Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Kan fløte bli til sukker? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=43652)

Annne 04-05-11 10:31

Kan fløte bli til sukker?
 
Jeg skulle prøve å lage fudge i går etter en oppskrift jeg fant her inne, da jeg plutselig begynte å lure på om noe i fløten eller smøret kan omdannes til sukker når det kokes så lenge? Karamellprosjektet ble litt mislykket, og skilte seg, men smakte utrolig søtt i forhold til mengden sukrin...Blir melkesukkeret eller noe annet i fløten spaltet til sukker under kokingen? Leste et sted at det er det som skjer når man koker brunost - og at det er det som gir brunosten den karamellaktige smaken.. Eller kan jeg trygt prøve på nytt uten å frykte karbohydrater?

Photobscura 04-05-11 10:34

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Melkesukker er sukker, og vil i likhet med vanlig sukker (sukrose) spaltes til glukose. Begge to er disakkarider, det vil si at det spaltes en gang.
For å si det enkelt; karbohydrater er karbohydrater, uansett om det kommer fra sukker i godteri eller stivelse i brød. Den eneste forskjellen er kompleksiteten og hvor lang tid kroppen bruker på å spalte de enkelte sukkerartene.

Annne 04-05-11 10:42

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Jaja, beklager hvis spørsmålet var uklart. Det jeg mente å spørre om var om all denne kokingen av fløte og sukker kan gjøre at karbohydratinnholdet endrer seg...

Photobscura 04-05-11 10:45

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Jeg mener at laktose kan brytes ned ved koking, men dette vet jeg ikke for sikkert. Da brytes laktosen ned til galaktose og glukose i tilfelle. Det har nok lite å si, egentlig. Det er ikks SÅ mye sukker i fløte. Jeg mener å ha hørt at enkelte med laktoseintoleranse tåler kokt melk bedre, men dette er bare litt sånn løse historier, har jeg inntrykket av.

gilbertine 04-05-11 10:56

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Det som skjer når du koker karamell er blant annet at det meste av vannet i fløten fordamper. Hele massen blir redusert, men sukkermengden er konstant. Derfor blir ferdig produkt svært søtt, for det er nesten bare flytende sukker igjen... pluss endel fett.

Gracella 04-05-11 11:03

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Annne (Innlegg 1097230)
Jaja, beklager hvis spørsmålet var uklart. Det jeg mente å spørre om var om all denne kokingen av fløte og sukker kan gjøre at karbohydratinnholdet endrer seg...

Du koker det vel inn, og da vil det vel bli flere karber pr 100 g etterhvert...;)
Tror ikke at det er noe du trenger å ta så mye hensyn til, egentlig.

Maylinn26 04-05-11 11:32

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1097223)
Melkesukker er sukker, og vil i likhet med vanlig sukker (sukrose) spaltes til glukose. Begge to er disakkarider, det vil si at det spaltes en gang.
For å si det enkelt; karbohydrater er karbohydrater, uansett om det kommer fra sukker i godteri eller stivelse i brød. Den eneste forskjellen er kompleksiteten og hvor lang tid kroppen bruker på å spalte de enkelte sukkerartene.

Hva du vet photo!! Imponert!

Photobscura 04-05-11 11:37

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Maylinn26 (Innlegg 1097272)
Hva du vet photo!! Imponert!

Noe har man jo plukke opp i løpet av nesten fem år! ;)

Maylinn26 04-05-11 11:41

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1097279)
Noe har man jo plukke opp i løpet av nesten fem år! ;)

Ja det kan jeg tenke jeg, men uasett, å gå å huske på sånt er ganske imponerende... Flink er du!

r.o 04-05-11 11:54

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Hei! Du er kunnskapsrik og vil gjerne utnytte det igjen..:)
Dette med kunstig søtning opptar meg en del. Leste timevis på nettet om dette og ble bare forvirret. Maltidoxin finnes i Splenda? Det har jo nesten samme GI som ren sukker? Bruker en del søtning og vil veldig gjerne fortsette med det men reduserer sterkt om det påvirker karboinntaket. Da blir kostholdet mye verre å etterleve i hverdagen for meg. Sukrin er vel sikker? liker bare ikke den isende smaken, splenda er jeg nå veldig usikker på, natreen flytende/tabletter er sikre? og pulverform fy-fy? Hjelp, please!!!


