![]() |
Deilig fransk lavkarboiskrem
Her kommer min oppskrift på fransk iskrem, med få karbohydrater vel og merke.
1 1/2 kopp fløte( 1 kopp= ca 2- 2 1/2 dl) 1/2 kopp vann 1 vanilje stang evt. vaniljepulver 1/2 kopp sukrin 3 ss vann 6 eggeplommer 3 ss splenda 1/8 ts salt evt. sukkerfri-/70% sjokolade, hakket Fløte, vann og vanilje bringes opp til kokepunktet. Sukrin og 3 ss vann ha i en panne, la det koke til sukrinen er oppløst. Når sukrinen er oppløst tar du pannen av varmen og heller den varme fløten over( det kan være lurt å kokke sukrinen i en litt større panne). Splenda, salt og eggeplommene piskes til eggedosis. Hell fløteblandingen i en tynn stråle over eggedisisen mens du rører. Ha hele blandingen over igjen i pannen og sette den på lav - medium varme til blandingen har tykknet litt. Det er viktig at det ikke koker, da skiller alt seg. Når blandingen har tykknet har du den gjennom en sil og i en bolle. Viss du vil ha sjokolade is, kan du nå ha oppi sjokoladen og la blandingen stå i ca 1 minutt før du rører. La blandingen stå til den får romtempratur. Viss du har ismaskin er det på tide å ta den frem, da heller du det hele i den og lar den gå til du får softis konsistens(ca 20 min). Har du ikke ismaskin finner du en boks som kan fryses og heller blandingen over i den og dekker med plastfolie. Sett isen i frysen i minst 5 timer, helst over natten. Det kan virke som mye arbeid å lage denne isen, men det er verdt det! |
Sv: Deilig fransk lavkarboiskrem
Denne var nydelig!!!!
Håper det er greit at jeg legger den på bloggen min. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:23. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no