![]() |
Gratinert brennesle og skvallerkålstuing
I går hadde jeg fint og nesten gratis tilbehør til kyllingen:
Jeg plukket rikelig med brennesle og skvallerkålskudd (har ubegrensede forekomster både på utsiden og innsiden av hagegjerdet). Jeg kokte "grønnsakene" møre i lettsaltet vann og lot de renne av mens jeg freste lett (bare til den ble blank) litt løk i steikepanna. Det grønne ble deretter grovhakket og lagt i en ildfast form sammen med løken. Litt salt og pepper ble strødd over. I et risteglass hadde jeg fløte, litt pepperrot-pasta og litt Johannesbrødkjernemel. Ristet det sammen og blandet det inn i det grønne. På toppen ost - vanlig gauda + et strø med parmesan øverst. Lot dette stå sammen med kyllingen i steikeovnen de siste 20 min av kyllingens steiketid. Det smakte deilig på i går og til lunsj i dag. Jeg veit ikke helt karb-innholdet i disse grønnsakene, men fornuften sier meg at det må ligge på omtrent samme nivå som spinat. Mener å ha lest et sted at brennesle innholder stoffer som senker blodsukkeret uten å vite noe mer om dette. Tar gjerne i mot forslag til flere bruksområder både for disse ingrediensene og andre ugrass. |
Sv: Gratinert brennesle og skvallerkålstuing
Spennende :) Har også lyst å prøve å bruke brennnesle til mat. Hva er skvallerkål, og hvordan ser den ut?
|
Sv: Gratinert brennesle og skvallerkålstuing
|
Sv: Gratinert brennesle og skvallerkålstuing
Jeg har også masse at dette i hagen. Jeg har prøvd forvellet brennesle i omelett. Det ble godt. Ellers har jeg sett en oppskrift på skvallerkålpesto. Bare bytt ut basilikum med skvallerkål , så når du målet.
Oppskriften din skal jeg prøve. :-) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:40. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no