Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Sellerizza (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=48886)

Bjella 23-10-11 14:04

Sellerizza
 
Må bare dele denne oppskriften.
Ble så bra :D
Pizza med selleribunn
Denne gangen hvit pizza.

Her er oppskriften med bilder: http://lavkarbokjerringa.blogspot.co...ellerizza.html

http://1.bp.blogspot.com/-CiY1wBqujU...52811%2529.jpg

Sellerizza

Bunn:
1 sellerirot, revet
Revet ost (like mange dl som sellerirota)
1 sjalottløk
Salt og pepper

Fyll:
1 beger crème fraiche
1/2 chili
1 fedd hvitløk
salt og pepper

1 pk kyllingkjøttdeig
paprikapulver
timian

1 sjalottløk i ringer
2 tomater i skiver
revet ost

Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180 grader i 30 min.

Mens bunnen steker lager du fyllet.

Start med den hvite sausen.
I et beger crème fraiche, har du i presset hvitløk og finhakket chili.
Smak til med salt og pepper.

Stek kyllingkjøttdeigen i smør.
Ha krydder på.

Del opp løken og tomatene.
Riv ost

Når bunnen er halvstekt er det på tide og sette den sammen.

Ha først på den hvite sausen.
Del utover tomat og løk.
Ha kjøttet utover og avslutt med revet ost.

Stek på 180 grader i 30 min.

Festina lente 23-10-11 17:56

Sv: Sellerizza
 
Den så spennende ut!:) Gleder meg til å teste og abonnerer på denne.

Bjella 23-10-11 18:08

Sv: Sellerizza
 
Ja den var virkelig god synes jeg.
Om noen tester et annet fyll så legg det ut her da!

TigerTove 23-10-11 20:10

Sv: Sellerizza
 
Denne vil jeg prøve!

Dietta 23-10-11 20:22

Sv: Sellerizza
 
Abonnerer jeg også :)

e84 24-10-11 10:28

Sv: Sellerizza
 
oj! spennende! den skal prøves! :D

AntoniaM 24-10-11 10:40

Sv: Sellerizza
 
Denne må prøves - jeg har 6 stk sellerirot på lager!

Jeg har laget røsti-selleri etter omtrent samme lest som pizzabunnen her og siden det ble mye mer enn jeg spiste i et måltid, havnet de i fryseren. Ved oppvarming i steikepanna ble de litt sprø og kjeks-aktig. De kan brukes med pålegg på også, tenker jeg. En anvendelig basisoppskrift, altså.

Og sellerismaken er ikke veldig utprega, for de som er litt engstelig for det.

AntoniaM 24-10-11 10:46

Sv: Sellerizza
 
Et lite spørsmål om steketid: Du sier at bunnen skal steke i 20 min, så at fyllet skal på når bunnen er halvstekt. Deretter at dette skal steke i 30 minutter. Er total steketid da 30, 40 (10 min halvstekt bunn + bunn m/fyll) eller 50 minutter (20 + 30 min)?

Bjella 24-10-11 13:18

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av AntoniaM (Innlegg 1237242)
Et lite spørsmål om steketid: Du sier at bunnen skal steke i 20 min, så at fyllet skal på når bunnen er halvstekt. Deretter at dette skal steke i 30 minutter. Er total steketid da 30, 40 (10 min halvstekt bunn + bunn m/fyll) eller 50 minutter (20 + 30 min)?

Det blir 50 minutter tilsammen ja.

Kan nok hende jeg kommer til å steke den enda litt lengre 1. gangen for å få den enda mer sprø.

Bjella 29-10-11 17:18

Sv: Sellerizza
 
I går lagde jeg denne med kjøttdeig og tomatsaus. Kanskje enda bedre:-)
Og så ble det nydelig frokost på meg i dag også.
Er så spent på om noen andre har prøvd den og hva dere syns!

Bjella 29-10-11 17:21

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bjella (Innlegg 1237314)
Det blir 50 minutter tilsammen ja.

Kan nok hende jeg kommer til å steke den enda litt lengre 1. gangen for å få den enda mer sprø.

Har forandrer oppskriften til 30 min i ovnen 1. gangen også.
Så totalt 1 time

Bønna200 29-10-11 17:33

Sv: Sellerizza
 
Oi, dette så spennende ut! Prøve til uka.

Glorfinia 11-11-11 19:11

Sv: Sellerizza
 
Oh my lord, dette var godt!!!

Jeg spiser denne nå, og måtte bare inn for å skrive at den rett og slett er fantastisk! Utrolig god bunn, definitivt den beste jeg har smakt! Den var litt myk da den kom ut fra ovnen, men etter et par minutters avkjøling har den blitt stivere. Tror ikke jeg kan spise den uten bestikk, men det er ikke langt fra. :)

Jeg har forandret noe på oppskriften, jeg krydret blant annet bunnen med oregano. Jeg brukte samme pizzasaus (men hadde i basilikum), og som fyll/topping hadde jeg bare rødløk og Tines fire oster, samt litt revet parmesan og enda mer oregano og basilikum. Da jeg tok den ut av ovnen, la jeg en skive Strandaskinke på hver bit. Nyyydelig! (Den minner forøvrig veldig om Pizza Originale Margherita, en pizza jeg spiste sikkert én gang i uka før jeg begynte med lavkarbo.)

