![]() |
Chilli con carne
Fant oppskriften på en blogg som jeg leste, og den passet iallefall meg fint siden jeg liker Mexikansk mat:)
500 gram grytekjøtt eller karbonadedeig/kjøttdeig 1 løk, finhakket 1 rød paprika, i terninger 1 grønn paprika, i terninger 2 fedd hvitløk, finhakket ca ½ rød chili, finhakket ca 1 strøken ts chilipulver ca 1/2 ts spisskummin 1 kanelstang 1 boks hermetiske tomater 100 gram soltørkede tomater, finhakket 2 bokser chilibønner (bønnene + væsken fra den ene boksen) salt og pepper Stek kjøttet/kjøttdeigen raskt i to omganger i litt smør, krydre med salt og pepper og legg til side. Fres løk, paprika, hvitløk og chili i smør, til løken er blank og myk. Tilsett krydderet og la det frese med ca et minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater, soltørkede tomater og væsken fra den ene boksen med chilibønner. Tilsett kjøttet/kjøttdeigen og la det surre med til kjøttet er mørt og fint, etter ca 30 minutter. Tilsett eventuelt mere av væsken fra chilibønnene hvis det koker tørt underveis. Tilsett til slutt chilibønnene og smak eventuelt til med mere krydder. Retten er klar når bønnene er gjennomvarme. Fjern kanelstangen og server med salat og rømme:) |
Sv: Chili Con Carne:)
Det så veldig godt ut, men det blir jo alt for mange karbohydrater i forhold til LCHF for meg i hvertfall.:D
|
Sv: Chili Con Carne:)
Jeg liker veldig godt chili con carne. På høsten/vinteren er jeg generelt glad i varme gryter til middag :)
Men jeg har ikke kanel i min, usj, har prøvd det i en tomatgryte før og det var vitterlig ikke godt! |
Sv: Chilli con carne
Server med salat m/ avocado, rømme OG ost! nam! Denne så bedre ut enn den jeg har miksa sammen selv. Blir nok dette i morgen hos meg.. Sulten! ;)
|
Sv: Chilli con carne
Det går an å drysse litt kanel oppi, ville brukt ca 1/3 ts. Har opplevd å ta for mye, det smakte ikke godt, men litt kan sette en spiss på maten. I ei moussaka-oppskrift jeg har brukt noen ganger skulle det være 1/2-1 ts kanel, men jeg bruker aldri mer enn 1/2 ts, heller litt mindre. Det skal være ei antydning til kanelsmak, ikke dominerende smak av kanel, etter min mening.
|
Sv: Chilli con carne
Dette blir middag til torsdag neste uke (med en lavkarbo-dessert fra Ingrid selvsagt)
Klarer nesten ikke vente.. |
Sv: Chilli con carne
Beklager sent svar! :) Ja man kan bare drysse kanel på tallerken før man spiser, kommer ann på hva man liker. Er jo bare å mixe til sin egen rett ;) Åååh takk for tipset surfeline, må prøves! ;)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:07. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no