Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Tagatose vs sukrin? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49318)

lucifine 12-11-11 11:58

Tagatose vs sukrin?
 
Hva er best? Hva påvirker kroppen minst mtp blodsukkerstigning? hva er mest naturlig og hva er et søtningsstoff? Trenger å se en god punktliste av en eller annen slag...?

Gerd 12-11-11 12:10

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
http://www.diabetes.no/S%C3%B8tnings...r.9UFRvO2X.ips

Taglitose står vel ikke på denne lista. Men står sikkert på nettsiden du kjøpte den?

lucifine 12-11-11 12:12

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
har ikke kjøpt enda... vil ikke bruke masse penger på noe jeg ikke vet hva er..

nellie 12-11-11 12:20

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Da står det sikkert på nettsiden du enda ikke har kjøpt den fra!:)

lucifine 12-11-11 12:50

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 175 kcal (effektivt 88 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde av vanlig sukker)
Protein: 0,0 g
Karbohydrater: 79,8 g
- herav Tagatose 39,9 g
- herav sukkeralkoholer 39,9 g
Fett: 0,0 g
Kostfiber: 20,1 g


Tagatesse er et strøsukker basert på Tagatose, og er ideelt til baking og matlaging. Det kan også brukes på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller alle steder du ellers ville ha brukt vanlig sukker. I motsetning til mange sukkererstatninger kan Tagatesse karamelliseres, slik at bruksområdet utvides enda mer. Tagatesse har ingen kjølende effekt slik noen sukkeralkoholer kan ha. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt.

Tagatesse bør oppbevares i en godt forseglet boks. Det er viktig at Tagatesse ikke kommer i kontakt med fuktighet (varm damp, en våt skje osv.), ellers har det en tendens til å danne klumper eller bli hardt.

Noen enkle tips for vellykket baking med Tagatesse:
* La bakverket stå i ovnen litt lengre på litt lavere temperatur (f.eks 160 °C).
* Om bakverket ser ut til å bli litt for brunt, kan det med fordel dekkes med bakepapir de siste 10 minuttene i stekeovnen.

Ingredienser: Tagatose (39,9%), isomalt (39,92%), fiber: inulin og oligosakkarider, sukralose (0,02%)
Kan virke avførende ved stort inntak.

sukrin:
Sukrin – et sunt og naturlig alternativ til sukker

Ønsker du å redusere sukkerforbruket ditt, men vil unngå kunstige søtstoffer?
Da er Sukrin et godt alternativ.
  • Null kalorier
  • Skader ikke tennene
  • Smaker og ser ut som sukker
  • 100% naturlig – finnes i bl.a. frukt
  • Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
  • Virker som antioksidant i kroppen
Søtt uten kalorier og karbohydrater

Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.
Ingen blodsukkerstigning – null GI

Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser. Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett.
100% trygt og naturlig

Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp.
Sukrin blir framstilt ved en naturlig gjæringsprosess (fermentering), hvor man bruker druesukker som råstoff. Dette er samme metode som brukes for å lage blant annet vin og yoghurt.

lucifine 12-11-11 12:51

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Sukrin er best?

Gerd 12-11-11 12:51

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Jeg er i vertfall fornøyd med sukrin :ja:

Dietta 12-11-11 13:10

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Jeg har begge deler i skapet, men forløpig er de uprøvd. Skal teste ut på kake til jul.
Men tagatose har vel en GI på 2, og det er jo ikke dårlig :)

Kitsu 12-11-11 14:24

Sv: Taglitose vs sukrin?
 
Jeg skal teste ut Tagatesse bare for å se om det funker til enkelte ting Sukrin ikke funker til.

Likte sjokoladen jeg kjøpte en gang som var søtet med tagatose. Funket bedre enn maltitol i alle fall. Og er vel ingen som selges i Norge som er søtet med sukrin enda.

