![]() |
Hva får brødet til å henge sammen?
Hva er det som får brødet til å henge sammen og ikke smuldre opp etter steking?
Eller er det blandingsteknikken det kommer an på? :) |
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Tilsett fiberhusk i deigen/røra og la det svelle i noen minutter, så henger brødene sammen :)
|
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Takk for tipset. :)
|
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Jeg synes glutenmel hjelper også.
|
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Hvor mye glutenmel passer til et vanlig brød? :)
|
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Tror man kan nesten bruke glutenmel som vanlig mel, eller i hvert fall nesten 50 % av melet kan være glutenmel i følge denne oppskriften...
http://www.lowcarbluxury.com/recipes...e-bread21.html Gluten mel går som "vital wheat gluten flour"... |
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Sitat:
|
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Glutemel er overhode ikke karbefritt. Det inneholder 20 karber pr 100g. Jeg vil ikke uten videre anbefale å bruke store mengder glutenmel...dette limaktige stoffet har ikke så gunstig invirkning på fordøyelsen vår..men som tilsettning er en skje eller to ok i brøddeigen.
På den positive siden inneholder glutenmel ca 75g proteiner. så helt galt er det jo ikke om du ellers tåler det bra. |
Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
Takk for enda mer spesifikk info., ladies. :)
Jeg fant dette: "Vi bruker hverken egg eller melk i bollene, det som binder deigen er "havremelk"(tror det er det det heter, legger havregryn i en del vann, lar stå en stund og helle i deigen...)" her. Det blir vel ikke karber i vannet? :detektiv: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:22. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no