Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Skjønner ikke helt merkingen (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46047)

Restart 12-07-11 18:46

Skjønner ikke helt merkingen
 
På Prior sine karbonader av kalkun (og kjøttbollene også tror jeg) står det:

Karbohydrat 1,8 g, hvorav sukkerarter 2,6 g.

Mer sukkerarter enn karbohydrat?

nellie 12-07-11 18:49

Sv: Skjønner ikke helt merkingen.
 
Ja, du, det var litt rart. Stemmer nok ikke.

Kitsu 12-07-11 19:10

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sendte mail til Nortura om det jeg. ;P

Restart 12-07-11 21:15

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Supert! Står med pakningen foran meg, og det står faktisk det...

Samme på Prior sine Kjøttboller av kalkun, men der er det

" karbohydrat 1,7 g , hvorav sukkerarter 2,5 g"

Merkelig...

nellie 12-07-11 21:18

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Det står på nettsidene deres også:)

Jabba 12-07-11 23:21

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Snodig......håper du får svar! Og at du poster svaret her...... :-)

Conjurier 12-07-11 23:31

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Er nok motsatt egentlig

Yrla 13-07-11 01:06

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Kan det mangle et ett-tall? Eller blir det merkelig mye karbo i ei pølse? Det var en feil de har gjort på røkt laks, vet jeg. De hadde skrevet 8 etter eller annet istedenfor 18 ett eller annet.

fett-nok 13-07-11 01:59

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Hmmm, merkelig!!
Måtte spurte ut og sjekke og joda, sto det samme her:) :)

Yrla 13-07-11 02:10

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Det er det samme med merking av karbo-innholdet i nøtter. Det kan varierer mye fra merke til merke. Men nøttene er neppe så forskjellige i seg selv:) Litt frustrerende, synes jeg, når tallene spriker veldig.I fremtiden finnes det trolig små vekter man kan kjøpe og måle slikt med selv.

Kitsu 13-07-11 09:37

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Se sånn, da hadde jeg fått svar:

Sitat:

Ja, det er feilmerking... det skal være: energi 641 kJ/153 kcal, protein 16 g, karbohydrat 4,1 g hvorav: sukkerarter 3 g, fett 8,1 g hvorav: mettede fettsyrer 2,8 g, enumettede fettsyrer 3,4 g, flerumettede fettsyrer 1,8 g, kostfiber 0,2 g, natrium 1,1 g Vi beklager dette, endring er lagt inn i trykkbasen og vil snart komme på etiketten. Med vennlig hilsen Lisbeth Nortura Forbrukersenter

lille_trille 13-07-11 10:06

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitsu (Innlegg 1159176)
Se sånn, da hadde jeg fått svar:

Flott :)

Gracella 13-07-11 11:17

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitsu (Innlegg 1159176)
Se sånn, da hadde jeg fått svar:

Jøss, det var kjapt svart.
:)

Restart 13-07-11 11:27

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Takk for at du undersøkte det! Og postet svaret! :)

Da var det ikke bare jeg som surret helt. :)

Men det var jo trist at det økte såpass mye med karbohydrater, men fortsatt under den magiske 5 g grensa jeg ser etter...

Yrla 13-07-11 15:32

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sukkerarter, er det alltid farin?

nellie 13-07-11 16:29

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sukkerarter er vel det sukkeret som er naturlig i varen, mens tilsatt sukker er farin:) Eller noe i den duren. Kanskje ikke farin, men noen i slekta som er tilsatt varen ekstra da:)

Yrla 13-07-11 20:00

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 1159424)
Sukkerarter er vel det sukkeret som er naturlig i varen, mens tilsatt sukker er farin:) Eller noe i den duren. Kanskje ikke farin, men noen i slekta som er tilsatt varen ekstra da:)

Men det står jo karbohydrater hvorav ..., så da må jo karbohydratene være de som er naturlig i maten, tror jeg.

nellie 13-07-11 20:15

Sv: Skjønner ikke helt merkingen
 
Regner med at litt av karbohydratinnholdet er stivelse:)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:13.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no