Alynna 13-11-11 06:55

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Ser at Tagatesse inneholdt bare halvparten tagatose, og resten isomalt...

Alynna 13-11-11 06:59

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
http://lowcarbdiets.about.com/od/wha...aralcohols.htm

Her er isomalt listet. Har alltid lurt på hvorfor sorbitol og xylitol har vært mer sett på med skepsis her inne, enn maltitol forresten.

Bik 13-11-11 10:18

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Jeg hr brukt en del tagatose, og syns det har en fin og naturlig smak. Spesiellt til f.eks lavkarbosjokolade :)
Når jeg baker kaker, så blander jeg sukrin og tagatose, så unngår jeg den kalde smaken til sukrin.

Camomilla 14-11-11 14:20

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Jeg har også lurt på å kjøpe Tagatesse, særlig fordi de skryter av at det karamelliseres. Kunne tenkt meg å prøve en lavkarbo creme brulee - favorittdesserten min :)

Tiki 14-11-11 22:02

Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Har kjøpt det nå, men ikke prøvd. Har også kjøpt den mørke sjokoladen som er søtet med T. Kanskje muligheter å få til en god Pavlova. Eller så kan det kanskje være godt til noe godis. Kjøpt på Sundgodt.

Lillemy71 14-11-11 22:19

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Alynna (Innlegg 1250158)
http://lowcarbdiets.about.com/od/wha...aralcohols.htm

Her er isomalt listet. Har alltid lurt på hvorfor sorbitol og xylitol har vært mer sett på med skepsis her inne, enn maltitol forresten.

Det har i grunnen alltid jeg også lurt på og enda mer lurer jeg nå når jeg ser denne listen. Mener å ha hørt/lest at Xylitol og sorbitol taes opp i tarmene på en annen måte og påvirker dermed blodsukkeret mer? Mener at det står noe i ketolyseboka om dette??

Selv skal jeg teste tagatosen for jeg er ikke så glad i sukrin. Har prøvd den mørke sjokoladen med T og den var veldig god. Har også kjøpt syltetøyet men ikke fått testet det ennå :)

Mariann S 14-11-11 22:32

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Eg har brukt tagatesse en del, og er veldig fornøgde med det som søtningsmiddel. Eg merkar ingenting på kroppen når eg spiser mat som er søta med tagatesse, so då vil eg tru at det ikkje påvirkar blodsukkeret i nevneverdig grad. Spiser eg ett kakesykke søta med vanlig sukker, blir eg dårlig, kjenner virkelig at blodsukkeret mitt stiger (lenge sida sist no, for det orkar eg ikkje utsette meg for meir).
Når en bakar kaker med tagatesse blir kakene saftigare enn når eg brukar sukrin, og kakene får en søtsmak som er lik den med sukker.
Og en brukar mindre fordi den har en meir konsentrert søtsmak.
Eg laga ei bløtkake i går, og då hadde eg 40 g tagatesse i botnen, og det var søtt nok :) Oppskrift på den kaka.

Bik 15-11-11 00:05

Sv: Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tiki (Innlegg 1251030)
Har kjøpt det nå, men ikke prøvd. Har også kjøpt den mørke sjokoladen som er søtet med T. Kanskje muligheter å få til en god Pavlova. Eller så kan det kanskje være godt til noe godis. Kjøpt på Sundgodt.

Jeg har laget pavlova. Brukte 1 dl sukrin og 1 dl tagatose (grunnoppskrifta sier 2,5 dl sukker) Den ble veldig god og helt lik vanlig pavlova.

Tiki 15-11-11 06:58

Sv: Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bik (Innlegg 1251093)
Jeg har laget pavlova. Brukte 1 dl sukrin og 1 dl tagatose (grunnoppskrifta sier 2,5 dl sukker) Den ble veldig god og helt lik vanlig pavlova.

