![]() |
Chicken Tikka Masala med raita
Marinade til kyllingen
1 dl yoghurt naturell 2 fedd hvitløk, revet 1 ss frisk ingefær, revet 3 ss sitronsaft ½-1 ts salt ½ ts chilipulver Ca ¾ ts malt korianderfrø 1 ss frisk, finhakket koriander 3 ts tandoori masala 1 kg kyllingfilet, i biter Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 2-4 biter (à ca 50 gram). Legg gjerne filetene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer). Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. Sausen 4 ss olje ½ ts malt spisskummen ½ ts muskatblomme ½ ts malt muskat 1 fedd hvitløk, revet 1 ss revet ingefær 150 gram tomater, finhakket 1 ss tomatpurè ½ ts gurkemeie Salt og chilipulver etter smak 1 ss rømme 1 dl fløte 10 cashewnøtter, finmalt (kan sløyfes) 1 ss koriander, finhakket Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Raita Ca 250 gram tyrkisk yoghurt Ca 1 plommetomat, i bittesmå terninger Ca ¼ agurk, i bittesmå terninger Ca ¼ rødløk, i bittesmå terninger Frisk koriander, finhakket Salt og pepper ½ -1 ts spisskumminfrø, ristet Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering. Salat Grønn salat, snittet Agurk, i terninger Plommetomat, i terninger Rødløk, i terninger Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje. |
Sv: Chicken Tikka Masala med raita:)
Prøvde denne , var veldig godt med nøttene oppi. Selv liker jeg best veldig sterk indisk mat så neste gang vil jeg gjøre den sterkere :). Raitaen var kjempe god ;)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no