![]() |
Nøtteallergi
Ser det er mange oppskrifter som inneholder masse nøtter, men hva kan jeg som er alergisk mot all slags nøtter bruke istedet?
|
Sv: Nøtteallergi
Noen steder går det kanskje an å bytte ut nøtter med frø (f.eks. solsikke) hvis du tåler det?!
Forresten: er kostholdsfilosofien din low fat high carb slik filosofiboksen sier, eller er det en typo? Bare lurer siden dette er et lavkarboforum. Du kan selvsagt spise akkurat som du vil, altså. Ble bare litt nysgjerrig:) Får i hvert fall håpe noen andre har flere og bedre tips å komme med enn det jeg hadde, da:o |
Sv: Nøtteallergi
Tusen takk for svar. Solsikke tåler jeg ja.
Jeg ler så jeg dauer her... :D Low fat, high carb funker ikke så bra for meg. Men når jeg tenker etter, så er det vel det jeg har satsa på de første 30 åra av mitt liv. :o Men nå vil jeg altså heller bruke Low Carb, High Fat. Typoen er nå rettet opp i... |
Sv: Nøtteallergi
Soyamel, malte sesamfrø, proteinpulver.. Det er bare fantasien som setter grenser ;)
|
Sv: Nøtteallergi
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Nøtteallergi
Jeg er også mega allergisk mot nøtter (og solsikkefrø) - i feks muffins bruker jeg kokosmel (kjøper på helsekost,ligner vanlig mel/smaker lite kokos), i brød og knekkebrød bruker jeg greskarkjerner og som bunn i ostekake har jeg med stor suksess brukt soya-flokker (helsekost) som jeg har kjørt litt i hurtigmikser med myk smør, litt sukrin og litt ekte vanilje :) lykke til
|
Sv: Nøtteallergi
Solsikkerfrø, linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø, kruskakli etc er ting du kan bruke i bakst. Er du allergisk mot alle type nøtter? Peanøtter f.eks er belgefrukt, og ikke nøtter, mandler, pistasje og kokosnøtter er steinfrukt, cashew og paranøtter er frø. Så vidt meg bekjent er det stort sett kun valnøtter, hasselnøtter og kastanje som per definisjon er nøtter av det du finner i vanlige butikkker i Norge. Hvilke er du allergisk mot?
Ps: Før jeg la om kostholdet så tålte jeg ikke peanøtter, mandler, hasselnøtter og erter. Det tåler jeg finfint nå! :) Men jeg er muligens et unntak, altså. ;) |
Sv: Nøtteallergi
Sliter med det samme selv, men så langt har jeg bakt ulike ting, som brød og kaker, og i generell matlaging med:
Soyamel Soyaflokker. Bakepro (proteinpulver, tåler varmebehandling opp til 200 grader) Kruskakli Solsikkefrø Linfrø Glutenmel Johannesbrødkjernemel Fiberhusk Gresskarkjerner Sesamfrø Jeg bruker dette litt om hverandre, alt ettersom hva jeg har i skapet, eller hvilke oppskrifter jeg skal bruke. Er fremdeles i eksprimenteringsfasen på nøtteerstattninger, kommer nok mere i journalen min med tiden. Alt dette har jeg kjøpt på ulike helsekostbutikker og i enkelte store matbutikker (Meny, OBS) Lykke til! |
Sv: Nøtteallergi
Sitat:
Men tusen takk for mange gode svar. Nå skal det bakes :cool: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no