Bjella 12-11-11 02:46

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Glorfinia (Innlegg 1249546)
Oh my lord, dette var godt!!!

Jeg spiser denne nå, og måtte bare inn for å skrive at den rett og slett er fantastisk! Utrolig god bunn, definitivt den beste jeg har smakt! Den var litt myk da den kom ut fra ovnen, men etter et par minutters avkjøling har den blitt stivere. Tror ikke jeg kan spise den uten bestikk, men det er ikke langt fra. :)

Jeg har forandret noe på oppskriften, jeg krydret blant annet bunnen med oregano. Jeg brukte samme pizzasaus (men hadde i basilikum), og som fyll/topping hadde jeg bare rødløk og Tines fire oster, samt litt revet parmesan og enda mer oregano og basilikum. Da jeg tok den ut av ovnen, la jeg en skive Strandaskinke på hver bit. Nyyydelig! (Den minner forøvrig veldig om Pizza Originale Margherita, en pizza jeg spiste sikkert én gang i uka før jeg begynte med lavkarbo.)

,

Ja ikke sant den var god!!!
Endelig noen som har testet den ut, var så spent på om flere ble frelst :-)
Vi skal ha den nå på lørdag igjen. Veldig godt med spekeskinke på pizza. Kanskje teste ut det denne gangen. Takk for tips!

TigerTove 12-11-11 11:16

Sv: Sellerizza
 
Jeg har også testet og fikk så dilla at jeg laget den to dager på rad :D

Bjella 12-11-11 12:42

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TigerTove (Innlegg 1249777)
Jeg har også testet og fikk så dilla at jeg laget den to dager på rad :D

Så gøy, er litt stolt :-D

TigerTove 12-11-11 13:09

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bjella (Innlegg 1249816)
Så gøy, er litt stolt :-D

All grunn til det! Laga til mamma og pappa som var på besøk og de MÅTTE få oppskrifta :p

Glorfinia 13-11-11 23:22

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bjella (Innlegg 1249683)
,

Ja ikke sant den var god!!!
Endelig noen som har testet den ut, var så spent på om flere ble frelst :-)
Vi skal ha den nå på lørdag igjen. Veldig godt med spekeskinke på pizza. Kanskje teste ut det denne gangen. Takk for tips!

Anse meg som frelst. ;) Fikk en del sellerirot til overs da jeg laga det på fredag, så blir vel til at jeg lager det i løpet av uka igjen. Omnomnom! Og apropos, veit du ca hvor mye sellerirot du pleier å bruke (i dl eller gram)?

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bjella (Innlegg 1249816)
Så gøy, er litt stolt :-D

Det har du all grunn til! :D

Dietta 13-11-11 23:38

Sv: Sellerizza
 
Dette var middag her i dag også :D Supergodt !!
Jeg hadde en stor sellerirot, 10 dl ferdig raspet. (Da trykket jeg den ikke sammen i dl-målet).
Tusen takk for flott oppskrift :)

TigerTove 14-11-11 08:10

Sv: Sellerizza
 
ca 300g har jeg endt på de gangene jeg har laget den.

Glorfinia 14-11-11 13:32

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1250528)
Jeg hadde en stor sellerirot, 10 dl ferdig raspet. (Da trykket jeg den ikke sammen i dl-målet).

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TigerTove (Innlegg 1250556)
ca 300g har jeg endt på de gangene jeg har laget den.

Takk for info begge to. ^^

AntoniaM 14-11-11 13:54

Sv: Sellerizza
 
Jeg synes også denne piszzabunnen var veldig god og røsti-varianten (bare bunn - uten "fyll") egner seg godt som alternativ til kjeks/kavring m/pålegg på.

Jeg lagde mer sellerizza en det jeg spiste i et måltid. Det havnet i fryseren og på fredag ble en bit med på jobben til lunsj. Den smakte like godt etter oppvarming i mikro, selv om bunnen ble litt mykere. Eneste "ulempen" er at jeg må dele litt med kollegaer, for de synes lunsjen min lukter så godt.

jansen 14-11-11 17:04

Sv: Sellerizza
 
Smaken var nydelig! men min bunn ble bløt da, men smaken var jo rett og slett fantastisk, så tipp topp tommel opp for den :)

mayeliz 14-11-11 19:33

Sv: Sellerizza
 
Må prøve jeg også :-)
Stekes den med varmluft eller bare med over og undervarme?

Dietta 14-11-11 20:09

Sv: Sellerizza
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av mayeliz (Innlegg 1250933)
Må prøve jeg også :-)
Stekes den med varmluft eller bare med over og undervarme?

Jeg stekte med over og undervarme i 30 min. Kunne kanskje stått noe lenger, for den var fortsatt bløt - men veldig god :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:36.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no