Noe har man jo plukke opp i løpet av nesten fem år! ;)[/quote]

Maylinn26 04-05-11 12:01

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av r.o (Innlegg 1097298)
Hei! Du er kunnskapsrik og vil gjerne utnytte det igjen..:)
Dette med kunstig søtning opptar meg en del. Leste timevis på nettet om dette og ble bare forvirret. Maltidoxin finnes i Splenda? Det har jo nesten samme GI som ren sukker? Bruker en del søtning og vil veldig gjerne fortsette med det men reduserer sterkt om det påvirker karboinntaket. Da blir kostholdet mye verre å etterleve i hverdagen for meg. Sukrin er vel sikker? liker bare ikke den isende smaken, splenda er jeg nå veldig usikker på, natreen flytende/tabletter er sikre? og pulverform fy-fy? Hjelp, please!!!



Noe har man jo plukke opp i løpet av nesten fem år! ;)

[/quote]

Her vil jeg gjerne komme med litt erfaring! :)

Personlig blir ikke min vekt stoppet av malitol, MEN, magen kan bli ganske rumlete... Den ble ikke det i starten, men nå etter flere måneder har den begynt å si ganske kraftig i fra:p Natreen går også helt greit, ikke merket noen "vektbrems" der:)

Jeg tåler ikke veldig bra sukrin, jeg blir oppblåst, samt at jeg får utrolig vondt i hode av det:confused::confused: Det vet jeg om flere som gjør også.....

Cheyla 04-05-11 12:18

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1097238)
Jeg mener at laktose kan brytes ned ved koking, men dette vet jeg ikke for sikkert. Da brytes laktosen ned til galaktose og glukose i tilfelle. Det har nok lite å si, egentlig. Det er ikks SÅ mye sukker i fløte. Jeg mener å ha hørt at enkelte med laktoseintoleranse tåler kokt melk bedre, men dette er bare litt sånn løse historier, har jeg inntrykket av.

Sorry om dette er litt på siden, men dette var nyttig info for meg. Jeg er laktoseintollerant og har lagt merke til at kokt melk, fløte, rømme etc. går helt fint, så jeg har lurt litt på hva det kan komme av. Så det du sier om at laktosen brytes ned høres ut som en rimelig forklaring, takk:)

Sykepleierstudine 04-05-11 12:52

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Og hvis da laktosen blir brutt ned, så trenger man vel ikke enzymet laktase, som melkeintolerante mangler?

vimsen85 04-05-11 13:00

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1097238)
Jeg mener at laktose kan brytes ned ved koking, men dette vet jeg ikke for sikkert. Da brytes laktosen ned til galaktose og glukose i tilfelle. Det har nok lite å si, egentlig. Det er ikks SÅ mye sukker i fløte. Jeg mener å ha hørt at enkelte med laktoseintoleranse tåler kokt melk bedre, men dette er bare litt sånn løse historier, har jeg inntrykket av.

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cheyla (Innlegg 1097320)
Sorry om dette er litt på siden, men dette var nyttig info for meg. Jeg er laktoseintollerant og har lagt merke til at kokt melk, fløte, rømme etc. går helt fint, så jeg har lurt litt på hva det kan komme av. Så det du sier om at laktosen brytes ned høres ut som en rimelig forklaring, takk:)

Jeg er laktoseintollerant og laktose spaltes ikke i kokeprossessen. Det kan spaltes ved hjelp av laktase som man enten har i tarmen, eller i melka. Den laktosereduserte melka er med spaltet melkesukker, men jeg vet ikke hvordan de gjør det. Jeg blir gørrdårlig av kokt melk. Jeg brukte å dø av grøt. Det var magekramper og doløping. Men nå finnes det jo kremfløte til oss og :D Så da har vi jo mange muligheter! Hurra!

