Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Gjær (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=45909)

Susi Q 07-07-11 19:56

Gjær
 
Har gjær noen betydning for effekten av lavkarbo? :confused:

Nerthus 07-07-11 20:06

Sv: Gjær
 
Sitat:

En mikroskopisk sopp som hovedsakelig blir brukt til brødbaking. Ølgjær og bakegjær er vanlige gjærsorter. Sammen med oksygen endrer gjær sukker til vann og karbondioksid. Når gjær blir tilsatt til deig med glutenrikt mel blir karbondioksidet fanget av gluten slik at deigen hever seg. Jo lavere temperaturen er, desto lengre tid tar det før deigen hever seg. Gjær blir aktiv mellom 25 C og 28 C
Det er vel helst dette med at når man ikke bruker hvetemel og sukker er det ikke noe poeng og tilsette gjær - jfr sitatet ovenfor?

Susi Q 11-07-11 18:15

Sv: Gjær
 
Takk for svar. :)
Fant denne oppskriften her på lav karbo sidene. Så strengt tatt er ikke gjæren nødvendig?
Da forstår jeg det også sånn at gjær har ingen betydning når det gjelder vekt reduksjon.
MVH Susi Q


Nannahbrød


Endelig et brød jeg er 100% fornøyd med.
Og som jeg synes blei minst like godt som mitt vanlige hjembakte :D

Nannahbrød.

6 store egg
1 beger creme fraishe
100 g malte mandler
100g malte valnøtter
150 g malte solsikkekjerner(Møllerens)
50g hele solsikkekjerner
4ss fiberhusk
et par never kli
1pose blå tørrgjær
1ts salt
bittelitt søtt

Rør alt sammen godt i kjøkkenmaskin.
ha røren i to silikonformer (om du bruker vanlige må du smøre dem godt)
Stek på nederste rille på varmluft 160g i
60-70 min.

Kanutten 11-07-11 18:19

Sv: Gjær
 
Lager man brød med litt glutemel oppi vil gjæra få deigen til å heve.

Alynna 13-07-11 15:06

Sv: Gjær
 
Jeg har laget dette brødet, men droppet pofiber og brukte istedet 1 ts JBK, 4 ss bakemiks (som er hvetegluten og melkeproteiner) og en ss kokosmel. Det hevet fantastisk bra, men ikke dropp bakepulveret for det. Tok først en runde heving med gjær, så slo jeg røra sammen og tilsatte bakepulveret før det gikk i formen. Dette for at futtet ikke skulle gå ut av pulveret under hevingen.

Susi Q 20-07-11 13:38

Sv: Gjær
 
Takk for svar.:) Byttet ut gjær med bakepulver etter å ha rådført meg med Nannah. Synes i grunn det ble nesten det samme. Ble like bra:)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:07.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no