Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Osteknekk. Hva er din favoritt? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49362)

Marella77 14-11-11 22:13

Osteknekk. Hva er din favoritt?
 
Jeg har søkt på osteknekk, og fortsått det slik at det bare er å putte ost på matpapir i mikroen... Men jeg får ikke dette til å bli noen favoritt akkurat, men siden så mange liker dette, må det jo være noe jeg gjør galt.

Hva er DIN favoritt?
-Hvilken ost bruker du?
-Hvor lenge skal den være i mikroen? Full styrke?
-Favoritt pålegg?

... jeg trenger inspirasjon til ny mat, er litt matlei, og har dårlig fantasi ;)

Håper noen vil komme med tips! Tusen takk på forhånd!! :) :) :)

Charlott 14-11-11 22:17

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Legger helt plain skivet gulost på bakepapir og kjører den i 1min 45 sek. De blir tynne og sprø, knaskegodt ;) Gjerne med litt chillie explosion og løkpulver.

Taffelost eller Kavli med feks Jalapenos, kjøres 2 min, de blåser seg opp og blir som små knekkebrød. Supergodt med feks ost, skinke, majo, paprika og agurk :sikle:

Marella77 14-11-11 22:24

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Takk for tipset, dette skal jeg prøve. Jeg har hatt alt for liten tid inni mikroen tydeligvis. Jeg tar det i 40 sek. Er redd for å svi det...

MEN akkurat nå fikk jeg til en dritgo variant selv... (men tar veldig gjerne imot flere tips likevel assa...)

Jeg tok 3 skiver Gräddost (sånn rund ost, med rød plast rundt), 40 sek i mikro på full guffe. Så tok jeg majones og kalkunpålegg på. Mmmmm, det var dritgodt!! Jeg fikk lyst til å spise mange, men det kan da umulig være greit å spise masse slike selv om det er uten karbo???? Det er jo masse fett da!!!

Marella77 14-11-11 22:25

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Charlott (Innlegg 1251039)
Legger helt plain skivet gulost på bakepapir og kjører den i 1min 45 sek. De blir tynne og sprø, knaskegodt ;) Gjerne med litt chillie explosion og løkpulver.

Taffelost eller Kavli med feks Jalapenos, kjøres 2 min, de blåser seg opp og blir som små knekkebrød. Supergodt med feks ost, skinke, majo, paprika og agurk :sikle:

Jeg har faktisk taffelost her... Er det kun en skive eller flere oppå hverandre?

mysil 14-11-11 22:31

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Jeg bruker kavli skiva ost med bacon, steiker midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutter. Snadder :sikle:

Charlott 14-11-11 22:37

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251044)
Jeg har faktisk taffelost her... Er det kun en skive eller flere oppå hverandre?

Jeg bruker èn og èn skive. Himmel und jeremias så mye osteknekkis jeg har spist i min lavkarbotid! :sikle:

Mariann S 14-11-11 22:41

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Eg likar Kavli ferdigskiva, skinke. Med fårpølse og majones, eller med pizzafyll og ost :D

Kitt 14-11-11 22:47

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251043)
Mmmmm, det var dritgodt!! Jeg fikk lyst til å spise mange, men det kan da umulig være greit å spise masse slike selv om det er uten karbo???? Det er jo masse fett da!!!

Har du glemt hvilket forum du er på?;)
Har skal alt være fett, vet du! Vi teller bare karber, vi!:D
(Stort sett, da)

Dette er vel den opprinnelige tråden, tror jeg! Mange gode tips her!

Dietta 14-11-11 22:54

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Jeg bruker taffelost med tomat. Rød firkanet eske. Skjærer 2 skiver med ostehøvel (osten er for bred til at høvelen dekke full bredde, så jeg høvler en fra venstre side og en fra høyre side. Da blir skivene litt tykkere på den en halvdelen). De 2 skivene legger jeg delvis over hverandre, slik at osteknekkisen blir like tykk hele veien. Lager 2 slike (altså 4 skiver ost) på bakepapir i mikron i 2 min og 10 sek. Min micro er på 800 w.
Når de kommer ut er de perfekte, og har knekkebrødstørrelse :D:D
Nam, nam.
Elsker å ha på masse smør, trønderfår, majones og et TONN med slangeagurk.....

