![]() |
Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Borregaard Fabrikker i Sarpsborg og Manstad Kjøtt i Østfold har i snart to år hatt et utviklingsarbeid gående rundt bruk av trefiber i pølse. Man rapporterer at det gjør at fettinnholdet reduseres med 30 %. Hallelujah... :mad:
Trefiber i stedet for fett Tenker på det sitatet som en her inne har i signaturen sin: "You think it's FOOD you're eating...?" :( |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
neste blir vel at man må fore opp sine egne dyr for å vite hva som er i maten o.o
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Herregud, så latterlig. Men det vil da vel fortsatt ikke være lov til å spe ut farsemat (eller, haha, foredla mat, som de av en eller annen grunn velger å kalle det) med mer enn 6%?
Mulig det står i artikkelen, men jeg gad ikke å lese hele artikkelen. :_plystre: |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
De lagde jo barkebrød før i tiden så det funker sikkert bra!
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Vel, problemet er vel at det er cellulose, altså kostfiber, og går rett gjennom kroppen. Det vil si null ernæringsmessige fordeler what so ever. Man kan like godt spise papp.
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Det er vel det samme om det er trefiber eller gress (cellulose, vårt vanligste kostfiber)? :geip: Fiber er oppskrytt... Best å holde seg borte fra det... Mer behagelig for mage og tarm. Gi meg heller en pølse med masse spekk i!
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Huff ja, men selvfølgelig om man kan spare penger på å redusere kjøtt og flesk i pølsene og kansje øke prisen pga ett lettmerke, da blir det fine overskudd for Gilde og en del andre pølseprodusenter, feks i Tyskland er pølser sett på som ett herremåltid og består ofte kun av kjøtt,flesk og krydder men i Norge er det ofte nesten halvparten potetmel og melkepulver og nå også restprodukter fra treindustrien :eek:, hadde ikke tenkt så mye på dette før jeg sammenlignet innholdsfortegnelsen på Norske Bratwurst (tror det var Gilde) og en pakke Tyske Bratwurst som er bedre og passer utmerket til en pølseavhengig på lavkarbo:).
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Får man fliser i rævva av å spise disse pølsene :w00t:
Sorry, klarte ikke å dy meg. Synes de fleste sånne farseprodukter er ekle. Har bl.a. sett produksjonen hos Gilde og har selv vært med på produksjonen hos Prior (som det het den gang da) -urk :_ohmy: Spiser bare pølser som kommer fra Idsøe jeg og det gjør jeg bare av og til. Hender også at jeg spiser sånen tapaspølser (salami) som jeg kjøper i Italia, men de smaker ihvertfall kjøtt. |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
Ellers kan du jo se i denne tråden om du finner noen utsalg. Kan jo evt bare søke i forumet her ellers kan du jo gå pådin lokale butikk å spør omde vil ta inn. |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Nå er det sikkert ikke mange som spiser softis her, men det inneholder også cellulose.
Er flere matvarere som gjør det. Hadde sommmerjobb på Borregard som truckførere nede på Cellulose lageret.. Mye klær innholder også cellulose. Mvh RP. |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
leser på wikipedia at vanillin (kunstig vaniljesmak) utvinnes av tømmer.
Bare ca 45% av tømmeret er cellulose, resten er hemicellulose og lignin. Dette kan utnyttes videre til en lang rekke ulike stoffer, som f.eks. vanillin. |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
Det er også en slakter på Klepp Stasjon som jeg fant noen pølser fra på mega'en her på Moi en gang. Det var også gode pølser med mye kjøtt. Har ikke sett dem siden da. Og Idsøe-pølsene har de heller ikke tatt inn i det siste. :( |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
(jeg har /hadde slekt på moi faktisk :p)
er overhodet ikke overrasket hva matvarebransjen gjør for å tjene penger lenger... går som regel etter pølser med høyest andel kjøtt i seg. coop sine 3 pakninger med grillpølser har faktisk mye kjøtt, og har funnet en meny med pølser fra smedstuen gård, og de er faktisk ikke dyre. engelske pølser er mye mer grovkvernet med store biter, de er heller ikke kokt på forhånd så de tar lenger tid å tilberede.. men de er gode. synd det ikke står innholdsfortegnelse og sånn på de, som er rart da britene er litt nazi på det.. hvertfall på jersey. men de har også et digert bondegårdutsalg med alt fra grønnsaker til kjøtt fra lokale bondegårder, går rundt som en unge i godtebutikken der :p |
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Sitat:
|
Sv: Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...
Jeg har kjøttkvern, men mangler pølsehorn. Har tenkt mye på å få somla meg til å skaffe ett, sånn at jeg kan lage meg pølser som jeg akkurat hva inneholder!
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no