Det skal definnitivt prøves. Jeg har prøvd en gang tidligere. Tror det da var bare sukrin, og den fikk jeg ikke til. Men her er nye muligheter. :D Takk for tipset

Babycherry 15-11-11 12:03

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Det står at det kan virke lakserende ved stort inntak.. Noen som har merket noe av det? Håper det ikke har samme virkning som maltitol ihvertfall for jeg kunne tenkt meg å prøve det siden jeg ikke er så glad i kaldsmaken av sukrin..

Bjella 15-11-11 12:18

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Supert tråd, jeg har ingenting å bidra med selv.
Har lurt på det samme, men ikke fått satt meg inn i det.

Lillemy71 15-11-11 13:56

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Babycherry (Innlegg 1251268)
Det står at det kan virke lakserende ved stort inntak.. Noen som har merket noe av det? Håper det ikke har samme virkning som maltitol ihvertfall for jeg kunne tenkt meg å prøve det siden jeg ikke er så glad i kaldsmaken av sukrin..

Jeg merket ikke noe nevneverdig til det. Spiste ganske mye av den mørke sjokoladen søtet med T uten at jeg merket noe særlig, hadde jeg spist tilsvarende av Cavalier som er søtet med M hadde jeg fløyet rundt som en gassballong utav kontroll :D

Selvfølgelig vil det vel være individuelle forskjeller her også, none reagerer mer på malitol enn andre. Det finnes de som opplever kraftige reaksjoner på sukrin også, men det virker som om flere har toleranse for det. Selv har jeg ikke opplevd å reagere noe særlig på bakverk med sukrin og håper dette er tilfelle med T siden det karamelliseres og dermed burde gi bedre kaker :)

frøken 15-11-11 20:50

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1251050)
Eg har brukt tagatesse en del, og er veldig fornøgde med det som søtningsmiddel. Eg merkar ingenting på kroppen når eg spiser mat som er søta med tagatesse, so då vil eg tru at det ikkje påvirkar blodsukkeret i nevneverdig grad. Spiser eg ett kakesykke søta med vanlig sukker, blir eg dårlig, kjenner virkelig at blodsukkeret mitt stiger (lenge sida sist no, for det orkar eg ikkje utsette meg for meir).
Når en bakar kaker med tagatesse blir kakene saftigare enn når eg brukar sukrin, og kakene får en søtsmak som er lik den med sukker.
Og en brukar mindre fordi den har en meir konsentrert søtsmak.
Eg laga ei bløtkake i går, og då hadde eg 40 g tagatesse i botnen, og det var søtt nok :) Oppskrift på den kaka.

mmm, mange fristende oppskrifter i bloggen din, skal nok prøve de ut etterhvert. Må bare få kjøpt tagatesse først. Kan man kjøpe det på helsekost, eller er det bare på nettet?

Mariann S 15-11-11 21:31

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av frøken (Innlegg 1251567)
mmm, mange fristende oppskrifter i bloggen din, skal nok prøve de ut etterhvert. Må bare få kjøpt tagatesse først. Kan man kjøpe det på helsekost, eller er det bare på nettet?

Tusen takk :p

Eg har masa på min helsekost, sunkost, og dei har tatt det inn her i bygda :D
Det hjelper å mase :)

Mariann S 15-11-11 21:32

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Babycherry (Innlegg 1251268)
Det står at det kan virke lakserende ved stort inntak.. Noen som har merket noe av det? Håper det ikke har samme virkning som maltitol ihvertfall for jeg kunne tenkt meg å prøve det siden jeg ikke er så glad i kaldsmaken av sukrin..

Eg har ikkje merka noke til oppblåsthet :) Eg brukar berre tagatesse som søting.

frøken 17-11-11 15:02

Sv: Tagatose vs sukrin?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1251584)
Tusen takk :p

Eg har masa på min helsekost, sunkost, og dei har tatt det inn her i bygda :D
Det hjelper å mase :)

Ok, får mase da skjønner jeg:D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:32.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no