![]() |
Julebrød
JULEBRØD.
Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. :hungry: Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter. I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til. Men nok fristelses-skriving her. Her er oppskriften: 50 gr smeltet kvitseidsmør 1 pk kremfløte 5 egg 100 gr glutenmel 50 gr speltmel 1 ss sukrin 1 ts kardemomme 10 gr fiberhusk 25 gr bakepulver 25 gr fiberfin 25 gr rosiner Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir. Stekes på 175 gr i 45-60 minutt. https://www.diett.no/images/null.gifEnergi 100 kCal https://www.diett.no/images/null.gif Protein 5.65 g (12 % ADI) https://www.diett.no/images/null.gif Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI) https://www.diett.no/images/null.gif Fett 8.42 g https://www.diett.no/images/null.gif Natrium 146 mg (10 % ADI) 4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. :D Oppdatert samme dag et par timer senere: NAMNAM. Steike godt. Nå er julen reddet! Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart :D |
Sv: Julemat
Heisann hvordan smakte det, og hvordan var konsistensen? Smakte det mye egg når det ble kaldt?
|
Sv: Julebrød
Det var utrolig godt!!
Selvfølgelig er det ikke julebrød med masse søtsmak, men godt var det ja. Ikke noe eggsmak, men neste gang jeg skal bake det, vil jeg ha litt mere kardemomme i deigen. En kan sikkert droppe rosiner, men da mister det julebrødsmaken sin, synes jeg. Julebrød må inneholde rosiner ;) Og med edamerost og godt smør var dette kjempegodt. :D Og i tillegg var det et saftig brød. |
Sv: Julebrød
Glutemel har jo 20 g karbo pr 100 g. Hadde ikke tørt å spist den i kombinasjon med så mye fett. Er det gluten de som reagerer på korn ikke tåler vanligvis?
|
Sv: Julebrød
Sitat:
|
Sv: Julebrød
En kan sikkert bare prøve seg frem.
Kan sikkert og ha i mandelmel om en vil ha enda mindre gluten. Men vet ikke konsistensen på brødet da. :) Men lykke til med bakingen :) bare 23 dager til julaften. :) |
Sv: Julebrød
Sitat:
Om du fordeler 20 dette brødet på 20-22 skiver, så blir ikke karboinnholdet så stort pr skive. ;) |
Sv: Julebrød
Sitat:
|
Sv: Julebrød
Sitat:
|
Sv: Julebrød
Husk at det er det du spiser mellom nyttår og jul en legger på seg av ;)
Julaften og 1. juledag lar jeg lavkarbo være lavkarbo. :stortsmil I romjulen koser jeg med med dette julebrødet og julekaker bakt i lavkarboversjon. Er tross alt jul bare 1 gang i året og da unner jeg ihvertfall jeg meg selv og kose meg med det jeg kan. :snill: |
Sv: Julebrød
Sitat:
Som du ser i oppskriften, er det 4,45 karbo pr skive.... ;) |
Sv: Julebrød
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no