![]() |
Dyrt med lavkarbo?
Jeg var i en helsekostbutikk i går for å kjøpe inn litt forskjellig erstatningsprodukter.. Men det ble med en pose sukrin altså...Og den var ikke akkurat billig den heller med sine 69 kr for 1 kg...
109 kr for 500g cocosmel, 70 kr for et bittelite glass JKH, 90 kr for mandelmel.. Hvordan i alle dager har dere råd til å bruke dette daglig? Kjøper dere det andre plasser eller? |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
mandelmel. sukrin( erythritol) og kokosmel bestiller jeg på iherb.com, det blir en del billigere, men jbkm kjøper jeg i norge, er et lite glass, men det er veldig drøyt i bruk.
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Bruker det ikke daglig. Vel, sukrin og mandelmel bruker jeg ikke i det hele tatt, liker ikke smaken. Kokosmel er ekstremt drøyt, bruker f.eks. en spiseskei når jeg lager pannekaker. JBKM har jeg, men varierer om jeg bruker det, fiberhusk eller xanthan gum etter hva jeg lager. Glassene varer ganske lenge.
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Jepp ! Dette kjøper du på iHerb (www.iHerb.com) myyyyye rimeligere enn her hjemme.....
Send meg en pm dersom du ønsker rabattkode..... :-) |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Hva slags merker bruker dere å kjøpe på iherb.com ? Er vel sikkert noen som er bedre enn andre?
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
Er jo greit å bruke når man skal lage lapper, tekaker, pannekaker og Oreokake;) |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Svaret er vel at man ikke bruker det daglig. Iallfall ikke jeg. "Mel", og "sukker" brukes nesten bare når man skal ha festmat - kake og dessert - og det er sjelden.
For min del utgjør ulike former for kjøtt og grønnsaker 95% av det jeg spiser siden jeg ikke gidder å erstatte brød med "brøderstatning" og kake med "kakeerstatning" (jeg synes mange av erstatningsvarene smaker phøy). Jeg spiser heller frukt eller sukkerfri sjokolade når jeg vil ha noe søtt. Har en pose kokosmel som jeg lager kokospannekaker av - sånn ca en gang i måneden ... kjøpte kikertmel da pannekakefeberen raste første gang, men det smaker rart så det kommer nok til å bli gammelt i skapet. Mandelmel lager jeg av posemandler i kjøkkenmaskina dersom jeg trenger det. (Har ikke hatt bruk for den "tørre" varianten ennå.) Og siden jeg spiser karboredusert uten mel, ikke ketolyse, benytter jeg maizena i saus de gangene jeg lager det. Antakelig ikke oftere enn 2-3 ganger i måneden. |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
(Jeg understreker dette kun fordi det er et tema som kommer opp jevnlig - ikke for å kritisere noens valg! Bare at man må huske at det faktisk er valg involvert når det gjelder slike spesialvarer.) |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
Glutemel har jeg kjøpt en gang, og jeg har fortsatt halvparten igjen. JBKJM-glasset har jeg hatt i evigheter og har fortsatt masse igjen. Fiberhusk har jeg fortsatt litt igjen av den første posen jeg kjøpte i fjor. Jeg bruker ikke dette daglig og jeg tror heller ikke det er ment at man skal bruke det daglig. Det man evt. baker av det skal man jo heller ikke spise masse av. I begynnelsen er det nok litt dyrt siden man eksperimenterer med baking for å lage erstatningsprodukter som smaker helt pyton. Det stabiliseres etterhvert når man innser at man slett ikke trenger bakevarer i hverdagen. |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Med unntak av et par spiseskjeer fiberhusk som jeg bruker i knekkebrød og stevia bestilt fra Iherb (som jeg har tatt 8 dråper av tilsammen tror jeg), så bruker jeg ingen av disse erstatningsproduktene. Har fått en fiks ide om at dersom jeg bare skal fortsette å spise kaker og digg og sukkerfritt stæsh på lavkarbo kommer ikke verken hodet mitt eller kroppen min til å forstå at her handler det om kostomlegging! Konsentrerer meg om rene matvarer, og bruker kanskje litt mer penger på skikkelig råvarer, men alt i alt bruker jeg mye mindre enn før hvor jeg kunne kjøpe smågodt for 100-lappen uten å blunke engang.
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
Klart at bakevarer og kaker ikke skal være kvardagskost.. Tror dere misforstod meg litt, jeg formulerte meg kanskje litt feil.. Altså; jeg trodde at man måtte bruke tilsvarende mengder med erstatningsvarer, som man bruker mel, sukker osv. Og om man måtte det, ville jo f.eks en kake bli VELDIG dyr.. Skjønner? |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Jada, erstatningsmat kjøpt i norge er svinedyrt. Da tar jeg meg heller en entrecote biff :)
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Lavkarbokaker er dyre å lage kontra høykarbokaker, ja.
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Lavkarbo kaker blir vel ofte dyrere enn vanlige kaker, men om man bestiller produktene på iherb.com, så sparer man en god del på det.
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
En vanlig dagsmeny kan være: Frokost: 1 skive lavkarbobrød eller 1 lavkarboknekkebrød med smør og masse pålegg + noe grønt, evt. 2-3 kokte egg med smør eller stekte egg med bacon eller en omelett eller... :sikle: Lunsj: middagsrester fra i går eller en stor salat Middag: kylling / kjøtt / fisk med masse grønt attåt i en eller annen form Kvelds: det er ikke alltid man orker kvelds, men et lite knekkebrød eller litt cottage cheese med noen bær f.eks. Som du ser - lite brødmat! |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Det finnes jo de som spiser ketogent som spiser brøderstattere til nesten hvert eneste måltid også, da:)
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Jeg var også på helsekosten i går, og det er dyrt, ja. Men som de andre her inne så tenker jeg at dette kjøper jeg inn nå og har over lengre tid. Mengden skal vel ikke byttes ut på likt, JBKM brukes det jo bare et par ts i gangen og det er vel ikke så ofte du spiser noe du trenger det i? Jeg kommer til å prøve både pannekaker og vafler i helga, men det er antagelig unntaket.
Et spørsmål i samme slengen; Mandelmel, er det det samme som mala mandler? Eller kjøpes dette også egentlig? |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
JBKM er dog greit å ha for å jevne sauser og supper, men er ikke mye som skal til i gangen. |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Jeg kjøper ikke kokosmel eller mandelmel.
Har funnet ut at jeg liker aller best å male opp selv. Jeg tar 1/3 kokosmasse og 1/3 valnøtter og 1/3 mandler og kjører det i foodprossoren til konsistensen er rett. Oppbevarer melet mitt i vakumtett boks i kjøleskapet. JBKM bruker jeg noe av, men selv i en stor familie som jeg lever i, går det ikke mer enn 2-3 glass i året vil jeg anta. Det samme med sukrin og sukrinmelis; bruker såpass lite av det at jeg antar en pose av hver er rikelig i året (jeg baker kake 2-4 ganger i måneden). Steviaen kommer til å vare i flere år.... Fiberhusk går det nærmere to pakker av vil jeg tro. Skal jeg ha noe knask, går det ofte i rista gresskarkjerner eller stekt ost, så jeg bruker iallefall mye mindre på knask og kosemat. |
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
|
Sv: Dyrt med lavkarbo?
Sitat:
Kan du, eller andre hjelpe? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:02. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no