![]() |
Ingrids Favoritt – Ostekake – LCHF
Se her for hele innlegget med bilder!
Dette er ingen vanlig ostekake, men den inneholder veldig mye ost, derfor har jeg valgt å definere den som det. Det er en av mine favorittkaker (ved siden av denne, men er mye enklere å lage), og må absolutt prøves! Ingredienser : Bunn: 50 g malte hasselnøtter 50 g malte mandler 100 g malte valnøtter 100 g kokosmasse 200 g smeltet smør 1/2 dl sukrin frøene fra to vaniljestenger/ 1 ts vaniljepulver 200 g kremost/philadelphia 4 store egg (eller 5 små) 1,5 toppet ts. Bakepulver 1 ts agavesirup (om du har) Topping: 400 g kremost/philadelphia 100 g smør 0,5 dl sukrin 1 ts vaniljepulver, evt frøene fra 2 vaniljestenger noen dråper natreen (kan sløyfes) Bær/raspet sjokolade til pynting Fremgangsmåte: Mal nøtter i en kjøkkenmaskin (eller lignende). Tilsett alle de tørre ingrediensene og rør sammen. Myk opp kremost og smør i mikroen eller i vannbad. Tilsett alle ingrediensene i det tørre og bland godt. Jeg bruker kjøkenmaskin. Ha røra over i en smurt form (rund eller liten firkantet), og stek i ca 30 minutter på 160 grader. Når kaka står i ovnen kan du lage toppingen. Myk opp smør og kremost i mikro eller vannbad og bland godt med de øvrige ingrediensene, gjerne i kjøkkenmaskin. Sjekk at kaka er klar ved å riste litt i formen, om den disser er den ikke klar. Når den er klar så la den kjøles ned i minst 30 minutter. Har du smurt formen godt er det bare å snu hele formen over på et bakepapir, så vil kaka falle ut Bruk en stor kniv til å dele kakebunnen på langs Jeg har delt bakepapiret i to, lirker inn den ene delen mellom kakedelene for å løfte bort lokket Smør et tykt lag med topping på bunnen, og løft tilbake lokket med hendene forsiktig Smør så godt med topping på hele kaken Kaken er enkel å løfte over på et serveringsfat med bakepapiret, bare trekk dette ut etterpå Pynt med bær eller raspet sjokolade og sett i kjøleskap i ca 1 time før servering. Kaken kan også fryses, og smaker veldig godt når den er litt kald Jeg serverte kaken med LCHF-iskrem, denne gangen med hakket mørk pistasjsjokolade (70%), istedefor kokkos og kakao (som i den tillinkede oppskriften på is). Litt ekstra vanilje hadde jeg også i Kaken inneholder ca 4% karber. Enjoy |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no