Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Glutenmel? Er det OK? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=44731)

fremtid 31-05-11 18:58

Glutenmel? Er det OK?
 
Jeg har fått en pose gluten mel av en venninde og nå lurer jeg på om det er ok å bruke...hun spiser selv lavkarb. og sa det er ok...Stemmer?

Edla 31-05-11 19:22

Sv: Glutenmel? er det OK?
 
Inneholder det karbo? Står det ikke på pakken?

fremtid 31-05-11 20:11

Sv: Glutenmel? er det OK?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Edla (Innlegg 1125158)
Inneholder det karbo? Står det ikke på pakken?

Nei. Det er glutenmel fra helsekosten av merket Validus.

fremtid 31-05-11 20:18

Sv: Glutenmel? er det OK?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av fremtid (Innlegg 1125248)
Nei. Det er glutenmel fra helsekosten av merket Validus.


Googlet Glutenmel...Skal visst være : av 100 gr glutenmel, er det 20 g karber...I oppskriften på rundstykker skal det egentlig være mandelmel, men det må da kunne gå an å bruke gluten mel.?? Jeg vil prøve i hvertfall..Så må jeg male solsikkekjerner og linfrø til mel...Hvordan gjør man det...har ikke mortel eller morter ...hva det nå heter..hehe

Jeg skal visst gjøre ting på kjøkkenet jeg ikke kan:)

Charlott 31-05-11 20:19

Sv: Glutenmel? er det OK?
 
Blender er genialt å male nøtter og frø med :D

Kitsu 31-05-11 20:20

Sv: Glutenmel? er det OK?
 
Tingen med glutenmel er at man som oftest ikke bruker så mye av det i gangen. Jeg tilsetter litt når jeg bruker mandel- eller kokosmel, bare fordi gluten er det som holder deigen sammen.

Camomilla 03-06-11 23:08

Sv: Glutenmel? Er det OK?
 
Glutenmel bruker jeg stort sett i pizzabunn for å få hvete-smaken. Blir oppblåst av gluten (tror ikke jeg tåler det så godt - det er jo mange som er intolerante overfor hveteprotein/-gluten), så jeg forsøker å begrense det. Dersom jeg skal lage lavkarbolapper til hele familien har jeg også en skje eller så i røra, dette gjør lappene spiselige for barna. Er ikke så begeistret for å bruke for mye gluten, det er tøft for fordøyelsen, og passer ikke helt inn i min forestilling om et mest mulig "korn-fritt" kosthold. Men det er ikke til å stikke under en stol at baksten smaker litt mer tradisjonelt, noe som faller i god jord hos resten av familien :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:42.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no