Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47298)

Sorella 27-08-11 12:01

Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
Jeg lurer på om dere vet om man kan lage det selv?
Ha squash skiver i frityr? Eller steike de i smør?
Er frityr "fy"?
Og havsalt, evt annet krydder?

Må ha noe til lørdagskosen :p

Kitt 27-08-11 12:04

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg bruker ostechips og hjemmekrydret rømmedipp, jeg!
Rosepepperosten til Kavli er genial å bruke!:D

Frityr er ikke nødvendigvis fy, men man kan ikke bruke standardfrityrrøre, da! :p

Sorella 27-08-11 12:05

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 1193332)
Jeg bruker ostechips og hjemmekrydret rømmedipp, jeg!
Rosepepperosten til Kavli er genial å bruke!:D

Frityr er ikke nødvendigvis fy, men man kan ikke bruke standardfrityrrøre, da! :p

Jeg skal sjekke den linken ;)
Hva er frityrrøre?
:rolleyes:

Kitt 27-08-11 12:07

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Sorella (Innlegg 1193333)
Jeg skal sjekke den linken ;)
Hva er frityrrøre?
:rolleyes:

Den røren man bruker for å ha utenpå ting som skal friteres. som feks kyllingnuggets eller fiskepinner eller schnitzler eller sånt. Den er som regel basert på mais eller mel og da blir det for mange karber!

sjuggerpløm 27-08-11 12:32

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Kan ikke skjønne at det skal være verre i forhold til karber å bruke frityrolje i stedet for smør? Så lenge man står over annet enn pure squash som stekes i frityrgryte?
Det er jo bare å teste? Tynne, tynne squash-skiver med ostehøvel kanskje, og så ha de på tørkepapir, og så salte? Kanskje de trenger å tørkes i ovn en stund først forresten? Ja etter at de er fritert altså, for å få dem helt sprø? Hm - nå fikk jeg litt å tenke på :knegg: Hadde det ikke bare vært SÅ digg å finne noe ordentlig snacks man kan spise? Jeg får omtrent brekninger av Baconsvor, for har inntatt uhorvelige mengder de siste årene... alternativer hadde vært ønskelig ja.

Sorella 27-08-11 13:16

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg har aldri brukt frityrrøre og kommer ikke til å prøve ;)

Jo, jeg kjenner at jeg må ha noe sikkelig snacks selvom lavkarbomat er digg!!!

Zincite 27-08-11 13:23

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg syns denne oppskriften ser spennende ut, om man liker auberginer :)

Zincite 27-08-11 13:25

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Og chips av sellerirot er veldig godt, men jeg fikk de ikke helt sprø.
Tror smult er et godt fett å fritere i om man har frityrgryte :)

Sorella 27-08-11 19:26

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg har laget med squash nå, i frutyrgryta.
Ble ikke helt sprø altså..
Kanskje bedre i ovn eller på panna kanskje.
Zincite, jeg har ikke det som står i oppskrifta men prøver gjerne sellerirot!

sjuggerpløm 27-08-11 19:30

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Zincite (Innlegg 1193386)
Og chips av sellerirot er veldig godt, men jeg fikk de ikke helt sprø.
Tror smult er et godt fett å fritere i om man har frityrgryte :)

MEn kanskje man kan - etter at man har fritert - ta de på varmluft i stekovnen og la de tørke - kanskje de blir sprø da?

Sorella 27-08-11 19:33

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sjuggerpløm (Innlegg 1193626)
MEn kanskje man kan - etter at man har fritert - ta de på varmluft i stekovnen og la de tørke - kanskje de blir sprø da?

Ang squaschipsen min: Jeg gjorde det, og hadde latt de ligge saltet på papir i over en time. De var vel i ovnen i 15 min så måtte jeg bare spise de :D

sjuggerpløm 27-08-11 22:42

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg må teste en dag snart, men må bare få kjøpt ny frityrolje først.

Tiki 28-08-11 11:54

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Jeg har fritert i solsikkeolje i panna. Har brukt sellerirot og jordsmonn. Litt mye jobb, men ble sprø og fine og veldig gode. Ei Jannicke har en blogg om det her inne. Søke på det så finner du det sikkert.

