![]() |
Osteknekk. Hva er din favoritt?
Jeg har søkt på osteknekk, og fortsått det slik at det bare er å putte ost på matpapir i mikroen... Men jeg får ikke dette til å bli noen favoritt akkurat, men siden så mange liker dette, må det jo være noe jeg gjør galt.
Hva er DIN favoritt? -Hvilken ost bruker du? -Hvor lenge skal den være i mikroen? Full styrke? -Favoritt pålegg? ... jeg trenger inspirasjon til ny mat, er litt matlei, og har dårlig fantasi ;) Håper noen vil komme med tips! Tusen takk på forhånd!! :) :) :) |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Legger helt plain skivet gulost på bakepapir og kjører den i 1min 45 sek. De blir tynne og sprø, knaskegodt ;) Gjerne med litt chillie explosion og løkpulver.
Taffelost eller Kavli med feks Jalapenos, kjøres 2 min, de blåser seg opp og blir som små knekkebrød. Supergodt med feks ost, skinke, majo, paprika og agurk :sikle: |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Takk for tipset, dette skal jeg prøve. Jeg har hatt alt for liten tid inni mikroen tydeligvis. Jeg tar det i 40 sek. Er redd for å svi det...
MEN akkurat nå fikk jeg til en dritgo variant selv... (men tar veldig gjerne imot flere tips likevel assa...) Jeg tok 3 skiver Gräddost (sånn rund ost, med rød plast rundt), 40 sek i mikro på full guffe. Så tok jeg majones og kalkunpålegg på. Mmmmm, det var dritgodt!! Jeg fikk lyst til å spise mange, men det kan da umulig være greit å spise masse slike selv om det er uten karbo???? Det er jo masse fett da!!! |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Jeg bruker kavli skiva ost med bacon, steiker midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutter. Snadder :sikle:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Eg likar Kavli ferdigskiva, skinke. Med fårpølse og majones, eller med pizzafyll og ost :D
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Har skal alt være fett, vet du! Vi teller bare karber, vi!:D (Stort sett, da) Dette er vel den opprinnelige tråden, tror jeg! Mange gode tips her! |
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Jeg bruker taffelost med tomat. Rød firkanet eske. Skjærer 2 skiver med ostehøvel (osten er for bred til at høvelen dekke full bredde, så jeg høvler en fra venstre side og en fra høyre side. Da blir skivene litt tykkere på den en halvdelen). De 2 skivene legger jeg delvis over hverandre, slik at osteknekkisen blir like tykk hele veien. Lager 2 slike (altså 4 skiver ost) på bakepapir i mikron i 2 min og 10 sek. Min micro er på 800 w.
Når de kommer ut er de perfekte, og har knekkebrødstørrelse :D:D Nam, nam. Elsker å ha på masse smør, trønderfår, majones og et TONN med slangeagurk..... |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Jeg har aldri brukt microen, foretrekker stekeovnen.
Jarlsbergost er min favoritt. Krydrer den raust med oregano, paprika og chili og steker den ved 200 grader til boblene i osten begynner og minke og den blir bittelitt gylden der den er tynnest. Gnafler lett i meg et helt stekebrett med slike jeg om filmen er god :rolleyes: |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Holder jeg meg til kun lavkarbo/ketogen mat, kan jeg spise meg mett på kun fet mat og proteiner og likevel gå ned! Ellers kjenner ikke du meg, skjønner jeg! ;) Jeg er en av de som venter på gastric bypass(slankeoperasjon), men det er ikke fordi lavkarbo ikke virker, men fordi jeg ikke fikser å spise bare det. Har dog holdt vekten til tross for insulin det siste året og det er jeg sikker på skyldes lavkarbo og ikke noe annet!:D |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Jeg bruker ferdigskivet lettost eller vanlig gulost, med revet parmesan og pizzakrydder over. Lettost blåser seg opp og blir mer sprø og luftig enn fullfett ost, så pleier å variere litt.
|
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Nå er jeg på mitt 3.år og har holdt vekta. Skal ned litt til etterhvert, men må ta det over lang tid så huden får mulighet til å henge med ;) |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Jeg har funnet ut om jeg legger meg sulten, dvs spiser veldig lite til kveldsmat, så går jeg ned. Dersom jeg spiser på kvelden, går jeg rett opp igjen! Men kanskje jeg kan spise så mye jeg vil i løpet av dagen da, bare det ikke blir for sent... Jeg hadde selv aldri orket 20 stk, hehe. Jeg har nå spist 3 1/2 stk til frokost, og har fått dagens dose. Mektig smak, og det lukter ost i hele huset. Barna mine gikk og holdt seg for nesen i morgest... Men dette metter ikke like mye som egg og bacon syns jeg, selv om det er mye fett i osten... Brukte taffelost med kalkunpålegg, og norwegia ost med majones og salami. Tipper ånden er god nå, hehe... |
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
|
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Om man ser på bakepapiret ligger det igjen mye fett etter osteknekkisstekinga, tror ikke det er sååå mye fett igjen i osteskivene. Forsøk å vei enn før og etter stekinga, skulle ikke forundre meg mye om det blir en forskjell. |
Sv: Osteknekk... Hva er DIN favoritt?
Sitat:
Du har sikkert rett ang din teori. Kroppen sier vel ifra om hva den trenger ;) |
Sv: Osteknekk ... Hva er DIN favoritt?
Jeg skjærer osten i kakestykker eller staver ca 1 cm brede. Synes de ligner mest på ekte chips når jeg bruker dem til dippen mens de andre i huset spiser trasiggull. :ja:
Og som jeg nevnte her for lenge siden så er det også godt å legge osteskiver av vanlig hvitost som er smeltet i ovnen og er omtrent ferdige over et lite glass, ev et dramglass. De former seg da etter glasset og man får slike små skåler man kan ha tacokjøtt i eller annet. Et annet alternativ er å henge disse hvitostskivene over en tresleiv mens de tørker, da får du tacoskjell. :ja: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:07. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no