Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Tørrgjær i bakst? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47541)

lårannediskon 03-09-11 13:30

Tørrgjær i bakst?
 
Er det en grunn til at jeg aldri ser lchf-oppskrifter med gjær i?

Tørrgjær har 3.5 gram karbohydrater per 100 og veier jo ingenting. Så i ett brød blir det jo omtrent ingenting :confused: Smaker det ille eller?

Dollsine 03-09-11 13:33

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Det samme har jeg tenkt; og jeg mener jeg har sett/lest :p at det ikke er helt optimalt. Men, noen prøver likevel og en av dem finner du link til her
Lykke til!

Yrla 03-09-11 13:38

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Gjær er til for at mel skal heve. Uten mel er det ingen vits.

Dollsine 03-09-11 13:40

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Yrla (Innlegg 1198782)
Gjær er til for at mel skal heve. Uten mel er det ingen vits.

Hm.... Kruskakli er jo ofte brukt i LK-brød, og kan det da være nok "mel"?

Yrla 03-09-11 13:52

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Nei, det hever ikke.

Kitt 03-09-11 14:08

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
For at gjærsoppen skal vokse og deigen heve, må det sukker/stivelse til! Altså gjæren må få mat. I lavkarbo- oppskrifter er det rett og slett ikke noe som får en gjærsopp til å vokse!

Ingen som har lurt på hvorfor det ofte er en ss sukker i en loffoppskrift feks? Eller honning i brød? ;)

Er noen oppskrifter her med gjær, da.

Yrla 03-09-11 16:10

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Men sukker eller honning er ikke nødvendig for at loff skal heve.

marjusen 03-09-11 16:16

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Kan bruke hvetegluten, det hever ganske bra med tørrgjær. Akkurat bakt ett lavkarbo brød som hevet dobbel størrelse. Det er med hvete gluten. Har 2,6 kh pr 100 gram (0,6kh pr skive). Så at gjær ikke kan brukes i lavkarbo er tull.

Men, du kan også bruke bakepulver. Det hever på sure ting som rømme, cf og kulturmjølk.

marjusen 03-09-11 16:17

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Er vel gjær i knutteloffen og, det er også med glutenmel. Sett bilder hvor det har hevet dobbel størrelse

frøken 03-09-11 16:47

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av marjusen (Innlegg 1198911)
Kan bruke hvetegluten, det hever ganske bra med tørrgjær. Akkurat bakt ett lavkarbo brød som hevet dobbel størrelse. Det er med hvete gluten. Har 2,6 kh pr 100 gram (0,6kh pr skive). Så at gjær ikke kan brukes i lavkarbo er tull.

Men, du kan også bruke bakepulver. Det hever på sure ting som rømme, cf og kulturmjølk.

Oppskrift?

marjusen 03-09-11 19:35

Sv: Tørrgjær i bakst?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av frøken (Innlegg 1198937)
Oppskrift?

Det er brødet fra lavkarbohuset


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:46.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no