Sorella 28-08-11 12:52

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tiki (Innlegg 1193944)
Jeg har fritert i solsikkeolje i panna. Har brukt sellerirot og jordsmonn. Litt mye jobb, men ble sprø og fine og veldig gode. Ei Jannicke har en blogg om det her inne. Søke på det så finner du det sikkert.

Flott, jeg er klar til å prøve.
Synes det ble for mye fett med frityren,
Og skal sjekke ut den bloggen nå -takk :)

Nyfrelst 28-08-11 17:50

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Om du er glad i rødbeter kan du jo sjekke ut Lilalife sin oppskrift:

http://lilalife.no/wordpress/2011/08...8dbeter-chips/

Selv er jeg veldig glad i grønnkålchips, har blant annet funnet en oppskrift på LCHF-bloggen:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/kalchips.html

De blir virkelig sprø, og så er jo grønnkål helt latterlig sunt.
Her er variasjonsmulighetene mange når det gjelder smakstilsetninger. Sesamolje gir en "nøttete" smak, spisskummen gir tacofeeling, og litt eddik funker bra hvis du liker den "britiske" smaken. Har også sett at noen supermatbloggere lager en slags nøtteost som de dypper kålen i før steking, er sikkert kjempegodt det også. Jeg har også sett at de nevner næringsgjær, hva nå det måtte være. Sjekk for eksempel http://mjuuugly.blogg.no/.

marjusen 28-08-11 17:55

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Er ikke knutekål ganske god rå og? I dipp og slik. Hørt noe om det.

Nyfrelst 28-08-11 18:30

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av marjusen (Innlegg 1194144)
Er ikke knutekål ganske god rå og? I dipp og slik. Hørt noe om det.

Har ikke smakt knutekål, men det er sikkert godt det også. Generelt stor fan av kål!

Kanutten 28-08-11 19:00

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
Knutekål smaker ala nepe! Søtere enn kålrabi. :ja: :sikle: Og knallgod til dippings.

Carisma 28-08-11 19:03

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sjuggerpløm (Innlegg 1193348)
Kan ikke skjønne at det skal være verre i forhold til karber å bruke frityrolje i stedet for smør?

Det er ikke verre ift karber, men frityrolje er ikke spesielt sunt for kroppen. Det er som regel siste rest av varmpresset olje og dermed full av transfett og omega 6...

Sorella 28-08-11 19:28

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
Jeg hørte en plass at man kunne bli "avhengig" av pomfritt fra frityr, og tenker olja ikke er bra.
Uansett, man kan vel bruke "bra" olje, men det ble altså altfpr fett for meg.
Ser det er mange gode oppskrifter her, så jeg er klar til å teste noe nytt snart igjen :D

smgj 28-08-11 21:09

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
Her fungerer aubergine bra. Må saltes for å trekke ut vannet først da. Og er selvfølgelig ikke noe man koser seg med oftere enn lørdagene... men da er det nydelig, synes jeg. :)

Labomba 28-08-11 21:43

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
Jeg bruker å fritere i solsikkeolje, møe sunnere og smaker godt :p

sjuggerpløm 29-08-11 20:32

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten....?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 1194197)
Det er ikke verre ift karber, men frityrolje er ikke spesielt sunt for kroppen. Det er som regel siste rest av varmpresset olje og dermed full av transfett og omega 6...

Dette er jo ikke akkurat noe jeg ville anbefalt å spise hver dag altså, men en sjelden gang når trangen til potetgull blir for stor, så kan det jo gå an. Dessuten trenger man jo ikke å bruke frityrolje heller. Det finnes andre mer rene oljer man kan fritere i, gjør det ikke det da?

eschri 21-09-11 23:26

Sv: Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?
 
når du skal lage dette må du nok fritere 2 ganger, dvs fritere 1.gang til lysstekte ha dem over på papir å la dem renne av seg. for så å fritere dem runde 2. deretter renne av olje før du kryddrer og salter.
lykke til.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:04.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no