Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Har aubergine - hva kan jeg lage? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47362)

dakota 28-08-11 20:47

Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Svigerbeistet har lagt igjen en aubergine i kjøleskapet mitt. Dette er en grønnsak som sjelden blir brukt her i huset, uvisst av hvilken grunn. Vi liker den godt, synes bare den er litt vanskelig å innlemme i matlagingen. Så hvordan kan jeg bruke den fornuftig og godt? Tar imot tips til både middag og småretter/kosemat :D

smgj 28-08-11 21:04

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
http://fxcuisine.com/Default.asp?lan...esolution=high
Dette er skikkelig godt når man lager tynne skiver og spiser dem nesten rett fra panna. Som "potetgull" bare bedre.

Og så kan du lage moussaka (alle greske husmødre har ulike oppskrifter med eller uten potet, med eller uten aubergine, med eller uten bechamelsaus... her er én:)
http://simplysugarandglutenfree.com/eggplant-moussaka/

Baaba ganoush har jeg ennå ikke smakt, bare lest om, men det er iallfall en klassisk aubergine-rett
http://www.guardian.co.uk/lifeandsty...hanoush-recipe

arnakristin 28-08-11 21:05

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Sjekk ut den store grønnsakstråden, http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569


Gerd 28-08-11 21:14

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av dakota (Innlegg 1194305)
Svigerbeistet har lagt igjen en aubergine i kjøleskapet mitt. Dette er en grønnsak som sjelden blir brukt her i huset, uvisst av hvilken grunn. Vi liker den godt, synes bare den er litt vanskelig å innlemme i matlagingen. Så hvordan kan jeg bruke den fornuftig og godt? Tar imot tips til både middag og småretter/kosemat :D

http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...pictureid=1871

http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...pictureid=1872

:)

Tidl. medlem 28-08-11 21:21

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
moussaka !!!

Señora 28-08-11 21:22

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Stek skiver i smør og legg dem under speilegget

Stek skiver og bruk som "lasagneplater" eller lignende i ildfast form.

Señora 28-08-11 21:23

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Forresten, denne moussakaen er himmelsk god og ganske lett å lavkarbofisere:

http://www.aperitif.no/index.db2?dos...=ja&pollisten=

dakota 28-08-11 22:20

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Oooh, mange snaddre tips! Men lurere på en ting til - gubben insisterer alltid på at grønnsaken skal skrelles, mens jeg mener den ikke skal. Hva gjør dere?

smgj 28-08-11 22:28

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av dakota (Innlegg 1194476)
Oooh, mange snaddre tips! Men lurere på en ting til - gubben insisterer alltid på at grønnsaken skal skrelles, mens jeg mener den ikke skal. Hva gjør dere?

Jeg skreller ikke.

Kitt 28-08-11 22:50

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Gubben fikser ikke å spise den med skallet på, for meg spiller det ingen rolle!:)
Kommer nok også litt an på tilbredelsesmetoden, vil jeg tro!

Señora 28-08-11 23:31

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Nei, vi skreller den ikke.

Gerd 29-08-11 06:47

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Skreller ikke.

Nerthus 29-08-11 12:30

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Del den i to på langs, skrap ut kjøttet med en skje, stek kjøttdeig med ønsket innhold av grønnsaker, fløte, krydder, bacon mm sammen med feks halvparten av aubergine-kjøttet. Ha i den hule auberginen, ha på masse god ost og gratiner i ovnen :) Kjempegodt!

smgj 29-08-11 13:49

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av dakota
Hei!

Takk for de tre linkene du la inn i tråden min! Men jeg fikk ikke opp den første og den hadde jeg skikkelig lyst å prøve! Kan du sende den til meg igjen?

Dakota

Det ser ut som det er noe feil med serveren der hvor sidene ligger.

Men:
Skjær auberginen på langs i 1/2cm tykke skiver. Legg på kjøkkenhåndduk og strø salt over. La ligge 10-15 minutter. Tørk av dråpene (skivene skal svette bra).

Snu skivene og gjenta. Pepre med litt grovkvernet pepper.

Varm olje i en panne til at det bobler når du stikker et tre-redskap nedi. Sett fram en rist med kjøkkenpapir under.

Stek skivene til de er potetgullgyldne på begge sider. (Ja, de trekker MASSE olje - derfor bør dette være snacks, ikke hverdagskost.) Hell av mest mulig olje fra skivene og legg dem på rist. Jeg synes en kjøkkenpinsett er fint til dette.

Spises helst nystekte - det er ikke lenge de beholder sprøheten.

Zincite 29-08-11 15:41

Sv: Har aubergine - hva kan jeg lage?
 
Her er en annen oppskrift på chips av aubergine, smaksatt med olivenolje, garam masala, salt og servert med raita. De skal tørkes i ovnen, så blir vel ikke så mye fett som smgj sin variant. Tror jo kanskje det er bra med mere fett jeg da :p
Jeg har ikke smakt de selv, men driver og sprer linker på ting jeg synes ser godt ut :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:40.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no