Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   MUK ... Vet du hva det betyr? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=45241)

Nannah 15-06-11 22:32

MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Du kan lese om det her:http://hanseloggretel.blogspot.com/2...det-betyr.html

Trixie 15-06-11 22:33

Sv: MUK...vet du hva det betyr?
 
Satt akkurat og leste blogginnlegget hennes jeg også og er fornøyd med at jeg ikke spiser endel av det som er muk'et.

Gerd 15-06-11 22:50

Sv: MUK...vet du hva det betyr?
 
Står masse på forumet her om muk: http://lavkarbo.no/sokeresultat?cx=p...&sa=S%F8k#1067

:)

Nannah 16-06-11 08:15

Sv: MUK...vet du hva det betyr?
 
Så bra da:)

Nannah 16-06-11 08:48

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Står masse på forumet her om muk: http://lavkarbo.no/sokeresultat?cx=p...&sa=S%F8k#1067

Så bra:)

Sitat:

Satt akkurat og leste blogginnlegget hennes jeg også og er fornøyd med at jeg ikke spiser endel av det som er muk'et.

Gretel = meg! :ja:

TigerTove 16-06-11 09:15

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Fysh! Mista fulstendig lysta på farseproduktet hvertfall :p

Kula 16-06-11 09:33

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Hva er problemet? Det er da ren mat uten tilsetningsstoffer. Flott å få utnyttet større del av dyret til mat. I riktig gamle dager kan jeg love deg at menneskene satt rundt leirbålet og MUK'et så mye næringsstoffer de kunne fra et dyr.


-

Engledans 16-06-11 09:48

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Oprah tok det opp en gang. Så har hørt om det før. men fikk ikke lyst på kebab nei.....:rolleyes:

Lillemy71 16-06-11 10:09

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Hehehe dette har jeg visst om lenge. Jobba nemlig på Prior i sin tid og har vært innom Gilde. Kan trygt si det sånn at jeg rører ikke kyllingkjøttdeig/pølser og pølsene til Gilde slutta jeg og spise for mange år siden lenge før jeg begynt med lavkarbo.

bevaremegvel 16-06-11 11:49

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TigerTove (Innlegg 1139894)
Fysh! Mista fulstendig lysta på farseproduktet hvertfall :p

jeg også :o og kebab spiser jeg ALDRI! det har jeg hørt for mye "dritt" om :cool:

vimsen85 16-06-11 12:00

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kula (Innlegg 1139917)
Hva er problemet? Det er da ren mat uten tilsetningsstoffer. Flott å få utnyttet større del av dyret til mat. I riktig gamle dager kan jeg love deg at menneskene satt rundt leirbålet og MUK'et så mye næringsstoffer de kunne fra et dyr.


-

Jeg er enig. Beinmarg og bindevev er jo sunt det. Jeg synes det er bra at alt blir utnyttet. Nannah, du skriver ingenting om hva maskinene gjør for å utvinne MUK, men så lenge det ikke er masse kjemikalier og sånt med i bildet, skjønner ikke jeg heller problemer.

Rin 16-06-11 12:07

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Jeg bare stusser litt over dette:

Sitat:

Når du kjøper en Kebab på by'n ...hva tror du egentlig den inneholder? Pitabrød, salat, rømmedressing, mais...joda, men hva slags kjøtt er det egentlig du spiser? Har du tenkt over det? nesten all Kebab som lages i Norge er MUK.


(...) ikke tillatt å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap.
Nå vet jeg jo ikke hvilken norsk kebab det refereres til - men jeg er da rimelig sikker på at det meste av kebab her i strøket er halal - altså ikke svinekjøtt i alle fall, men som regel sau. (De fleste av dem har også alternativer med rent storfekjøtt eller kylling) ...Så jeg bare får det ikke helt til å stemme at "Nesten all kebab er laget av MUK" samtidig som det ikke er tillatt å lage MUK av sau/storfe... mulig jeg tenker helt feil?

(Og jeg spiser ofte kebab, jeg - tallerken fra gatekjøkkenet med 100% rent storfekjøtt og grønn salat... mmm)

Klara 16-06-11 12:18

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Jeg synes MUK er ekkelt.

Og dessuten er det dårligere vare enn rent kjøtt, men pga den manglende merkingen tar de seg like godt betalt for MUK som for kjøtt.

Sitat:

- I Norge benyttes betegnelsen mekanisk utbeinet kjøtt (MUK) om kjøtt som framkommer ved mekanisk atskillelse av kjøtt fra knokler. Kjøttets cellestruktur ødelegges i prosessen. Beina sendes gjennom en separator som skiller ut kjøttrestene. De nyeste variantene av disse separatorene fører til et produkt som nesten likner på kjøttdeig. Før var det mer en slags suppe med høyt kalsiuminnhold, det vil si mye beinrester, forklarer Eva Bringeland som er rådgiver ved Mattilsynet nasjonalt senter for dyr og animalsk mat i Sandnes. Innholdet av MUK skal angis særskilt i innholdsdeklarasjonen. Den største produsenten av MUK unnlater likevel å oppgi at det de definerer som kjøtt, egentlig er MUK.

Lillemy71 16-06-11 12:23

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 157cm (Innlegg 1140053)
Jeg bare stusser litt over dette:



Nå vet jeg jo ikke hvilken norsk kebab det refereres til - men jeg er da rimelig sikker på at det meste av kebab her i strøket er halal - altså ikke svinekjøtt i alle fall, men som regel sau. (De fleste av dem har også alternativer med rent storfekjøtt eller kylling) ...Så jeg bare får det ikke helt til å stemme at "Nesten all kebab er laget av MUK" samtidig som det ikke er tillatt å lage MUK av sau/storfe... mulig jeg tenker helt feil?

