![]() |
Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Dere som er gode på baking - hva er det igrunn som gjør at kjeks blir kjeks -sprø og gode, samme med knekkebrød.
Hva er forskjellen på dette og annet bakverk som blir mykt:o |
Sv: hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Jeg vil anta væskemengden har noe å si
|
Sv: Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Samt tykkelsen på bakverket og steketid/temperatur... ?
|
Sv: Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Steketiden er avgjørende.
Når man lager knekkebrød f.eks så må de stå i ovnen helt til de er sprø, samme om det betyr dobbelt så lang steketid som angitt i oppskriften ;) |
Sv: Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Eg går som regel for lavare temperatur, og lar dei stå lenger i omnen. Tek jo litt lenger tid, men betre enn at dei blir svidd.
|
Sv: Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Sirup gjør dem seige, lite fett og ekstra væske gjør dem sprø, men først og fremst natron og noe surt som kulturmelk gjør dem sprø.
|
Sv: Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?
Knekkebrød kan tørkes etter steking, enten på lav varme i ovnen, eller spredd utover. Jeg pleier tørke dem i ovnen en halvtime og deretter la de ligge på kjøkkenbordet til neste morgen. Pleier snu dem før tørking, de er mest fuktige på undersiden.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:08. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no