Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Vin i mat (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=44643)

Bravo 29-05-11 17:43

Vin i mat
 
Jeg lager nå en rett med vin i sausen, og har hatt i et antall dl rødvin i gryta. Sausen kokte så opp, putret en god stund og ble dermed redusert kraftig før jeg hadde i kjøttkraft osv
Ville vel da tro at alt av alkohol er fordampet, det skjer vel ganske tidlig når vin kokes opp.
Men hvor ligger karbohydratene i vin? Både i alkoholen og i sukkeret/sødmen til vinen ellers? Har jeg dampet vekk endel av karbohydratene nå?

Gerd 29-05-11 17:45

Sv: Vin i mat
 
alkoholen fordamper ja.
Men karbene (restsukkeret i vinen) blir nok igjen :)

Bravo 29-05-11 17:49

Sv: Vin i mat
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 1122318)
alkoholen fordamper ja.
Men karbene (restsukkeret i vinen) blir nok igjen :)

Ja, er klar over at en del av karbohydratene ligger i sukkeret i vinen, men er det også noe karbohydrater i selve alkoholdelen av vin (der jo endel av kaloriene ligger) eller vil alle karbohydrater i vin stamme kun fra dette restsukkeret

Gerd 29-05-11 17:50

Sv: Vin i mat
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bravo (Innlegg 1122325)
Ja, men er det også noe karbohydrater i selve alkoholdelen av vin (der jo endel av kaloriene ligger) eller vil alle karbohydrater i vin stamme kun fra dette restsukkeret

Karbohydratene i vin kommer fra restsukkeret :ja:

Bravo 29-05-11 17:55

Sv: Vin i mat
 
Ok, takk for svar, Gerd:).


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:06.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no