![]() |
Frøkens gode suksessterte (gul kake)
Synes ofte lavkarbobakst gir en rar smak, men ved å se på mange ulike oppskrifter, både lav og høy karbo, har jeg smakt og prøvd meg frem til en suksessterte som ikke gir ising fra sukrin, eller annen rar smak av kunstig søtning. Den er kjempegod!
I forhold til høykarbo trenger man mye mindre søtning selv om kaka smaker like søtt. Her er oppskrifta: 4 eggehviter 150 g malte mandler Søtning (35 g sukrinmelis, 2 ss splenda, ½ ss flytende natreen) 1,5 ts bakepulver Stivpisk eggehvitene. ha i søtning og malte mandler blandet med bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott, slik at lufta ikke går ut av hvitene. Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen Gul krem: 7 eggeplommer 2,3 dl fløte Frø av ei vaniljestang Søtning, 40 g sukrinmelis, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytende natreen Mykt romtemperert meierismør, 150 g ev 100 for mindre smørsmak Krem: Bland eggeplommer, fløye, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tjukner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspet sjokolade. Sett kaka kaldt. Når den skal spises tas den ut av kjøleskapet i god tid, minst en time før. Er super å fryse, smaker like godt uansett. Du kan faktisk fryse den, ta den opp, spise av den, og fryse den igjen. ca 24 karbs for hele kaka:) Vel bekomme:sikle: |
Sv: Frøkens gode suksessterte
tusen takk for oppskriften Frøken ;) den skal prøves :D
|
Sv: Frøkens gode suksessterte
Denne skal prøves senere en gang. :-)
|
Sv: Frøkens gode suksessterte
Høres super ut - har du regnet ut hvor mange karbo pr. 100 gr?
|
Sv: Frøkens gode suksessterte
Sitat:
10,5 i mandlene 2 i splendaen ca 5 i eggene ca 7 i kremfløten alt i alt ca 24 karbs på hele kaka vil jeg tro. Grovt regnet altså :) |
Sv: Frøkens gode suksessterte
Ikke ille med 24 karbs på hele kaka :)
Jeg bakte denne forrige helg - men brukte sukrinmelis i kremen i stedet for splenda. Det ble egentlig ikke så godt, det "knasa" litt liksom. Jeg har bakt suksessterte mange ganger før, etter "vanlig" oppskrift, og liker kaka kjempegodt. Men jeg synes kremen fikk mye mer utprega smørsmak enn før ? Mulig jeg har tatt feil av målene da :rolleyes: |
Sv: Frøkens gode suksessterte
Sitat:
Kanskje du kan redusere litt på smørmengden? |
Sv: Frøkens gode suksessterte
Ang smørsmaken så synes jeg den er mest fremtredende når kaka er kald. Når den har stått noen timer i romtemperatur blir det mindre smørsmak. La kaka stå så lenge at kremen blir skikkelig myk.
Men går sikkert fint å redusere smørmengden også. |
Sv: Frøkens gode suksessterte
Vart ikkje heilt nøgd med mandelbunnen. Er det meininga å ikkje piske kvitene?
Oh nevermind, eg gløymde bakepulveret. Skjønt... er det meininga å ikkje piske kvitene? |
Sv: Frøkens gode suksessterte
Sitat:
Uff, det glemte jeg å skrive... Hvitene skal stivpiskes. Da blir nok bunnen bedre tenker jeg. Retter det nå. Lykke til. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:05. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no