Marella77 14-11-11 23:00

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 1251056)
Har du glemt hvilket forum du er på?;)
Har skal alt være fett, vet du! Vi teller bare karber, vi!:D
(Stort sett, da)

Dette er vel den opprinnelige tråden, tror jeg! Mange gode tips her!

Ja, jeg vet ;) Men jeg klarer fortsatt ikke så stole på det. jeg går ikke ned om jeg ikke passer på kcal... Men fint for dere andre da ;)

Dietta 14-11-11 23:04

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251061)
Ja, jeg vet ;) Men jeg klarer fortsatt ikke så stole på det. jeg går ikke ned om jeg ikke passer på kcal... Men fint for dere andre da ;)

Slapp av, du er ikke den eneste. Må holde meg unna frø, nøtter og søtning jeg..... ellers kommer kilotrollet og tar meg :eek:

Marella77 14-11-11 23:13

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 1251056)
Har du glemt hvilket forum du er på?;)
Har skal alt være fett, vet du! Vi teller bare karber, vi!:D
(Stort sett, da)

Dette er vel den opprinnelige tråden, tror jeg! Mange gode tips her!

Kitt: Kan du spise 20 sånne osteknekk om du har lyst på, og likevel gå ned tror du?

Marella77 14-11-11 23:13

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1251064)
Slapp av, du er ikke den eneste. Må holde meg unna frø, nøtter og søtning jeg..... ellers kommer kilotrollet og tar meg :eek:

ja, det dumme kilotrollet!!!!! //&%$%&/

BenteR 14-11-11 23:19

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Jeg har aldri brukt microen, foretrekker stekeovnen.
Jarlsbergost er min favoritt. Krydrer den raust med oregano, paprika og chili og steker den ved 200 grader til boblene i osten begynner og minke og den blir bittelitt gylden der den er tynnest.
Gnafler lett i meg et helt stekebrett med slike jeg om filmen er god :rolleyes:

Kitt 14-11-11 23:27

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251070)
Kitt: Kan du spise 20 sånne osteknekk om du har lyst på, og likevel gå ned tror du?

Dersom jeg skal følge regelen om å bare spise når jeg er sulten og stoppe når jeg er passe mett, så kan jeg det, men 20 stk ville jeg nok aldri klare å spise!:eek::eek::eek:
Holder jeg meg til kun lavkarbo/ketogen mat, kan jeg spise meg mett på kun fet mat og proteiner og likevel gå ned!

Ellers kjenner ikke du meg, skjønner jeg! ;)
Jeg er en av de som venter på gastric bypass(slankeoperasjon), men det er ikke fordi lavkarbo ikke virker, men fordi jeg ikke fikser å spise bare det. Har dog holdt vekten til tross for insulin det siste året og det er jeg sikker på skyldes lavkarbo og ikke noe annet!:D

Marella77 14-11-11 23:31

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 1251079)
Dersom jeg skal følge regelen om å bare spise når jeg er sulten og stoppe når jeg er passe mett, så kan jeg det, men 20 stk ville jeg nok aldri klare å spise!:eek::eek::eek:
Holder jeg meg til kun lavkarbo/ketogen mat, kan jeg spise meg mett på kun fet mat og proteiner og likevel gå ned!

Ellers kjenner ikke du meg, skjønner jeg! ;)
Jeg er en av de som venter på gastric bypass(slankeoperasjon), men det er ikke fordi lavkarbo ikke virker, men fordi jeg ikke fikser å spise bare det. Har dog holdt vekten til tross for insulin det siste året og det er jeg sikker på skyldes lavkarbo og ikke noe annet!:D

Så flott at du har holdt vekten et helt år da!! Det håper jeg at jeg klarer også nå jeg er i mål... Har ikke holdt noen vekt på mange år, har bare gått oppover ;)

shailene 14-11-11 23:31

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Jeg bruker ferdigskivet lettost eller vanlig gulost, med revet parmesan og pizzakrydder over. Lettost blåser seg opp og blir mer sprø og luftig enn fullfett ost, så pleier å variere litt.

Marella77 14-11-11 23:33

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av shailene (Innlegg 1251081)
Jeg bruker ferdigskivet lettost eller vanlig gulost, med revet parmesan og pizzakrydder over. Lettost blåser seg opp og blir mer sprø og luftig enn fullfett ost, så pleier å variere litt.

