Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Dette er en kjempegod pizzabunn! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47098)

Fauna 20-08-11 21:12

Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Fant en oppskrift på nettet (Minlavkarbomat.no), så jeg skal ikke ta æren for den. Men den var kjempegod!! Dette blir 4 bunner. Den ble også en suksess hos min kjære :) Kommer definitivt til å stå på menyen flere ganger!

200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning*
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)


Fremgangsmåte:
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.
Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen (bruk gjerne engangshansker).
Del deigen i fire baller og sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kjevle hver ball til en flat runding på ca 20 cm i diameter. Bruk bakepapir under og plastfolie over.
Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.

Gla'laksen 21-08-11 18:00

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Høres godt ut, men hva brukes som melerstatning?

Gualo 21-08-11 20:19

Hva kan brukes som melerstatning
 
:pHva kan brukes som melerstatning????
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fauna (Innlegg 1188142)
Fant en oppskrift på nettet (Minlavkarbomat.no), så jeg skal ikke ta æren for den. Men den var kjempegod!! Dette blir 4 bunner. Den ble også en suksess hos min kjære :) Kommer definitivt til å stå på menyen flere ganger!

200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning*
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)


Fremgangsmåte:
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.
Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen (bruk gjerne engangshansker).
Del deigen i fire baller og sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kjevle hver ball til en flat runding på ca 20 cm i diameter. Bruk bakepapir under og plastfolie over.
Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.


Fauna 21-08-11 20:47

Sv: Hva kan brukes som melerstatning
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gualo (Innlegg 1188689)
:pHva kan brukes som melerstatning????

Jeg brukte bakemix. Var så godt at jeg laget det i dag også :D:D:D

Gla'laksen 21-08-11 21:16

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Hvor kjøper du det? Og er det glutenfritt? Skjønner det er noe essensielt jeg har gått glipp av...

Jessica 21-08-11 21:23

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Jeg lagde også denne i dag. Jeg synes det var litt vanskelig å bake dem ut, men jeg la et bakepapir oppå deigen, og kjevla oppå bakepapiret. Etterpå snudde jeg bunnen, og dro av bakepapiret som lå under deigen. Fikk en veldig tynn og fin pizzabunn

Gualo 23-08-11 19:39

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Hva bruker du som melerstatning???
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fauna (Innlegg 1188142)
Fant en oppskrift på nettet (Minlavkarbomat.no), så jeg skal ikke ta æren for den. Men den var kjempegod!! Dette blir 4 bunner. Den ble også en suksess hos min kjære :) Kommer definitivt til å stå på menyen flere ganger!

200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning*
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)


Fremgangsmåte:
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.
Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen (bruk gjerne engangshansker).
Del deigen i fire baller og sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kjevle hver ball til en flat runding på ca 20 cm i diameter. Bruk bakepapir under og plastfolie over.
Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.


Sweetie73 16-09-11 19:25

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Jessica (Innlegg 1188736)
Jeg lagde også denne i dag. Jeg synes det var litt vanskelig å bake dem ut, men jeg la et bakepapir oppå deigen, og kjevla oppå bakepapiret. Etterpå snudde jeg bunnen, og dro av bakepapiret som lå under deigen. Fikk en veldig tynn og fin pizzabunn

Hva brukte DU som melerstatning? Siden det ser ut til å være vanskelig å få svar på dette... ;)

saga123 13-10-11 13:37

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Bakemix kan du kjøpe på Meny. Dette er en god melerstatning:)

Imse 13-10-11 13:51

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Det går an å bruke bakpro og ketolyse bakemiks.

Sweetie73 15-10-11 20:19

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Tusen takk :)

Yasi 19-10-11 08:50

Sv: Dette er en kjempegod pizzabunn!
 
Denne så veldig god ut :ja: Fikk lyst til å teste denne neste gang :D

Jeg har også funnet en veldig god pizzabunn oppskrift:

4 egg, helst økologiske
4 ss kremfløte
2 ss hampolje (eller noe tilsvarende)
1 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
2 dl revet ost
3 ss malte sesamfrø (finnes ulike typer, jeg pleier å bruke denne)
1/2 ts himalayasalt
1 ts oregano

Alt blandes godt sammen i en bolle. La røren svelle i 15 minutter og stek den i ovnen på 250 grader til den blir gyllen. Ta ut, ha på ønsket ingredienser og sett inn i ovnen igjen til osten på toppen er smeltet.
Nam. Synes denne pizzabunnen smaker aldeles nydelig.
Det finnes bilder av herligheten på min blogg her. Jeg får ikke til å laste opp bilder her akkurat nå dessverre :( :(


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no