![]() |
Tagatose vs sukrin?
Hva er best? Hva påvirker kroppen minst mtp blodsukkerstigning? hva er mest naturlig og hva er et søtningsstoff? Trenger å se en god punktliste av en eller annen slag...?
|
Sv: Taglitose vs sukrin?
http://www.diabetes.no/S%C3%B8tnings...r.9UFRvO2X.ips
Taglitose står vel ikke på denne lista. Men står sikkert på nettsiden du kjøpte den? |
Sv: Taglitose vs sukrin?
har ikke kjøpt enda... vil ikke bruke masse penger på noe jeg ikke vet hva er..
|
Sv: Taglitose vs sukrin?
Da står det sikkert på nettsiden du enda ikke har kjøpt den fra!:)
|
Sv: Taglitose vs sukrin?
Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 175 kcal (effektivt 88 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde av vanlig sukker) Protein: 0,0 g Karbohydrater: 79,8 g - herav Tagatose 39,9 g - herav sukkeralkoholer 39,9 g Fett: 0,0 g Kostfiber: 20,1 g Tagatesse er et strøsukker basert på Tagatose, og er ideelt til baking og matlaging. Det kan også brukes på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller alle steder du ellers ville ha brukt vanlig sukker. I motsetning til mange sukkererstatninger kan Tagatesse karamelliseres, slik at bruksområdet utvides enda mer. Tagatesse har ingen kjølende effekt slik noen sukkeralkoholer kan ha. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt. Tagatesse bør oppbevares i en godt forseglet boks. Det er viktig at Tagatesse ikke kommer i kontakt med fuktighet (varm damp, en våt skje osv.), ellers har det en tendens til å danne klumper eller bli hardt. Noen enkle tips for vellykket baking med Tagatesse: * La bakverket stå i ovnen litt lengre på litt lavere temperatur (f.eks 160 °C). * Om bakverket ser ut til å bli litt for brunt, kan det med fordel dekkes med bakepapir de siste 10 minuttene i stekeovnen. Ingredienser: Tagatose (39,9%), isomalt (39,92%), fiber: inulin og oligosakkarider, sukralose (0,02%) Kan virke avførende ved stort inntak. sukrin: Sukrin – et sunt og naturlig alternativ til sukker Ønsker du å redusere sukkerforbruket ditt, men vil unngå kunstige søtstoffer? Da er Sukrin et godt alternativ.
Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet. Ingen blodsukkerstigning – null GI Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser. Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. 100% trygt og naturlig Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Sukrin blir framstilt ved en naturlig gjæringsprosess (fermentering), hvor man bruker druesukker som råstoff. Dette er samme metode som brukes for å lage blant annet vin og yoghurt. |
Sv: Taglitose vs sukrin?
Sukrin er best?
|
Sv: Taglitose vs sukrin?
Jeg er i vertfall fornøyd med sukrin :ja:
|
Sv: Taglitose vs sukrin?
Jeg har begge deler i skapet, men forløpig er de uprøvd. Skal teste ut på kake til jul.
Men tagatose har vel en GI på 2, og det er jo ikke dårlig :) |
Sv: Taglitose vs sukrin?
Jeg skal teste ut Tagatesse bare for å se om det funker til enkelte ting Sukrin ikke funker til.
Likte sjokoladen jeg kjøpte en gang som var søtet med tagatose. Funket bedre enn maltitol i alle fall. Og er vel ingen som selges i Norge som er søtet med sukrin enda. |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Ser at Tagatesse inneholdt bare halvparten tagatose, og resten isomalt...
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
http://lowcarbdiets.about.com/od/wha...aralcohols.htm
Her er isomalt listet. Har alltid lurt på hvorfor sorbitol og xylitol har vært mer sett på med skepsis her inne, enn maltitol forresten. |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Jeg hr brukt en del tagatose, og syns det har en fin og naturlig smak. Spesiellt til f.eks lavkarbosjokolade :)
Når jeg baker kaker, så blander jeg sukrin og tagatose, så unngår jeg den kalde smaken til sukrin. |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Jeg har også lurt på å kjøpe Tagatesse, særlig fordi de skryter av at det karamelliseres. Kunne tenkt meg å prøve en lavkarbo creme brulee - favorittdesserten min :)
|
Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
Har kjøpt det nå, men ikke prøvd. Har også kjøpt den mørke sjokoladen som er søtet med T. Kanskje muligheter å få til en god Pavlova. Eller så kan det kanskje være godt til noe godis. Kjøpt på Sundgodt.
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
Selv skal jeg teste tagatosen for jeg er ikke så glad i sukrin. Har prøvd den mørke sjokoladen med T og den var veldig god. Har også kjøpt syltetøyet men ikke fått testet det ennå :) |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Eg har brukt tagatesse en del, og er veldig fornøgde med det som søtningsmiddel. Eg merkar ingenting på kroppen når eg spiser mat som er søta med tagatesse, so då vil eg tru at det ikkje påvirkar blodsukkeret i nevneverdig grad. Spiser eg ett kakesykke søta med vanlig sukker, blir eg dårlig, kjenner virkelig at blodsukkeret mitt stiger (lenge sida sist no, for det orkar eg ikkje utsette meg for meir).
Når en bakar kaker med tagatesse blir kakene saftigare enn når eg brukar sukrin, og kakene får en søtsmak som er lik den med sukker. Og en brukar mindre fordi den har en meir konsentrert søtsmak. Eg laga ei bløtkake i går, og då hadde eg 40 g tagatesse i botnen, og det var søtt nok :) Oppskrift på den kaka. |
Sv: Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
|
Sv: Re: Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
Det står at det kan virke lakserende ved stort inntak.. Noen som har merket noe av det? Håper det ikke har samme virkning som maltitol ihvertfall for jeg kunne tenkt meg å prøve det siden jeg ikke er så glad i kaldsmaken av sukrin..
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
Supert tråd, jeg har ingenting å bidra med selv.
Har lurt på det samme, men ikke fått satt meg inn i det. |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
Selvfølgelig vil det vel være individuelle forskjeller her også, none reagerer mer på malitol enn andre. Det finnes de som opplever kraftige reaksjoner på sukrin også, men det virker som om flere har toleranse for det. Selv har jeg ikke opplevd å reagere noe særlig på bakverk med sukrin og håper dette er tilfelle med T siden det karamelliseres og dermed burde gi bedre kaker :) |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
Eg har masa på min helsekost, sunkost, og dei har tatt det inn her i bygda :D Det hjelper å mase :) |
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
|
Sv: Tagatose vs sukrin?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:32. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no