Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Hva får brødet til å henge sammen? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46870)

Trixie 12-08-11 23:32

Hva får brødet til å henge sammen?
 
Hva er det som får brødet til å henge sammen og ikke smuldre opp etter steking?
Eller er det blandingsteknikken det kommer an på?

:)

Bik 12-08-11 23:39

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Tilsett fiberhusk i deigen/røra og la det svelle i noen minutter, så henger brødene sammen :)

Trixie 13-08-11 00:26

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Takk for tipset. :)

frøken 13-08-11 00:51

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Jeg synes glutenmel hjelper også.

Trixie 13-08-11 01:09

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Hvor mye glutenmel passer til et vanlig brød? :)

Pus_1808 13-08-11 01:37

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Tror man kan nesten bruke glutenmel som vanlig mel, eller i hvert fall nesten 50 % av melet kan være glutenmel i følge denne oppskriften...

http://www.lowcarbluxury.com/recipes...e-bread21.html

Gluten mel går som "vital wheat gluten flour"...

Bik 13-08-11 08:00

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av frøken (Innlegg 1181571)
Jeg synes glutenmel hjelper også.

Er glutenmel karbofritt? Gir det ikke blodsukkerstigning?

Nannah 13-08-11 08:32

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Glutemel er overhode ikke karbefritt. Det inneholder 20 karber pr 100g. Jeg vil ikke uten videre anbefale å bruke store mengder glutenmel...dette limaktige stoffet har ikke så gunstig invirkning på fordøyelsen vår..men som tilsettning er en skje eller to ok i brøddeigen.
På den positive siden inneholder glutenmel ca 75g proteiner. så helt galt er det jo ikke om du ellers tåler det bra.

Trixie 13-08-11 20:31

Sv: Hva får brødet til å henge sammen?
 
Takk for enda mer spesifikk info., ladies. :)

Jeg fant dette:

"Vi bruker hverken egg eller melk i bollene, det som binder deigen er "havremelk"(tror det er det det heter, legger havregryn i en del vann, lar stå en stund og helle i deigen...)" her.

Det blir vel ikke karber i vannet? :detektiv:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:22.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no