Er det mer karbo i lettost?

shailene 14-11-11 23:41

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251083)
Er det mer karbo i lettost?

Lettosten til Norvegia har ihvertfall 0 karbo :)

Charlott 15-11-11 08:22

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251070)
Kitt: Kan du spise 20 sånne osteknekk om du har lyst på, og likevel gå ned tror du?

Tror heller ikke jeg hadde orket å spise 20 slike, men når jeg gikk ned på det meste var jeg fryktelig sulten, og lå ofte på 3000-3500 kcal pr dag.

Nå er jeg på mitt 3.år og har holdt vekta. Skal ned litt til etterhvert, men må ta det over lang tid så huden får mulighet til å henge med ;)

Marella77 15-11-11 09:26

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Charlott (Innlegg 1251150)
Tror heller ikke jeg hadde orket å spise 20 slike, men når jeg gikk ned på det meste var jeg fryktelig sulten, og lå ofte på 3000-3500 kcal pr dag.

Nå er jeg på mitt 3.år og har holdt vekta. Skal ned litt til etterhvert, men må ta det over lang tid så huden får mulighet til å henge med ;)

Rart at du var sulten når du spiste så mange kcal pr dag... Kanskje mer kcal øker sulten?

Jeg har funnet ut om jeg legger meg sulten, dvs spiser veldig lite til kveldsmat, så går jeg ned. Dersom jeg spiser på kvelden, går jeg rett opp igjen! Men kanskje jeg kan spise så mye jeg vil i løpet av dagen da, bare det ikke blir for sent...

Jeg hadde selv aldri orket 20 stk, hehe. Jeg har nå spist 3 1/2 stk til frokost, og har fått dagens dose. Mektig smak, og det lukter ost i hele huset. Barna mine gikk og holdt seg for nesen i morgest...

Men dette metter ikke like mye som egg og bacon syns jeg, selv om det er mye fett i osten... Brukte taffelost med kalkunpålegg, og norwegia ost med majones og salami.

Tipper ånden er god nå, hehe...

Marella77 15-11-11 09:31

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av shailene (Innlegg 1251087)
Lettosten til Norvegia har ihvertfall 0 karbo :)

ok, takk ;)

Charlott 15-11-11 09:49

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1251183)
Rart at du var sulten når du spiste så mange kcal pr dag... Kanskje mer kcal øker sulten?

Har en teori om at kroppen trengte så mye for å rette opp i bla hormonelle ubalanser i kroppen :)

Om man ser på bakepapiret ligger det igjen mye fett etter osteknekkisstekinga, tror ikke det er sååå mye fett igjen i osteskivene. Forsøk å vei enn før og etter stekinga, skulle ikke forundre meg mye om det blir en forskjell.

Marella77 15-11-11 14:13

Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Charlott (Innlegg 1251196)
Har en teori om at kroppen trengte så mye for å rette opp i bla hormonelle ubalanser i kroppen :)

Om man ser på bakepapiret ligger det igjen mye fett etter osteknekkisstekinga, tror ikke det er sååå mye fett igjen i osteskivene. Forsøk å vei enn før og etter stekinga, skulle ikke forundre meg mye om det blir en forskjell.

hehe, ja det går alltids an å håpe, men tror nok det er bare overflatisk fett som ligger igjen. Det stekes jo på en måte i sitt eget fett, så mye trekkes sikkert inn igjen. Men jeg tror uansett at ved veing (skrives det sånn?) så blir osteknekken lettere en osteskiva pga fuktighet. Min micro er iallefal full av damp!

Du har sikkert rett ang din teori. Kroppen sier vel ifra om hva den trenger ;)

Kanutten 15-11-11 15:15

Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
 
Jeg skjærer osten i kakestykker eller staver ca 1 cm brede. Synes de ligner mest på ekte chips når jeg bruker dem til dippen mens de andre i huset spiser trasiggull. :ja:

Og som jeg nevnte her for lenge siden så er det også godt å legge osteskiver av vanlig hvitost som er smeltet i ovnen og er omtrent ferdige over et lite glass, ev et dramglass. De former seg da etter glasset og man får slike små skåler man kan ha tacokjøtt i eller annet. Et annet alternativ er å henge disse hvitostskivene over en tresleiv mens de tørker, da får du tacoskjell. :ja:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:07.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no