Asparges
ASPARGES
Det finnes 2 typer; hvit og grønn. Den grønne vokser i sollyset overbakken og har noe kraftigere smak en den hvite, som dyrkes beskyttet mot sollyset. Næringsinnhold: rik på kalsium, jern, fosfor, A og C vitamin. Oppbevaring: maks 3-5 døgn, svalt (7-10°C), mørkt og tørt. Rensing: Aspargesen skal behandles forsiktig. Skjær bort 1-2 cm nederst. Hvit asparges skrelles grundig. Støtt med pekefinger når du skreller, så stilken ikke brekker. Koking: Hvit og grønnasparges må ikke kokes sammen. Kok i lettsaltet vann (2 ss salt per liter vann), tilsatt noen dråper sitronsaft og gjerne noen sitronskiver. Vannet skal fosskoke før aspargesen legges i. Koketid: Grønn 2-5 minutter, hvit 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen. Asparges kan serveres helt enkelt med smeltet smør, tilsatt urter eller med Hollandaise. Regnbuesalat (4) · 18-20 grønne asparges rense og kokes. · 4 gulrøtter · ½ sellerihode · 400 g sukkererter · 1 stor rødløk grovkuttes og forvelles i ca 1 minutt. · 2 grillede kyllinger renses og kuttes i strimler. Anrett, kylling, asparges og grønnsaker på tallerkenen. Pynt med · fisk kjørvel, klippet Karsedressing: · 2 kurver karse · 2 dl rømme · 2dl majones · salt & pepper kuttes og blandes med stavmikser. Roqefortgratinert asparges · 20 hvite asparges Skrelles nøye og kokes. Legges så i en ildfastform. · 200 g roqefort, i skiver legges over aspargesen. Grilles i ovnen til osten så vidt har smeltet. Følg godt med. Pynt med · 4 tomater, uten skinn · 1 hode frisèe salat Aspargessuppe Kok opp · 2 l vann · 4 terninger hønse- eller grønnsakbuljong. Rens · 1 kg asparges. Ta vare på avskjær og skall. Kok aspargesen mør i buljongen, og legg til side. Fres avskjær og skall i · litt smør i en gryte. Tilsett gradvis · 100 g sammalt spelt Spe med buljongen. La småkoke i 20 minutter. Sil vekk avskjær og skall. Rett før servering tilsettes · 2 dl kremfløte og asparges kuttet i passe biter. Kan serveres med kjøttboller. Asparges med røkelaks · 8 hvite asparges · 8 grønne asparges Renses og kokes, hver for seg. · 50 g mandelflak ristes (i stekeovnen eller tørr stekepanne). Smelt · 200 g smør og tilsett · persille, hakket Anrett aspargesen med · 200 g røkelaks, i skiver · 2 hardkokte egg, hakket Hell over smeltet smør og dryss over mandelflakene. Asparges med spekskinke · 12 grønne asparges renses og kokes. Smelt · 200 g smør og tilsett · 1 bunt gressløk, finhakket · 200 g frisk spinat · salt & pepper Rull aspargesen in i · 200 g spekeskinke, skivet og anrett på tallerken. Hell smørsausen over. Pynt med · litt revet ost. |
Sitat:
|
Sitat:
|
Helt friske og sprø er de grønne faktisk også inmari gode rå!
NAM Asparges! |
I tyskland elsker de den hvite varianten og spiser den til alt. Nasjonalretten om våren er masse asparges med parmaskinke rullet rundt, nypoteter og hollandaisesaus.
|
mmm.
Jeg kjøpte fersk grønn asparges i går .. Det må være noe av det aller beste som finnes av tilbehør!! Og SÅ MYE bedre enn disse man kan kjøpe på glass.. Prøvde også å smørdampe brokkoli som jeg har lært på denne siden - og det ble helt NYDELIG !! MYE bedre enn å koke i vann.. Takk for mange gode mattips, Guro!! *smatt smatt* ;) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:15. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no