. denne skal prøves!! og det snart!
|
Oj denne har jeg ikke fått med meg før nå!! Herregud noe så deilig!! Denne tror jeg jeg skal lage til 17. mai!!
|
Sitat:
|
Det betyr at det helst skal være sølvskje, av beste kvalitet.:p
(Ikke hør på meg, jeg er full. :rolleyes: Bruk helst mørkt kakaopulver, det er det som er det beste. Ikke sånn vanlig lysebrun sak.) |
Vahlrona kakaopulver er vel det beste, tror jeg. Eller iallefall BRA i forhold til Freia-gørr. :D Selges bla på Dropsen, tror jeg.
|
Nå har jeg jo bare Freia sin hjemme,så den går vel til nød?Må jeg virkelig kjøpe en toppkvalitet for å ta 1 ss?Bruker jo ikke freia sin engang.Hvordan i all verden havnet den i skapet vårt forresten?!:eek:
|
Jeg har brukt Freia sin til nå, går helt fint. ;) Men når den er tom kjøper jeg heller Vahlrona enn Freia. :)
|
Hva kan man bruke til søtnings"stoff" som ikke koster all verdens og som man kanskje får kjøpt... Overalt?:rolleyes:
|
Er det noen som har regnet karber i denne?? Bare litt nysgjerrig.......... Høres for god ut til å være lovlig..:o
|
Regnet karber? For å si det sånn: Hvis du spiser hele kaka er det masse karber i den. Spiser du bare bittelitt er det nesten ingen.
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Denne har jeg laga i dag..... Den SER veldig bra ut. Helt jevn og fin. Den ble muligens litt brent, for jeg hadde glemt å skru på timeren på ovnen. Litt mørk oppå, men håper ikke den er ødelagt. Skal bli spennende å se og smake i morgen når jeg serverer den til gjestene mine. Pisker krem til meg selv og serverer med vaniljeis til de andre...... laget bringebær/jordbærsaus for ikke så lenge siden. Frøs ned. Nå tar jeg oppp glasset så det er tint til i morgen ..... :sikle:
Jeg har lagd Karen B's New York Style Cheesecake også. Den står i ovnen nå...... |
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Åh, Nille, vil gjerne ha rapport! :ja:
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Sitat:
åh nå ble jeg inspirert her , hvor mange kakestykker blir det ?? og hvor mange karber per stk ...:confused: *mase mase* :p:p:D kos deg med gjestene dine !! |
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
mmmm :sikle: Denne hørtes fantastisk nydelig ut *notere i lavkarbokokeboka mi* Takk Albertine :klem:
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Jeg bakte denne kaken i vår, synest den ble alt for mørk. men så har jeg aldri vert så stor fan av mørk sjokolade.. men liker det reint da..
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Mamma skal bake denne nå :) mmmm gleder meg :sikle:
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Sitat:
|
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Som sagt bakte jeg denne i går. Den ble dessverre litt brent. MIN skyld, - men i MIN ovn er nok 190 grader litt mye (termostaten er ikke helt pålitelig). Men den ble nå spist. Serverte med jubileums vanilje is. Piska krem (med søtstoff og utskrap fra 1/2 vamiljestang). I tillegg hadde jeg jordbær/bringebærsaus med litt søtstoff + blanding av bringebær & blåbær litt rørte - til ostekaka, men det smakte godt til sjokoladekaka også.
Etterpå skar jeg av topp, bunn og kanten rundt kaka. DA ble det en helt annen smak - og sønnen ville ha med seg resten hjem. Han fikk halvparten. Neste gang skal jeg bake den på max 175 grader. Ca. 1 time, men skal følge med hele tiden - og ikke bruke klokkehukommelsen... |
Sv: Dødsgod sjokoladekake med to sorter nøtter
Sitat:
Ha en fantastisk søndag nille !! :klem::klem::klem::klem::klem: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no