Mithila 04-05-11 13:12

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 1097356)
Jeg er laktoseintollerant og laktose spaltes ikke i kokeprossessen. Det kan spaltes ved hjelp av laktase som man enten har i tarmen, eller i melka. Den laktosereduserte melka er med spaltet melkesukker, men jeg vet ikke hvordan de gjør det. Jeg blir gørrdårlig av kokt melk. Jeg brukte å dø av grøt. Det var magekramper og doløping. Men nå finnes det jo kremfløte til oss og :D Så da har vi jo mange muligheter! Hurra!

Finst det kremfløte for oss? Eg har bare funne laktosefri matfløyte! Føler meg litt mellom barken og veden der... Bør jo ikkje bruka lettprodukt som matfløyte, men så var det den laktosen i kremfløyte då.

Gerd 04-05-11 13:15

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mithila (Innlegg 1097372)
Finst det kremfløte for oss? Eg har bare funne laktosefri matfløyte! Føler meg litt mellom barken og veden der... Bør jo ikkje bruka lettprodukt som matfløyte, men så var det den laktosen i kremfløyte då.

Nyhet fra Tine: http://www.tine.no/produkter/flote/2...efri-kremflote :)

vimsen85 04-05-11 13:51

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Gerd har linket. De har også lansert lettrømme og mager yoghurt. Hadde vært mer fornøyd med seterrømme og tyrkiskstyle yoghurt. Men det betyr at landet vårt kommer litt fram fra bakevja! Fornøyd :D

Cyan 04-05-11 14:26

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Hurra! Jeg er også laktoseintolerant (men jeg tåler melk i små mengder), og jeg har alltid brukt laktosefri matfløte i stedet for kremfløte, og slått til med kremfløte og magevondt de gangene jeg bare må ha krem :o Men laktoseredusert kremfløte altså, hurra :heia:

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av r.o (Innlegg 1097298)
Hei! Du er kunnskapsrik og vil gjerne utnytte det igjen..:)
Dette med kunstig søtning opptar meg en del. Leste timevis på nettet om dette og ble bare forvirret. Maltidoxin finnes i Splenda? Det har jo nesten samme GI som ren sukker? Bruker en del søtning og vil veldig gjerne fortsette med det men reduserer sterkt om det påvirker karboinntaket. Da blir kostholdet mye verre å etterleve i hverdagen for meg. Sukrin er vel sikker? liker bare ikke den isende smaken, splenda er jeg nå veldig usikker på, natreen flytende/tabletter er sikre? og pulverform fy-fy? Hjelp, please!!!


Jeg tillater meg å svare på denne selv om jeg ikke er Photo ;) Egenvekten på Splenda er så liten at det i praksis ikke har så mye å si, tror jeg. Men det er klart at dersom du bruker mengder blir det jo en annen sak. Sukrin er naturlig da, og sånn sett bedre å bruke. Men jeg har problemer med smaken på sukrin ... Å blande sukrin med splenda eller flytende natreen skal visst hjelpe på. Jeg har ikke fått testet det ut enda, for jeg har ikke laget noe som trenger mer enn en liten ts med søtning enda, og da bruker jeg liksågodt splenda.

vimsen85 04-05-11 14:52

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cyan (Innlegg 1097440)
Hurra! Jeg er også laktoseintolerant (men jeg tåler melk i små mengder), og jeg har alltid brukt laktosefri matfløte i stedet for kremfløte, og slått til med kremfløte og magevondt de gangene jeg bare må ha krem :o Men laktoseredusert kremfløte altså, hurra :heia:

Jeg tillater meg å svare på denne selv om jeg ikke er Photo ;) Egenvekten på Splenda er så liten at det i praksis ikke har så mye å si, tror jeg. Men det er klart at dersom du bruker mengder blir det jo en annen sak. Sukrin er naturlig da, og sånn sett bedre å bruke. Men jeg har problemer med smaken på sukrin ... Å blande sukrin med splenda eller flytende natreen skal visst hjelpe på. Jeg har ikke fått testet det ut enda, for jeg har ikke laget noe som trenger mer enn en liten ts med søtning enda, og da bruker jeg liksågodt splenda.[/quote]

