Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Sikkert et dumt spørsmål (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=44989)

Frk Cornelia 07-06-11 18:20

Sikkert et dumt spørsmål
 
Når man går på ketolysekuren. Så skal man ha 15 karb om dagen.

Hva ser dere etter når dere kjøper varer? At de inneholder max 5 karb pr 100 gram?
Måler dere alt dere spiser? mtp gram, hvor mye feks karb det er i en agurk? Hvis dere bruker ost, måler dere antall gr (selvom den feks kun inneholder 1karb pr 100 feks?)

Hvordan gjorde dere dette som nybegynnere?

Charlott 07-06-11 18:39

Sv: Sikkert et dumt spm
 
Slett ikke dumme spørsmål, hvordan skal man ellers finne ut av ting :D

I begynnelsen måler og veier man ja, eneste måten å finne ut antall karber på.

Event holde seg til oppskrifter hvor alt allerede er ferdig utregnet ;)

Styrer også unna alt som har mer enn 5 gr karber pr 100 ja.... :)

Lykke til!

Frk Cornelia 07-06-11 19:13

Sv: Sikkert et dumt spm
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Charlott (Innlegg 1131954)
Slett ikke dumme spørsmål, hvordan skal man ellers finne ut av ting :D

I begynnelsen måler og veier man ja, eneste måten å finne ut antall karber på.

Event holde seg til oppskrifter hvor alt allerede er ferdig utregnet ;)

Styrer også unna alt som har mer enn 5 gr karber pr 100 ja.... :)

Lykke til!

Blir mye jobb i starten med å måle og veie da.. hehe.. men som jeg ser mange sier, så blir det en vanesak og man vil til slutt ha det i fingrene hvor mye man kan spise og ikke kan.. Finnes det en tråd eller side med informasjon om hvor mye karb det er i grønnsaker og slike ting?

<insert_scary_name_here> 07-06-11 19:58

Sv: Sikkert et dumt spm
 
http://www.matvareguiden.no/ og http://www.næringsinnhold.no/ er greie å lagre i favoritter.
I starten veide vi det aller, aller meste. Ikke kjøtt og ting uten karber. Nå sitter det litt mer i fingrene, men tar en runde i ny og ne, for å kontrollere ting litt...

Frk Cornelia 07-06-11 20:00

Sv: Sikkert et dumt spm
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av <insert_scary_name_here> (Innlegg 1132062)
http://www.matvareguiden.no/ og http://www.næringsinnhold.no/ er greie å lagre i favoritter.
I starten veide vi det aller, aller meste. Ikke kjøtt og ting uten karber. Nå sitter det litt mer i fingrene, men tar en runde i ny og ne, for å kontrollere ting litt...

Takk for tips :) Har vært innom siden diett.no, men skjønte ikke så mye av den, enda.. hehe

Batillip 07-06-11 20:29

Sv: Sikkert et dumt spørsmål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Frk Cornelia (Innlegg 1131936)
Når man går på ketolysekuren. Så skal man ha 15 karb om dagen.

Hva ser dere etter når dere kjøper varer? At de inneholder max 5 karb pr 100 gram?
Måler dere alt dere spiser? mtp gram, hvor mye feks karb det er i en agurk? Hvis dere bruker ost, måler dere antall gr (selvom den feks kun inneholder 1karb pr 100 feks?)

Hvordan gjorde dere dette som nybegynnere?

Jeg har aldri veid varene. Er det snakk om for eksempel 50 gram rømme, tar jeg det på øyemål. Om det veier 45 eller 55, går det opp i opp med andre minibommerter tenker jeg.

Prøver å holde meg til varer som ligger på under 3/100.

Når det gjelder oster, holder jeg meg til 0/100, så slipper jeg å tenke på det.

Kan hende mange av proffene tenker at dette blir feil. Jeg er nybegynner, og føler at dette går veldig så fint. :)

Lykke til!

Gerd 07-06-11 20:46

Sv: Sikkert et dumt spørsmål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Frk Cornelia (Innlegg 1131936)
Når man går på ketolysekuren. Så skal man ha 15 karb om dagen.

Hva ser dere etter når dere kjøper varer? At de inneholder max 5 karb pr 100 gram?
Måler dere alt dere spiser? mtp gram, hvor mye feks karb det er i en agurk? Hvis dere bruker ost, måler dere antall gr (selvom den feks kun inneholder 1karb pr 100 feks?)

Hvordan gjorde dere dette som nybegynnere?

De første ukene veide jeg det jeg brukte ( unntatt kjøtt, ost og ting med mindre enn 1 karb)

Det er litt arbeid i starten, men det setter seg fort i fingrene og ting blir lettere å ta på øyemål etterhvert.

Det er lurt å gjøre det, for veier man ikke, så vet man faktisk ikke hvor mye man får i seg. :)

Jeg kontollveier inniblandt ennå, spesielt når jeg lager nye retter, bruker nye ingredienser :ja:

babydoll 07-06-11 20:57

Sv: Sikkert et dumt spørsmål
 
Jeg har ikke veid noe rett og slett fordi jeg ikke har kjøkkenvekt, og ikke har tatt meg råd til en. Men det har gått rette veien likevel, og jeg har heller gått over til å kalle kostholdet mitt generell LCHF.
Har ikke vanlig vekt lenger heller, men mistenker at jeg står på et platå og vurderer å begynne å veie ting for å bli mer bevisst på hva jeg egentlig spiser.

Som flere sier her tror jeg også det kan være lurt å veie i begynnelsen, til man vet ca. hvor mye som tilsvarer hva osv.

Frk Cornelia 07-06-11 22:20

Sv: Sikkert et dumt spørsmål
 
Takk for svar alle sammen :D

Som noen sier, så er det kanskje ikke vits å veie ting som ikke har mer enn 1 karb? Feks gulosten vi bruker, der står det karb: <0,01 pr 100gram .. Å det er jo ikke mye.. Baconosten vår har 0 feks :p

Men skjønner veiingen av ting som har mer.. er bare å få det inn som en vane og feks skrive ned i starten, det.. Kommer nok til å gå så bra så :p;)

Charlott 07-06-11 22:21

Sv: Sikkert et dumt spørsmål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Frk Cornelia (Innlegg 1132305)
Men skjønner veiingen av ting som har mer.. er bare å få det inn som en vane og feks skrive ned i starten, det.. Kommer nok til å gå så bra så :p;)

Dette fikser du vettø :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:30.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no