![]() |
Hvorfor ikke spise margarin?
Hvorfor er det egentlig usunt å spise margarin?
Jeg ELSKER vita proaktiv, og spiser det gjerne med skje for å få i meg nok fett, eller dersom jeg er sugen på noe - det hjelper. Bør jeg slutte med det? Kan det være skadelig?:confused: |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Argumentene går stort sett på at:
1: Smør er "rent" mens margarin er ett industriprodukt 2: Oljene i margarin kan omdannes til transfett ved høy varme (f.eks steking) Det første punktet kan diskuteres opp og ned i evigheter, men punkt 2 er vel egentlig god nok grunn til å holde seg unna. |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Kroppen er lagd for å bruke naturlege feittsyrer. Korleis kroppen på lang sikt reagerer på unaturlege, forandra (om-estra) feittsyrer, veit vi fint lite om. Eg har ikkje lyst til å vere prøvekanin på det området lenger, eg er ganske sikker på at naturen/gud/whatever klarte å designe godt nok feitt som det er.
Og dessutan er det vel ikkje anbefalt å spise akkurat Vita Proaktiv i for store mengder uansett, det står vel på pakka maksimal anbefalt dagsdose på - er det 2 teskjeier totalt? |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Vita pro er ikke fett. Det er syntetisk framstilt og faktisk mer hjertefarlig enn hjertegod.
Det går på at de plantene som margarinet EGENTLIG er utvinnet av går gjennom kraftige kjemiske prosesser hvor det bl.a tilsettes propan og hexan, molekylbindingen endres etc, og vi er ikke skapt for å spise dette. |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Får aldri min mor med på dette :P Hun er vitafan så det holder..
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
MARGARIN: Moderne margarin er et hardt bearbeidet industriprodukt som gjennomgår en rekke kjemiske produksjonsfaser før den til slutt ligger der i sin fargeglade eske omgitt av reklamebudskap om bedre helse. Her er noen av de prosessene som inngår i margarinfremstillingen: * Fett av oljefrø utvinnes ved hjelp av ekstraksjonsbensin. * Fettråvarene syrebehandles med fosforsyre og nøytraliseres med lut for å få bort lecitin og frie fettsyrer. * Oljen blekes for å fjerne den naturlige fargen. * Ved hjelp av såkalt deodorisering vaskes smak, lukt og eventuelle løsemiddelrester bort. * Hvis fettet herdes for å få en fastere form, brukes hydrogengass og nikkel. * Før margarinen havner på din brødskive, er den blitt forsynt med ulike tilsetninger for å ligne på smør. |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Takk for svar. Jeg er jo så glad i dette margarinet. Det gjør vel ikke så masse om jeg spiser det innimellom, som snop liksom? Jeg varmer det ikke opp, så da blir det ikke til transfett heller...
Har vært mitt beste triks mot søtsug, og jeg vet ikke hva som er verst - kunstige søtningsmidler eller margarin;) |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Mora mi var også margarindronninga. Men nå er det smør og bremyk det går i og godt er det:)
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Vanlig smør er greit nok det, men det tilfredsstiller ikke på samme måte. Det er vel kanskje en sånn ting man blir hekta på - før var jeg hekta på sjokolade, nå er jeg hekta på vita proaktiv. Jeg får en sånn deilig følelse i kroppen når jeg spiser det - sikkert ikke et godt tegn:p
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Dessuten er det lite kalorier i det - noe som jeg ser på som en fordel, da jeg dessverre er blant dem som må telle karber OG kcal for å gå ned i vekt:cool:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
Og som andre nevner, det høres ikke bra ut å være hekta på noe som er så lite naturlig. Men men dersom du mener at det er det eneste som tilfredsstiller deg så er jo det ditt valg. Forresten så kan man venne seg av med det man vil, står på viljen det. En annen ting er at du kanskje bør tenke gjennom hvorfor du fyser og hvorfor du må ha akkurat den margarinen. Var sånn jeg endelig ble kvitt min cola zero avhengighet. |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Jeg vet jo at dere har rett, så dette må jeg jobbe med. Så irriterende at de tingene man blir hekta på er de man bør holde seg unna:cool:
MEN det beste er jo å ikke være hekta i det hele tatt:D |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Er bremykt "mykere" å smøre ut enn meierismøret til Tine? Ikke akkurat praktisk når man skal smøre seg noe raskt i farten, og knekkebrødene knekker raskt når jeg prøver å smøre på meierismøret.
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Hei.
Mange margariner inneholder planteoljer som har en svært høy andel Omega 6 fettsyrer i forhold til Omega 3 fettsyrer. For høyt inntak av Omega 6 i forhold til Omega 3 er svært helseskadelig. Forholdet burde vært så lavt som 2:1 eller enda lavere, ned mot 5:1 ser ikke ut til å være skadelig og er man så høyt som 20:1 (altså 20 ganger mer omega 6 enn omega 3) så er sammenhengen mellom omega 6 inntak og sykdom påfallende. Oljer som soyaolje, maisolje og solsikkeolje inneholder svært mye omega 6 og lite omega 3. Rapsolje har et bedre forhold mellom omega 6 og omega 3 (ca 2:1). Bremykt er et ok alternativ i så måte, dersom du vil ha noe smørbart på brødskiva. Det består kun av meierismør og rapsolje. Smør har totalt ca et par prosent omega 6 og omega 3, i forhold ca 5:1 Hilsen Sprettball |
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor ikke spise margarin?
Denne var flott, skal ta å henge den på kjøkkenet ja. Spesielt vise mamma når hun kommer på besøk :p
http://bloggfiler.no/idavaag.blogg.n...5467938297.jpg Men hva er egentlig Livsmedelsverket? Skjønner ikke det :flau: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:00. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no