![]() |
Fett foredrag
Var på foredrag i regi av KOS Oslo igår, da først et foredrag av Lena (samboer) og siden av Lars og Torun fra Soma.
Gud hjelpe meg så mye kunnskap den fyren sitter inne med når det gjelder fettsyrer. Om noen har en mulighet til å høre han snakke om fett - grip sjansen. Jeg dro sporenstreks over til Kiwi for å kjøpe (grøss...) sardiner, for å bytte ut makrellboksen mot sardiner. Dessuten fikk jeg svar på hvorfor UDO`s choice ikke fungerte for meg sist, så nå blir det nytt kjør på den saken. Og visste du at Cocosa ikke fraktes rundt i kroppen av Kylomikroner som annet fett, men går direkte til leveren, hvor den gjøres om til ketoner? Ca 30 minutter, så har du en ketonbombe i kroppen. Noe å tenke på. |
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag.
hvorfor er cocosa skummelt?
|
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Og da har vel jeg vært nysgjerrig nok for denne uka... :liste: |
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
Har noen påstått at Cocosa er skummelt? - |
Sv: Fett foredrag
at cocosa går "rett i levra" er det bra eller dårlig?
|
Sv: Fett foredrag
Ketoner brukes jo som energi, så det at cocosa/kokosfettet går rett i levra gjør at energien blir raskt tilgjengelig. Altså er det bl.a. et godt produkt ved trening (om kroppen er vant til å bruke ketoner i alle fall).
|
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag
Jeg lurer også på dette med Udos choice, da jeg selv tar denne for å få i meg nok fett?
|
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
MEN: Hvis de går rett til levra, vil ikke da kroppen alltid brenne disse før eget kroppsfett? så om man spiser for mye cocosa vil det gå ut over forbrenninga? |
Sv: Fett foredrag
Kan trådstarter utdype dette litt nærmere?
|
Sv: Fett foredrag
Utgjør de 11 grammene ei spiseskje cocosa skal veie, en så utrolig stor forskjell? Holder vel til de ti første minuttene med jogging, så er de brukt opp..
|
Sv: Fett foredrag
Det at jeg kjøpte sardiner har lite med fett å gjøre, han forklarte at Sardiner var bedre enn makrell tomat pga den store mengden med nukleinsyre de inneholdt. Viktig for proteinsyntesen og DNA blant annet. Har du sardiner behøver du ikke stort annet, omtrent(satt på spissen).
Udo`s Choice funket ikke sist, fordi jeg ble voldsomt syk, vondt magen og kvalm. Etter 1 ss og oppover. 1 ts gikk fint. Grunnen var at de oljene trenger mye galle, mye mer enn det jeg vanligvis har behov for. Når den mengden galle kommer inn i leveren, kan den reagere kraftig på den uvante økningen, og det kan ende med kvalme og oppkast. Løsningen er å øke sakte (det står på flasken) fra 1-2 ts til man når ønsket inntak, som for meg vil ligge på 1-2 ss. Jeg ante ikke at omega 6 var så viktig, jeg trodde mest den var farlig. Men det som står for den store mengden hos folk flest - var frityrfettet. Ifølge Lars kan man få i seg alt for lite omega 6 på lavkarbo, om man ikke spiser en del nøtter og frø. Jeg spiser ikke nøtter og frø, men kommer til å ta Udo`s Choice. En annen kilde er egg fra høner som går ute og vilt. Spiser man det er det rikelig med både omege 3 og 6. Cocosa inneholder mye mellomlange oljer - ekstremt mye. De går utenom de vanlige transportveiene som er kylomikroner, de største lipoproteinene som vi har. MCT oljene går rett til leveren, der de omdannes til ketoner. Ketoner er en form for energi som gir et ganske bra tilskudd til kroppen. Det forstår vi når både hjerte, lunger, nyrer og hjernen tar ketoner som førstevalg. Dessuten fungerer de som renholdere i cellene, og rensker opp gammelt proteinslagg og fjerner det, i tillegg til at de er meget kraftige antioksidanter. Trener man seg opp til å hive innpå 30 gram Cocosa før ei hard eller lang treningsøkt, kan man derfor få en ekstra hjelp de første 45 minuttene, iallefall. Nå har jeg utdypet litt, men det var så mye,mye mer, så har dere sjansen til å høre Lars snakke om fett - grip den. |
Sv: Fett foredrag
Takk, da ble det hele mer forståelig :)
|
Sv: Fett foredrag
Jeg leste en del om kokosolje for en del år siden. Og jeg husker bl.a. at Alzheimer's pasienter fikk noe bedring av symptomer ved inntak av kokosfett. I dag fant jeg en artikkel (på engelsk, men spennende) hvor det knyttes til at noen celler i hjernen ser ut til å få problemer med å bruke glukose som energi og "visner". Men de klarer å bruke ketoner. Fordi kokosfettet går rett til leveren, og man ikke trenger kutte karber for å få kroppen til å lage ketoner - så gir kokosfett en viss effekt uten andre tiltak.
