![]() |
Skaldemans slankekjøttkaker
Hvordan funker de på dere?
Og hvordan lager dere dem?? (svinefarse??? :confused: og hvilken kjøttdeig er ok dersom man ikke skal bruke ferdiglagd, har dere evt oppskrift? :confused:) Hilsen ei som trenger å få alt inn med teskje....:o |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Tja hva med å begynne med å lese boka GI-null så kan du få alt inn med teskje? Eller se helt nederst på denne siden så finner du andre tråder om det samme.
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
...og nederst på siden stod det plutselig mange tråder som ikke dukket opp på søket... :rolleyes:
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Men er det noen som vil dele erfaringer med disse kjøttkakene? Har de funket på noen?
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Heter de slankekjøttkaker? *ler* - har jo boka, men en stund siden jeg har lest den. Jeg bruker de innimellom når jeg er matlei, smaker godt, enkelt og lage.
Svinekjøttdeig er greit og bruke, den har mer farse-konsistens, ikke så enkelt og blande i feks kjøttdeig. Ha gjerne litt mindre fløte i enn det står i boka, da blir de ikke så flytende og steke. Nå er det vel ikke meningen at man BARE skal spise disse kjøttkakene da, de er jo ment som et måltid med perfekt fordeling mellom protein, fett og karbo :) (mulig jeg har misforstått??) |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
Skaldemann fakir er bare for de som er ekstremt overvektige, og han anbefaler faktisk et vekttap på 1/2 - 1 kg pr uke. Han angret selv på at han gikk ned så fort, fordi huden ikke klarte å holde følge. |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Ja, han skriver at han i perioder kjører kun slike kjøttkaker dersom han ser kiloene snike på. Men de skal visst være veldig effektive ja, så en bør gjerne følge med at det ikke går alt for kjapt så man ender opp som ei sviske. :D
Jeg har stått stille i mange uker nå, og kjenner at jeg er klar for en liten boost!! |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Dersom du skal lage disse kjøttkakene og bruker den svinekjøttdeigen som du får tak i her i landet, må du tilsette ekstra fett. For det som Skaldeman bruker er nok mer som den medisterdeigen man får til jul her og kanskje enda feitere. Og ja Skaldeman selv refererer til dette som slankekjøttkaker
Poenget med disse kakene er at man kun skal spise disse og få et riktig forhold mellom fett, proteiner og kh. Skaldeman snakker om fettkvoten og den bør ligge på 1,3 for å få stabil nedgang. Fettkvoten er antall gram fett delt på antall gram protein + antall gram kh. Når man går på disse skal man så godt som ikke ha kh. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese boka dersom du skal prøve på dette for det må gjøres riktig for å virke. Boka koster bare litt over 100 kr på nettet og man får den i løpet av et par dager. Oppskriften er svinekjøttdeig (anbefaler som sagt medisterdeig om du får tak i det eller så må du tilsette fett. Du kan f.eks få tak i ister hos slakter å bruke.). Så er det 1/2 dl fløte og 1 eggeplomme per 100 g kjøttdeig og evt kryder. Anbefaler deg også å ha i fiberhusk for det binder fløten slik at den ikke koker ut i panna ved steiking og kakene bli fastere. Husk bare at fettkvoten (1,3) er veldig viktig her for at det skal virke. Husk også at det er ikke sikkert at dette virker dersom du prøver det for bare en uke, man må holde på en stund. Og en siste ting ikke bare skal man ha minimalt med kh men all kunstig søtning er fy fy. Det er altså så godt som fett og prot man skal innta. |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Lillemy, takk for gode tips. Hvor mye svinekjøtt tar du til de ingrediensene du nevner her?
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Da var boka bestilt, billig jo!!! Jeg leser "spis deg ned i vekt" akkurat nå, kjempeinspirerende!!! :)
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Skynder meg og svare for lillemy, det står ingredienser du tilsetter pr 100 gram svinekjøttdeig du har tilgjengelig, ofte er det 400 gram i en pakke :)
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
Takk for tips, høres absolutt gjennomførbart ut det! |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Da har jeg lagt mine aller første slankekjøttkaker. De var KNALLGODE!!! Brukte 3 deler oksekjøtt og 1 del smør, krydret med timian, hvitløk, rosmarin og pepper. NAM!!!! :p
(så gjenstår det å se om det vil vises på vekten :rolleyes:) |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Tror fløte og eggeplommer er litt av poenget..
Jeg lagde dem med masse olivenolje og noen eggeplommer isteden. Hadde ikke fløte. Ble gode de også:) |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Jeg laget ut i fra dette innlegget til Mr Skaldeman.
|
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
Sitat:
Men i tillegg til feit farse (som skal være ca 3 deler kjøtt og 1 del fett) skal det være eggeplommer og fløte. Den oppskriften som jeg har gitt lengre oppe i tråden er direkte sitat fra boka GI-null. |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
OK, jeg tok liksom den letteste jeg fant jeg da.... :rolleyes:
Men, nå når kjøttkakene først ligger i kjøleskapet; er forholdet 3 deler kjøtt og 1 del fett? Altså Skaldeman generellt? |
Sv: Skaldemans slankekjøttkaker
OK, nå leste jeg innlegget ditt engang til og forsto litt mer... Ikke så lett med hoderegning en søndagskveld... :p
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:41. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no