Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Østersopp til soppstuing? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46299)

nightly 22-07-11 10:59

Østersopp til soppstuing?
 
Tenkte jeg skulle lage biffstrimler med soppstuing i dag og har kjøpt inn noe østersopp, som jeg har hørt skal være veldig gode.

Men er det noen som vet om de kan tilberedes som all annen sopp? Steke det i smør og fløte (er det kremfløte eller matfløte dere bruker?) evt noe hvitløk?

Kom gjerne med oppskrifter dere bruker!

smgj 22-07-11 11:15

Sv: Østersopp til soppstuing?
 
Østerssopp er som annen sopp. En runde i panna med litt godt smør, salt og pepper om man skal benytte det som siderett til annen mat - eller som soppstuing (tilsett fløte i panna etter surring i smør). Hvitløk ville ikke jeg brukt rett på østerssoppen - men det er en smaksak.

nightly 22-07-11 11:19

Sv: Østersopp til soppstuing?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av smgj (Innlegg 1166159)
Østerssopp er som annen sopp. En runde i panna med litt godt smør, salt og pepper om man skal benytte det som siderett til annen mat - eller som soppstuing (tilsett fløte i panna etter surring i smør). Hvitløk ville ikke jeg brukt rett på østerssoppen - men det er en smaksak.

Ok, men du.. Jeg får aldri kremfløta tykk jeg.. Tar det bare veldig lang tid eller?

smgj 22-07-11 11:23

Sv: Østersopp til soppstuing?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nightly (Innlegg 1166164)
Ok, men du.. Jeg får aldri kremfløta tykk jeg.. Tar det bare veldig lang tid eller?

Bruk litt og litt fløte mes du har panna på såpass varmt at det koker "overalt" oppi. Ha kjøkkenvifta på full spiker. Rør hele tiden - ellers brenner fløten seg. Vitsen er å dampe ut vann slik at du sitter igjen med mest fett og melkeprotein. Det er nemlig tykkere enn fløte.

Det blir ikke kjempetykt, men litt mer enn rennende. :)

nightly 22-07-11 11:27

Sv: Østersopp til soppstuing?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av smgj (Innlegg 1166171)
Bruk litt og litt fløte mes du har panna på såpass varmt at det koker "overalt" oppi. Ha kjøkkenvifta på full spiker. Rør hele tiden - ellers brenner fløten seg. Vitsen er å dampe ut vann slik at du sitter igjen med mest fett og melkeprotein. Det er nemlig tykkere enn fløte.

Det blir ikke kjempetykt, men litt mer enn rennende. :)

Ahh, takk! Da får jeg håpe jeg klarer å imponere gubben i kveld;)

Alynna 22-07-11 15:47

Sv: Østersopp til soppstuing?
 
Østerssopp kan du fint tilberede slik, de er litt annerledes i konsistens, og milde og gode på smak. Litt mer som skogssopp, men det er jo så mangt igjen :P Er selv ivrig sopplukker. Hadde kanskje byttet hvitløken med litt vanlig løk i tynne tynne båter (ikke for mye) så smaker du mer av østerssoppen. Løk og østerssopp smaker fortreffelig surret sammen. Salt og pepper.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:26.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no