|
Sv: Fett foredrag
Takk for at du utdypet det, jeg spiser mye Cocosa, er en liten booster. Har ikke tenkt over at det kan bli lite omega6 på lavkarbo, men det er jo egentlig klart når man slutter med all den industrilagde maten.
Blir udos choice ved neste tur til helsekosten. Takk , skulle gjerne vært på det foredraget, men blir vel flere sjanser.:D |
Sv: Fett foredrag
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag.
Sitat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ketone_bodies |
Sv: Fett foredrag
Sitat:
Det er imidlertid riktig at hjernen kan dekke ca 70% av sitt energibehov fra ketoner ved behov, men dette betyr ikke at den bruker ketoner om den får velge! |
Sv: Fett foredrag
Takk for svar, nå ble jeg litt klokere :)
|
Sv: Fett foredrag
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag
Sitat:
Det at kroppen i en ketogen situasjon fremdeles produserer glukose til nervesystemet, sier meg at glukose er hjernens foretrukne brensel. Det er mye dokumentasjon på at enkelte kognitive funksjoner, deriblant hukommelsen, er avhengig av glukose for å fungere optimalt. Dette kan du finne mye kilder på i boken Nutritional Neuroscience. Med lavere tilgang på glukose, kan hjernen dekke deler av sitt behov med ketoner. Hadde ketoner vært alle cellers foretrukne brennstoff, hadde vi nok vært satt sammen annerledes, og i større grad brukt ketoner uavhengig av kosthold, tror du ikke? Det høres hvertfall logisk ut i mitt hode! Uansett er det beste vi kan komme fram til i denne sammenhengen bare hypoteser. Det lar seg ikke gjøre å gjennomføre kontrollerte forsøk der det er tilgang på både ketonlegemer og glukose og så se hva hjernen velger å metabolisere. :P |
Sv: Fett foredrag
Sitat:
|
Sv: Fett foredrag
Jeg tror dere snakker litt forbi hverandre om jeg forstår dere riktig :)
Hjernen trenger noe glukose, men om man kutter såpass ned på karbohydratene at man kommer i ketose kan store deler av hjernens energibehov dekkes av ketoner (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2874681/), men ikke alt, hvis det hadde vært så, hvorfor lages det da glukose fra proteiner og fett? Om kroppen ikke hadde trengt det hadde den vell latt være å lage det? :) Det er dog riktig at når man tilfører så lite karbo at kroppen kommer i ketose så vil hjernen etterhvert bruke mer og mer ketoner og mindre og mindre glukose. Etter 40 dager ligger hjernen stabilt på 70% ketoner (http://en.wikipedia.org/wiki/Ketone_bodies). Når ketoner er til stede over tid foretrekker hjernen å hovedsaklig bruke det, men vil i tillegg få glukose som dannes ved behov uansett om man spiser null karbo :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:48. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no