Jeg syns sukrin og stevia er den beste komboen for god søtsmak. Og ja, hurra for kremfløte. Jeg har faktisk sendt mail til Tine om det :D Så kanskje de hørte på meg ;)

r.o 04-05-11 15:56

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Stevia er vel kunstig? Eller? Alt dette var så klart for meg... til jeg begynte å lese hva de "vise menn" skriver. Da ble jeg bare forvirret. Ønsker bare å vite hva skal jeg bruke til kremfløtekosen, kakene etc.
Hva med mørk sjokolade med maltitol? Det bruker jeg også enkelte dager. Drikker veldig sjelden brus (takk og pris for det).



Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 1097461)
Jeg tillater meg å svare på denne selv om jeg ikke er Photo ;) Egenvekten på Splenda er så liten at det i praksis ikke har så mye å si, tror jeg. Men det er klart at dersom du bruker mengder blir det jo en annen sak. Sukrin er naturlig da, og sånn sett bedre å bruke. Men jeg har problemer med smaken på sukrin ... Å blande sukrin med splenda eller flytende natreen skal visst hjelpe på. Jeg har ikke fått testet det ut enda, for jeg har ikke laget noe som trenger mer enn en liten ts med søtning enda, og da bruker jeg liksågodt splenda.

Jeg syns sukrin og stevia er den beste komboen for god søtsmak. Og ja, hurra for kremfløte. Jeg har faktisk sendt mail til Tine om det :D Så kanskje de hørte på meg ;)[/quote]

vimsen85 04-05-11 16:01

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av r.o (Innlegg 1097509)
Stevia er vel kunstig? Eller? Alt dette var så klart for meg... til jeg begynte å lese hva de "vise menn" skriver. Da ble jeg bare forvirret. Ønsker bare å vite hva skal jeg bruke til kremfløtekosen, kakene etc.
Hva med mørk sjokolade med maltitol? Det bruker jeg også enkelte dager. Drikker veldig sjelden brus (takk og pris for det).

Stevia er naturlig og kommer fra en plante. Maltitol er vel i utgangspunktet ikke så bra. Jeg tror det påvirker blodsukkeret hos en del. Og jeg får magekramper og diare av det. Veldig smertefullt. Jeg synes splenda smaker forferdelig og det gir meg vondt i hodet.

r.o 04-05-11 16:09

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Om jeg førstår riktig, kan jeg bruke stevia og flytende/tabletter natreen uten større bekymring. Splenda og strø-natreen må jeg være mere forsiktig med?



Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 1097511)
Stevia er naturlig og kommer fra en plante. Maltitol er vel i utgangspunktet ikke så bra. Jeg tror det påvirker blodsukkeret hos en del. Og jeg får magekramper og diare av det. Veldig smertefullt. Jeg synes splenda smaker forferdelig og det gir meg vondt i hodet.


vimsen85 04-05-11 16:15

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av r.o (Innlegg 1097516)
Om jeg førstår riktig, kan jeg bruke stevia og flytende/tabletter natreen uten større bekymring. Splenda og strø-natreen må jeg være mere forsiktig med?

Det spørs hva som er kriteriene. Natreen er ikke naturlig. det samme med splenda. Jeg bruker stevia og sukrin som begge er naturlige søtningsmiddel. Så vidt jeg vet er det ingen av de du nevner her som påvirker blodsukkeret i særlig grad.

Gerd 04-05-11 16:24

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Her er en oversikt fra diabetesforbundet: http://www.diabetes.no/S%C3%B8tnings...r.9UFRvO2X.ips

Mithila 04-05-11 16:30

Sv: Kan fløte bli til sukker?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 1097408)
Gerd har linket. De har også lansert lettrømme og mager yoghurt. Hadde vært mer fornøyd med seterrømme og tyrkiskstyle yoghurt. Men det betyr at landet vårt kommer litt fram fra bakevja! Fornøyd :D

Takk til Gerd og Vimsen! Ja, hadde jo vore kjekkare med seterrømme:rolleyes:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:15.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no