![]() |
Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Jeg fikk vite av fysioterapeuaten i dag at om det er f.eks en sukkerfri sjokolade som har 50g karbohydrater pr 100 g, hvorav 4g er sukkerarter og resten polyoler eller sukkeralkoholer, så skal man IKKE trekke fra unasett, for karbohydrater er vel karbohydrater uansett? Har nemlig lært her inne at man kan trekke fra polyoler eller andre sukkeralkoholer sånn at da blir karbene mindre. Er dette riktig? Sukkeralkoholer er vel karbohydrater uansett det det eller?
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
kommer alt an på, noen sukkeralkoholer tas ikke inn engang, og som kjent medføre magesjau/diare.
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Fysioterapauten hakke peiling!
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Jeg sa det til hun at vi skal trekke fra, for hun mener at selv om blodsukkeret ikke blir påviket, så er det karber uansett. Men da kan jeg overbevise henne at det er sånn da? At alt som er av karber som ikke påvirker blodsukkeret ikke regnes som karbohydrater da?
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
Evt kan du lese dette innlegget i en av mine favorittblogger: http://tgeisner.wordpress.com/2011/0...ringsstoffene/ |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Jeg lærer så masse her inne. Love love! :D
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Når det gjelder sukkeralkoholer, så er det stor forskjell på de forskjellige om de kan regnes som karbohydrater eller ikke. Erythritol (som finnes i Sukrin) påvirker ikke blodsukkernivået og er helt trygt. Maltitol derimot påvirker blodsukkeret, hvor ca 75 % (dette er personavhengig) tas opp i blodet og gir blodsukkerstigning. Maltitol er bare 75 % så søtt som sukker, og for å få samme søthet i sjokolade tilsettes gjerne mer Maltitol enn sukker, hvilket gjør at sjokolade med Maltitol har omtrent like mye effektive karbohydrater som sjokolade med sukker. Fordelen med maltotol er kun at den ikke gir tannråte. Les mer om Maltitol her:
http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...a/maltitol.htm |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
Jeg blir styggdårlig av maltitol så jeg holder meg til litt flytende natreen og sukrin om nødvendig ;) http://www.springerlink.com/content/x3v0607v02858714/ Samtidig vil jeg nevne at min far som har dia2 faktisk får en del blodsukkerstigning av atkins-barer... (husker ikke om det var advantage eller den lille melkesjokoladen i farta)... han målte og testet for meg. Så han må være forsiktig med mengdene, men jeg vet han unner seg noen biter innimellom :) Kanskje en ide for alle med vektstagnasjon og som spiser atkins hver dag og ta en ukes pause? |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
Men karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret vil fortsatt være karbohydrater ;) Så det har hun rett i. |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
http://www.mendosa.com/netcarbs.htm |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
Her på forumet sies det at Xylitol skal unngås, mens Maltitol er OK. -Mel Xylitol har GI 13, og den "snilleste" maltitolen har GI 36. Er det noen som kan forklare dette? |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Så da menes det at, karber som IKKE påvirker blodukkeret regnes ikke som karber da med andre ord? Så spiser jeg en sukkerfri sjokolade hvorav 4 er sukkerarter, så er det 4, mens da resten 50 er polyoler, da kan disse trekkes fra og da regnes som 0 karber da?
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Dum jeg...ja..... nei da, mente ikke kalorier, for kalorier er kalorier, det vet jeg. Men da kan jeg fortsette å regne ut alle matvarer som jeg har gjort. Tar vekk sukkeralkoholer og sånt som jeg har lært.
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Men f eks godis beregnet til diabetiker, er det stort sett ok for oss? Er en sjokolade på Danskebåten som heter Pea, er tysk tror jeg. Mener på den er søtt med fruktose.
|
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Fruktose er ikke bra for noen!;)
Er sukkeret som er i frukt og det vil vi jo ikke ha! Blodsukkeret mitt reagerer akkurat likt på fruktose og farin!:p |
Sv: Karbohydrat innhold er vel det som står uansett?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:43. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no