(Og jeg spiser ofte kebab, jeg - tallerken fra gatekjøkkenet med 100% rent storfekjøtt og grønn salat... mmm)

Mesteparten av den kebaben her i landet jeg har vært borti er laga av noe ekle farsegreier og ikke særlig rent kjøtt. Kebab=halal?? tror ikke alle er så nøye det gitt, så lenge de tjener penger. Har vel blitt avslørt gang på gang at de maler sammen det meste på mange kebabplasser (akkurat som "skinka" på grandiosa). Har ihverfall aldri vært borti rein lammekebab her i landet, men nå er det mange år siden jeg slutta og spise det da jeg ble fortalt av en som drei ei kebabsjappe hva de egentlig gjør.

Grunnen til at det ikke er lov å lage MUK av sau/Storfe er sykdommer. Kugalskap, scrapi og alt det der greiene setter seg i beinmargen. Selv er jeg også skeptisk til kyllingfarse ettersom de maler oppi hele kyllingskrog, er liksom ikke så glad i kyllingbein selv i oppmalt tilstand

Rin 16-06-11 12:27

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71 (Innlegg 1140076)
Mesteparten av den kebaben her i landet jeg har vært borti er laga av noe ekle farsegreier og ikke særlig rent kjøtt. Kebab=halal?? tror ikke alle er så nøye det gitt, så lenge de tjener penger.

Jada, "vanlig" kebab er utblandet med mel i alle fall, men her (løkka/grønland i oslo) tror jeg det hadde blitt ramaskrik om det ble produsert av svin uten å oppgis i klartekst i menyer. :eek:

Lillemy71 16-06-11 12:29

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 157cm (Innlegg 1140084)
Jada, "vanlig" kebab er utblandet med mel i alle fall, men her (løkka/grønland i oslo) tror jeg det hadde blitt ramaskrik om det ble produsert av svin uten å oppgis i klartekst i menyer. :eek:

Har spist farsekebab der også jeg, i utlandet derimot har jeg kun fått rent kjøtt i kebaben, men der servere de det heller ikke med pita, kinakål, mais og thousand island. Der var det servert som grillspyd med diverse grønnsaker og bulgur på siden.

Kula 16-06-11 12:33

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71 (Innlegg 1140076)
Mesteparten av den kebaben her i landet jeg har vært borti er laga av noe ekle farsegreier og ikke særlig rent kjøtt.



Ekkelt fordi det ser ekkelt ut, eller fordi det inneholder noe som er usunt for oss? Eller fordi du syns det er ekkelt å tenke på hva du egentlig spiser?


-

TigerTove 16-06-11 12:35

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kula (Innlegg 1140095)
Ekkelt fordi det ser ekkelt ut, eller fordi det inneholder noe som er usunt for oss? Eller fordi du syns det er ekkelt å tenke på hva du egentlig spiser?


-

For min del: alle tre :p

Klara 16-06-11 12:37

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 157cm (Innlegg 1140084)
Jada, "vanlig" kebab er utblandet med mel i alle fall, men her (løkka/grønland i oslo) tror jeg det hadde blitt ramaskrik om det ble produsert av svin uten å oppgis i klartekst i menyer. :eek:

Ganske sikker på at det er halal her på østkanten, jeg også!

manne 16-06-11 12:50

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Jeg er også litt forvirret ang dette. Som flere er innpå her; hva er så galt med det?

Vil det ikke bare si at MER av dyret blir utnyttet og mindre blir kastet?

TigerTove 16-06-11 12:55

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Er ingenting galt i det, jeg personlig synes bare det er litt ekkelt å tenke på. Flott at det blir utnytta altså!

Rin 16-06-11 12:55

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71 (Innlegg 1140088)
Har spist farsekebab der også jeg, i utlandet derimot har jeg kun fått rent kjøtt i kebaben, men der servere de det heller ikke med pita, kinakål, mais og thousand island. Der var det servert som grillspyd med diverse grønnsaker og bulgur på siden.

Sier jo ikke at det ikke er utblandet så det blir "farsekjøtt" (når man ikke spesifikt velger rent kjøtt i menyen) , bare stiller spørsmål ved hvilket dyr det kommer fra :p

bevaremegvel 16-06-11 13:15

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TigerTove (Innlegg 1140121)
Er ingenting galt i det, jeg personlig synes bare det er litt ekkelt å tenke på. Flott at det blir utnytta altså!

det er i beinmargen mye skummel smitte sitter, og det er jo derfor det ikke er lov å bruke sau=skrapesyke og ku=kugalskap :o
så for min del så vil jeg ikke spise beina til noen dyr!:rolleyes:

vimsen85 16-06-11 13:22

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av bevaremegvel (Innlegg 1140137)
det er i beinmargen mye skummel smitte sitter, og det er jo derfor det ikke er lov å bruke sau=skrapesyke og ku=kugalskap :o
så for min del så vil jeg ikke spise beina til noen dyr!:rolleyes:

Men har det vært noe skrapesjuke/kugalskap i det siste? Marg er godt.

Carisma 16-06-11 13:25

Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71 (Innlegg 1140088)
servert som grillspyd med diverse grønnsaker og bulgur på siden.

Dere snakker om to forskjellige typer Kebab her. Kebab betyr vel i grunnen grillet kjøtt, og serveres på mange måter, både som kjøttdeig, farse og rene kjøttbiter på spyd. Også i utlandet. :ja:
http://no.wikipedia.org/wiki/Kebab


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:25.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no